Проблем с паленето и вървежа в ниски обороти е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с паленето и вървежа в ниски обороти е46
Здравейте колеги,
нов съм във форума четох доста теми и нищо.Моля помагайте.
Проблема е следният-колата(Е46Д-2002г) понякога не иска да пали(пали но от 3-тия път) и не може да се изфорсира.Стигне ли обаче 2200-2500 оборота тръгва.Сменил съм горивен,въздушен и филтър картерни газове.Тест на дюзите-казаха че са ОК.Свещите и те.На диагностика показа ниско налягане в горивната система.Взех 1 помпа(втора употреба-не съм я мерил дали работи,както и моята) за високо налягане за тест и с нея същата работа.Понякога обаче пали както трябва,но пак не иска да тръгне в ниски обороти.Тази помпа си мисля че или работи или не,а може и да греша.Мисля дебитомера???Ако не работи като откача буксата трябва да се изфорсира двигателя?
Ще съм благодарен на хората,които вземат моят проблем присърце
и помогнат за неговото разрешаване
Проблема е следният-колата(Е46Д-2002г) понякога не иска да пали(пали но от 3-тия път) и не може да се изфорсира.Стигне ли обаче 2200-2500 оборота тръгва.Сменил съм горивен,въздушен и филтър картерни газове.Тест на дюзите-казаха че са ОК.Свещите и те.На диагностика показа ниско налягане в горивната система.Взех 1 помпа(втора употреба-не съм я мерил дали работи,както и моята) за високо налягане за тест и с нея същата работа.Понякога обаче пали както трябва,но пак не иска да тръгне в ниски обороти.Тази помпа си мисля че или работи или не,а може и да греша.Мисля дебитомера???Ако не работи като откача буксата трябва да се изфорсира двигателя?
Ще съм благодарен на хората,които вземат моят проблем присърце

Re: Проблем с паленето и вървежа в ниски обороти е46
Здравейте колеги ще пиша в темата на колегата да не пускам нова.От няколко дни притежавам Е46 2002 година дизел 150 коня. Днес ме изненада с това че неможа да запали . Препалва но не може да задържи оборотите и гасне . От там си помислих че може да е замръзнала нафтата подгрях със сушоар отзад сондата и отред в двигателния отсег и колата запали от раз. Нафта съм зареждал 2 пъти на омв и шел от по скъпата .Днес смених горивния филтър да съм сигурен че не е от него. Направи ми впечетление че има две сонди на резервоара не знам на тях имали някакви цедки за почистване. И другото което искам да питам имали някаква индикация ако имам изгоряла свещ . И колегата да ме извини че пиша в неговата тема.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
skyline87 написа:Здравейте колеги ще пиша в темата на колегата да не пускам нова.От няколко дни притежавам Е46 2002 година дизел 150 коня. Днес ме изненада с това че неможа да запали . Препалва но не може да задържи оборотите и гасне . От там си помислих че може да е замръзнала нафтата подгрях със сушоар отзад сондата и отред в двигателния отсег и колата запали от раз. Нафта съм зареждал 2 пъти на омв и шел от по скъпата .Днес смених горивния филтър да съм сигурен че не е от него. Направи ми впечетление че има две сонди на резервоара не знам на тях имали някакви цедки за почистване. И другото което искам да питам имали някаква индикация ако имам изгоряла свещ . И колегата да ме извини че пиша в неговата тема.
Нафтата ти да замръзне при температури под -10 ако е кадърна много малко вероятно е да стане.По вероятно да е подгреващи свещи или реле.Можеш да ги провериш с диагностика,на твоят двигател директно ти показва коя свещ на кой цилиндър не работи иначе няма индикация когато са изгорели подгревни свещи или реле.Индикацията за подгреване на сещите при стартиране на двигателя винаги си свети по нея неможеш да разбереш дали подгрева или не.Можеш бегло да разбереш дали подгрева като преди да подадеш ка контакт си влязъл в скритото меню на позиция (8) там ти мери напрежението на акумулатора преди да подадеш на контакт трябва да ти отчита средно около 12,6V-12,4V при подаване на контакт ако са ти здрави свещите и работят или поне някоя от четрите работи напрежението би трябвако да падне с 1V.Поне при мен е така с добър акумулатор и 4-работещи свещи.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
s6778 написа:Здравейте колеги,
Ще съм благодарен на хората,които вземат моят проблем присърцеи помогнат за неговото разрешаване
Закарай я на специалист. Виж със сигурност дали ти работи помпата.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
skyline87 написа:И другото което искам да питам имали някаква индикация ако имам изгоряла свещ .
само на диагностика
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
skyline87 написа:И другото което искам да питам имали някаква индикация ако имам изгоряла свещ .
Ако не си ги сменял скоро, по-добре ги смени.
Откачих буксата на дебитомера и вече колата е ок.Върви си както трябва.Въпроса ми е дали може да карам така докато си намеря дебитомер в смисъл проблем ли е за колата?
7 мнения
• Страница 1 от 1