Климатроник не духа топло на място

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Климатроник не духа топло на място

Мнение от Tedkoe30 » 22 Дек 2013, 13:44

Здравейте, имам следният проблем - при загрял двигател климатроника не духа топло, когато колата работи на място.Когато карам на по-високи обороти чак тогава почва да духа топло, демек 3000-4000+... антифриза е в нормата... иначе колата си загрява до 90 градуса и не мърда.. на какво може да се дължи? колата е 728и 96

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Re: Климатроник не духа топло на място

Мнение от amgpower » 22 Дек 2013, 22:07

Има допълнителна помпа за циркулацията на антифриза за отоплението когато колата работи на празен ход.Провери бушоните или инсталацията до помпата.Лошия вариант който почти винаги се оказва е изгоряла помпа.

Потребител
Аватар

Мнение от Tedkoe30 » 25 Дек 2013, 15:24

Пробвах бушоните всички са наред.Можеш ли да ми кажеш къде се намира помпата да я огледам.Иначе колата като и пусна да духа топло на изгасен двигател, опция от големия борд комп. духа хладно, а разбрах, че при загрял двигател трябва да духа топло поне 3-4 мин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i

Мнение от Gecallica » 30 Дек 2013, 16:50

amgpower написа:Има допълнителна помпа за циркулацията на антифриза за отоплението когато колата работи на празен ход.Провери бушоните или инсталацията до помпата.Лошия вариант който почти винаги се оказва е изгоряла помпа.

Аз бях на същото мнение за моята, но онзи ден се заиграх и въпреки, че е направена "неразглобяема" успях да я разглобя и се оказа, че причината за "изгарянето" й всъщност е заяла четка в четкодържача - съответно няма контакт с колектора и т.н. След като раздвижихме положението и "сглобихме" помпата работи и имам парно при празен ход :) До кога ще е не знам, засега 2-ра седмица си карам и си свиркам :)

П.П. Помпата е много гнусно направена и аз не намерих начин, дори след като я отворих, за безопасно отваряне. Имайте предвид, че може да се счупят или четките или четкодържача, тъй като има един гнусен лагер, който пречи на "ремонта" :mhihi:

Дано съм помогнал на някой :bchug:
don't stop for nothing
it's full speed or nothing
Изображение Изображение Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 30 Дек 2013, 20:33

Здрасти, и аз като теб карам 728 97' и минах по този път. Ето тук е показано къде се намира въпросната помпа (показано е за 8-ак, но мястото е същото). http://www.bimmerboard.com/forums/posts/59836/
При даден контакт, неработещ двг, парното на топло и най-ниска степен на духане, трябва да се чува помпата, ако работи. Ако ли не - сваляш целия модул с клапаните и пак пробваш. Ако е заминала и си от Сф - пиши да ти кажа къде да я закараш да ти я рециклират ;)

Поздрави и весело посрещане на новата година :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 31 Дек 2013, 9:25

Имах преди време същия проблем. Върху помпата за парното има ел.клапани 2 броя за ляв и десен кръг. При мен беше влезнал антифриз при бобините на ел. магнитите и бяха запекли.
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

Потребител
Аватар

Мнение от shook » 31 Яну 2014, 19:01

Колеги и аз имам същият проблем с парното,но при мен и надува маркучите!?колата е 725тдс!главата е ремонтирана и сложена преди 3 дни!има нова водна помпа и термустат!ако някои има идея какво се случва моля драснете писмо на ЛС! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 02 Фев 2014, 17:43

shook написа:Колеги и аз имам същият проблем с парното,но при мен и надува маркучите!?колата е 725тдс!главата е ремонтирана и сложена преди 3 дни!има нова водна помпа и термустат!ако някои има идея какво се случва моля драснете писмо на ЛС! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

нещо не е наред колега щом надува и няма парно.мои колега има е39 с твоя мотор и така бе.ремонтира глава нова гарнитура и не та не и знаеш ли оказа се спукана риза на 5 ти цилиндър,надуваше за страх.дано не е при теб така но започваи с проверките отново,щом няма парно а ТДС-а обезвъздушава сам не търси проблем с въздух в системата.поздрави
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Фев 2014, 4:03

ljubo72 написа:
shook написа:Колеги и аз имам същият проблем с парното,но при мен и надува маркучите!?колата е 725тдс!главата е ремонтирана и сложена преди 3 дни!има нова водна помпа и термустат!ако някои има идея какво се случва моля драснете писмо на ЛС! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

нещо не е наред колега щом надува и няма парно.мои колега има е39 с твоя мотор и така бе.ремонтира глава нова гарнитура и не та не и знаеш ли оказа се спукана риза на 5 ти цилиндър,надуваше за страх.дано не е при теб така но започваи с проверките отново,щом няма парно а ТДС-а обезвъздушава сам не търси проблем с въздух в системата.поздрави

Електрическата помпа работи ли изобщо ? ;)
Изображение

Назад към Е38