BMW 330d-от автоматик към ръчна?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
BMW 330d-от автоматик към ръчна?
Здравейте колеги, от заглавието става ясно какво е питането ми, та колата е 330d 204 коня 2004г. автоматик.Възможна ли е тази смяна и някой правил ли я е?Какво ще е нужно за да се направи интервенцията, освен ръчна кутия+ маховик, съединител, двете помпи и педал?Ще трябва ли да се сменя компютъра или могат да се направят настройки на този?Какви проблеми евентуално може да имам?Надявам се хора, който са по-навътре с тези неща да отговорят, а най добре ако има и такива, който са правили такова нещо
.
Благодаря предварително!

Благодаря предварително!

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Re: BMW 330d-от автоматик към ръчна?
Бях чел няколко такива теми напоследък, включително и в този форум. Ако ги открия, ще ти пратя линк. Заключението от всички тях беше, че инвестицията е неоправдано скъпа и трудоемка, както и времегубеща. Аз лично бих продал колата с автоматични скорости и бих си купил такава с ръчни, вместо да се занимавам тепърва да разглабям, препрограмирам и сменям половината кола.
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Колегата Вичо беше направил тази интервенция но на 184 коньовия мотор. Обърни се към него 

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Кутия , кардан , педали , помпи , маркучета . . . има неща ама са до около 1000лв . . . ремонта на автомата почва от 2000лв . . . така че не виждам кое е скъпото !

И аз си мисля че няма да е чак толкова голяма играчка, но знам ли като не съм го правил, иначе точно че автомата е за ремонт и ремонта излиза на 2000 лева, ще се радвам ако колегата успее да даде линк към темата където е правено, за да мога да се запозная малко повечко в детайли и да реша дали си струва.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
LuBo1 написа:Кутия , кардан , педали , помпи , маркучета . . . има неща ама са до около 1000лв . . .
и после като я продаваш и някой я чекне по ВИН и ще каже 'не мерси'.
Всеки нормален гледа да взима непокътната кола, без тунинзи, мунинзи и изпълнения. Като интервенцията не се случва в завода производител, ще има вземи това кабелче, тази снадка, тази счупена щипка, този компромис, онзи компромис..... вземи тая кочина, честито.
6 мнения
• Страница 1 от 1