Проблем с паленето 320 Д 136 к.с - РЕШЕНА .
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Re: Проблем с паленето 320 Д 136 к.с
Diedarling написа:don't be написа:Колеги ПРОБЛЕМА е решен 4-ри нови свещи Бош , нови гарнитурки на смукателя . Ремонта ми излезна 110 лева като труда е от мен . Много важно както пише на опътването новите свещи се стягат на 15 Нм. С динамометричен ключ .
колега, под нови гарнутурки на смукателя, предполагам имаш впредвид гумените уплатнения на колекторите?
да сменят се в повечето пъти с нови,и аз така направих при смяната на подгреващите свеши!!!
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Проблем с паленето и вебасто 320 Д 136 к.с
пријатели ште ме извинете малку за писането. моља ви се за помош/. проблема с паленето го имам решено. промена на подгревателните свеши и промена на филтера за нафта. имам един многу голем проблем за мене. имам bmw 320d e46 10/1998 година. на паленето когато е ладна колата излиза бел или сив дим од ауспуха. това е до когато не е загреала колата на ниска температура. след това когато стрелките на нивото на водата стане на средина на нормалата дим не излиза од ауспуха или излиза малко. е сега одзад на ауспуха забелезах насоберено черно и когато го пипнах с прста е мрсно. какво е това. нормално ли е? колата работи нормално, не губе антифриз, пале нормално. интересира ме засто ауспуха одзад е мрсен. и оште еден проблем. вебастото много дими. пуши ненормално. бел дим като да се е запалила колата. какво да направа?
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Re: Проблем с паленето и вебасто 320 Д 136 к.с
KALI2 написа:пријатели ште ме извинете малку за писането. моља ви се за помош/. проблема с паленето го имам решено. промена на подгревателните свеши и промена на филтера за нафта. имам един многу голем проблем за мене. имам bmw 320d e46 10/1998 година. на паленето когато е ладна колата излиза бел или сив дим од ауспуха. това е до когато не е загреала колата на ниска температура. след това когато стрелките на нивото на водата стане на средина на нормалата дим не излиза од ауспуха или излиза малко. е сега одзад на ауспуха забелезах насоберено черно и когато го пипнах с прста е мрсно. какво е това. нормално ли е? колата работи нормално, не губе антифриз, пале нормално. интересира ме засто ауспуха одзад е мрсен. и оште еден проблем. вебастото много дими. пуши ненормално. бел дим като да се е запалила колата. какво да направа?
Конденз трябва да е колега и моята пуши яко бяло когато е студена при ниски температури....
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
KALI2 написа:пријатели ште ме извинете малку за писането. моља ви се за помош/. проблема с паленето го имам решено. промена на подгревателните свеши и промена на филтера за нафта. имам един многу голем проблем за мене. имам bmw 320d e46 10/1998 година. на паленето когато е ладна колата излиза бел или сив дим од ауспуха. това е до когато не е загреала колата на ниска температура. след това когато стрелките на нивото на водата стане на средина на нормалата дим не излиза од ауспуха или излиза малко. е сега одзад на ауспуха забелезах насоберено черно и когато го пипнах с прста е мрсно. какво е това. нормално ли е? колата работи нормално, не губе антифриз, пале нормално. интересира ме засто ауспуха одзад е мрсен. и оште еден проблем. вебастото много дими. пуши ненормално. бел дим като да се е запалила колата. какво да направа?
Бял дим= на неизгоряла нафта. Причината вече трябва да се търси- на един колега с подобен проблем се оказаха недобре работещи дюзи, почисти ги и белият дим изчезна.
viewtopic.php?f=123&t=357950
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с паленето 320 Д 136 к.с - РЕШЕНА .
може и дефтунги да са....
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
zvetiko написа:KALI2 написа:пријатели ште ме извинете малку за писането. моља ви се за помош/. проблема с паленето го имам решено. промена на подгревателните свеши и промена на филтера за нафта. имам един многу голем проблем за мене. имам bmw 320d e46 10/1998 година. на паленето когато е ладна колата излиза бел или сив дим од ауспуха. това е до когато не е загреала колата на ниска температура. след това когато стрелките на нивото на водата стане на средина на нормалата дим не излиза од ауспуха или излиза малко. е сега одзад на ауспуха забелезах насоберено черно и когато го пипнах с прста е мрсно. какво е това. нормално ли е? колата работи нормално, не губе антифриз, пале нормално. интересира ме засто ауспуха одзад е мрсен. и оште еден проблем. вебастото много дими. пуши ненормално. бел дим като да се е запалила колата. какво да направа?
Бял дим= на неизгоряла нафта. Причината вече трябва да се търси- на един колега с подобен проблем се оказаха недобре работещи дюзи, почисти ги и белият дим изчезна.
viewtopic.php?f=123&t=357950
Немога да разбера как по точно ги е почистил какво толкова имат тея дюзи за чистене освен да се свали и да се подмени с друга или да ги ревизираш целите които не мисля че е лесно?
Имам подобен пуши бяло и ми се струва че си мирише на сурова нафта неизгоряла както каза та вчера сменях на 1 и 2ра дюза медните шайби и немога да си обесня какво толкова има да им се чисти

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
bochogogogo написа:може и дефтунги да са....
и как точно дефтунгите оказват влияние на работата на дюзата,зада пуши бяло колата

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
unikalen88 написа:bochogogogo написа:може и дефтунги да са....
и как точно дефтунгите оказват влияние на работата на дюзата,зада пуши бяло колата
На една дизелова зафира точно те са оказаха проблем за бяло синкав пушек.След смяната им всичко заспа.

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Нямам нищо против която и да е марка но точно опел не ги сравнявайте с бмв 
аз имах проблем с зафира която не надуваше и пушише бяло синкав пушек и вървшене не повече от 40км и по едно надолнище като я засилих и започнах да и свалям от 4-3 3-2 докато беше набрала 70-80км и гледай как почна да върви като чипната тая зафира

аз имах проблем с зафира която не надуваше и пушише бяло синкав пушек и вървшене не повече от 40км и по едно надолнище като я засилих и започнах да и свалям от 4-3 3-2 докато беше набрала 70-80км и гледай как почна да върви като чипната тая зафира

bochogogogo написа:Конденз трябва да е колега и моята пуши яко бяло когато е студена при ниски температури....
a аз мислам че е кондензација. е сега проблемата с печката вебасто не знам как да ја реша? понекога изфрли голем дим од малкиа ауспух кој се намира близо предното десно тркало. като да се е запалила самата кола. катастрофа. хората казват ејјјјјјјј запали се колата

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
KALI2 написа:bochogogogo написа:Конденз трябва да е колега и моята пуши яко бяло когато е студена при ниски температури....
a аз мислам че е кондензација. е сега проблемата с печката вебасто не знам как да ја реша? понекога изфрли голем дим од малкиа ауспух кој се намира близо предното десно тркало. като да се е запалила самата кола. катастрофа. хората казват ејјјјјјјј запали се колатана мене ми иде да се убија. какво да права?
Като за начало я изключи.Можеш да дръпнеш буксата.После диагностика или замерване.При някой модели съм чувал че така пуши....
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2