Проблем с OBC (голям борд)

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e30_330i Touring
Мечтае да кара: e30 ///M

Проблем с OBC (голям борд)

Мнение от ///Markov » 15 Дек 2013, 3:42

Колата е е30 Touring 88' с m20b25 и OBC,с който си е излезнала от завода....
Преди около 2години я купих и от тогава знам че не работи борда...,показва САМО часа,датата,температурата и работа ''speed limita''...
Там където трябва да показва разход,бензин за колко километра ми остава и моментната скорост се изобразяват само ''чертички''(като на НЕсверен часовник и дата) :D Даже онези комбинации с числата отдолу не действат въобще...

Днес реших че е му е дошло времето да го оправя и поради тази причина го демонтирах и останових че на чипа пишеше същата година и месец на производвтво като на колата,а на борда с 3 месеца по ранно производство...
Докато го свялях дойде при мен един приятел който има същата кола със същия двигател и на скоро си сложи същия борд...,който пък си му работи перфектно. Та затова реших да сложа моя на неговата кола за да разбера от къде е проблема;дали е от борда;дали е от таблото с уредите или нещо по кабеляците...
... и така свалих неговия OBC и сложих моя си с моя си ЧИП на неговата кола иии познайте....НЕ искаше да тръгне...и след това свалих моя ЧИП и го сложих на неговия борд...при което борда му заработи както си се следва :confused:
Тогава ми остана само един вариант,а именно да сложа неговия чип на моя борд...,но пак нищо :banghead:

И извода е че проблема е в самия борд,който не беше отварян никога,смисъл лепенката не беше отлепяна....,казвам БЕШЕ защото преди малко свалих пластмасовото капаче за видя дали няма някоя студена спойка или пък видимо нещо нередно...,ноо нищо,дърво :dunno:

Ако някой е имал такъв проблем или може да знае какво може да е нека ми помогне... :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Re: Проблем с OBC (голям борд)

Мнение от Vasko_BP » 25 Дек 2013, 20:31

Оправи ли проблема с борда?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e30_330i Touring
Мечтае да кара: e30 ///M

Мнение от ///Markov » 26 Дек 2013, 15:12

За съжаление не...,носих го при няколко телевизионни и радио техници да му замерват съпротивленията и т.н.....И всеки казва едно и също,че това нещо е направено да е вечно едва ли не(с двойни спойки на елемните към платката),че тия доста интеграли няма как да се замерят дали работят или не...,с две думи нямало как да се разбере от къде е проблема.... :(
Даже 2-ма от тях го разглеждаха на лупа за студени спойки,за всеки случай,нооо нищо.
Май,май ще търся друг,на там отиват нещата.... ;)

Добре де,а някой знае ли със сигурност дали OBC от всякакъв мотор ще ми върши работа,в смисъл дали ако е от примерно м20б20...,на моята ще показва верни стойности,разбира се с моя ЧИП....? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 26 Дек 2013, 18:16

С твоя чип ще си показва всичко вярно
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
Мечтае да кара: тенджера под налягане...
Детайли за колата: Touringi

Мнение от doctoragsxr » 04 Яну 2014, 16:23

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=e3 ... r&_sacat=0

прехвърляш карантиите в твоя корпус и твоя чип... :yes:

Назад към E30