Проект за спирачки при е36. Отново проблем !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
Re: Проект за спирачки при е36. Отново проблем !
а дали въпросните маркучи дето ти правиха са надеждни? да не се окаже накрая че матеряла им е кенеф и са се разяли вътре и за тва да задържат спирачките както се случва при стар маркуч
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Нека този проект, завърши с това
Тези разпечатки се правят при преминаване на ГТП. Може да си ги поискате за сравнение с тези данни.

Тези разпечатки се правят при преминаване на ГТП. Може да си ги поискате за сравнение с тези данни.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е ти само с 18% минаваш прага под който не те допускат да минеш ГТП.
Това е да речем задоволителен резултат за кола, която искаш просто да е в движение но твърде лош за нещо, което си "тунинговал".
Това е да речем задоволителен резултат за кола, която искаш просто да е в движение но твърде лош за нещо, което си "тунинговал".

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
bum_bum написа:Е ти само с 18% минаваш прага под който не те допускат да минеш ГТП.
Минимума е 40%

За лятото имам едни чисто нови гуменетки и мисля с тях да го мина пак тоя тест, щото и това трябва да има значение

ПП. Щом едни съвсем нормални и обслужени спирачки докарват нещо от сорта на 60-70%, не ми се мисли повечето масови коли, за които не се полагат особени грижи, какво спиране показват и как се минават тези ГТП-та

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Тия данни от ГТП-то директно може да ги смачкаш и да ги изхвърлиш да не кажа кво може да си избършеш с тях. Тука в пункта като минавах ми изцепиха накрая "само за моя информация", че задно ляво колело ми държало по-малко от другото, а колата винаги си е спирала съвсем нормално, без да дърпа на някъде. Като се обадих на Ники да му я закарам и само като му казах диагнозата отговора беше: "моля ти се не ми говори, тия не са уред с главите" 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
b00st написа:Тия данни от ГТП-то директно може да ги смачкаш и да ги изхвърлиш да не кажа кво може да си избършеш с тях. Тука в пункта като минавах ми изцепиха накрая "само за моя информация", че задно ляво колело ми държало по-малко от другото, а колата винаги си е спирала съвсем нормално, без да дърпа на някъде. Като се обадих на Ники да му я закарам и само като му казах диагнозата отговора беше: "моля ти се не ми говори, тия не са уред с главите"
Дори да не "дърпа" това не е гаранция, че няма проблем. В ГТП-то и на мен ми бяха казали същото, но аз при нормално каране не съм го усетил. После в сервиза като свалиха апарата се оказа, че буталото не се движи както трябва. Не чак блокирало, но с достатъчно затруднено движение, че да дава разлика на стенда.
Последна промяна In_Memoriam на 24 Дек 2013, 14:14, променена общо 1 път

- b00st
- User
-
При мен абс-а си хваща на 4-те колела, затова незнам как ако не се движи достатъчно добре има сила да преодолее границата на сцеплението и да блокира колелото наравно с другото
От там нататък не ме интересува точната стойност, а и като знам как иснпектират колите по прегледите тия са ми последния критерий.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
ogata написа:Минимума е 40%![]()
На листа, който си показал пише 50%

Последно на компакта съм ходил на място, дето дават такива хартии и беше 86 или 84.. с нови оригинални БМВ дискове и накладки без да съм ревизирал нищо.
- b00st
- User
-
Сигурно като добавиш 20лв и минималната ефективност спада на 40% 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Аз ъпвам темата, ама моля колегата да не се сърди
Дайте прикачете листовете (снимка или бланката) от техническият преглед със спирачните усилия, % ефективност, както и какво сте променяли по спирачната система, за да могат колегите (като мен) да се ориентират най-лесно и бързо какви спирачни компоненти да използват (марки) и размер дискове/апарати ако са от други модели

Дайте прикачете листовете (снимка или бланката) от техническият преглед със спирачните усилия, % ефективност, както и какво сте променяли по спирачната система, за да могат колегите (като мен) да се ориентират най-лесно и бързо какви спирачни компоненти да използват (марки) и размер дискове/апарати ако са от други модели

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Никой ли не се престрашава
Айде колегите с маркови и нови спирачки, не се стеснявайте - дайте че ми е интересно, а не намирам никъде информация колко % спирачна ефективност имат тия е36тици... Единствено имам представа А4-ка с 1.8 мотор с дискове и накладки на няколко хиляди км. че дава 68% ефективност, което ме увериха че било ОК, ама както знаем нашите коли са по-коли от тия, та за това казвайте да знам дали да се притеснявам за моята 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Кой ти ги пази тия хартии. Иначе ако плащаш теста отиваме и мерим, няма яд.
Ако сравняваш две коли е добре да е на един и същи стенд, че както ги знам кви са сигурно има 20% разлика от един до друг.

Ако сравняваш две коли е добре да е на един и същи стенд, че както ги знам кви са сигурно има 20% разлика от един до друг.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Още не съм видял е36 дето да спира
Тази тема ми беше надеждата ,ама уви 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
m.dimitrov1992 написа:Още не съм видял е36 дето да спираТази тема ми беше надеждата ,ама уви
Има бре, ама си ходят на части тия

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
m.dimitrov1992 написа:Още не съм видял е36 дето да спираТази тема ми беше надеждата ,ама уви
Явно не си търсил където трябва

За екстремни ситуации е супер да го имаш , но аз не си падам по тези спортове. Предпочитам стоковите спирачки на е36 2.8 , а и това да си карам зимата новички 15-ки гуми