Проблем с блокажа е46 не се изключва

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с блокажа е46 не се изключва

Мнение от krasko1 » 21 Дек 2013, 12:08

Здравейте колеги имам проблем с блокажа от както е купена колата не се исключва колкото и да натискам бутона не реагира по никакъф начин вадих го от долу се вижда платка с черен бутон които слиза на долу и от горе му има крушчица,пробвах с прасти да го натисна да исключа блокажа пак не реагира..?

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с блокажа е46 не се изключва

Мнение от bmw325tds » 21 Дек 2013, 14:57

Блокаж? В е46?

За какво питаш, че нещо не разбрах?

Весела Коледа!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 21 Дек 2013, 15:00

bmw325tds написа:Блокаж? В е46?

За какво питаш, че нещо не разбрах?

Весела Коледа!

Системата за против забоксуване не може да се исключи!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 21 Дек 2013, 15:43

Неможе дасе включи. Свети ти лампата и нети работи системата. Кои лампи святат от таблото? Ако неси святат лампите на таблото просто сатиги маскирали и сати продали колата с проблем.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 21 Дек 2013, 15:55

Блокажа колега има предвид ДСК ИЛИ АСК... не се знае неговата кола с какво е...
Щом свети лампата на таблото посредата между километража и обортомера (жълтата със стрелката) То системата не Работи или не е включена..
Към собственика системата може да има проблем с един от 2 та датчика те са на предно и задно колело по диагонал.. може единият да е дефектирал ..
Направи една диагностика на колата с ДИС или инпа и може да ти даде грешка на някой от датчиците.. може и датчика на волана за ъгъла и той да е отказал..
П.П направи и диагностика
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 21 Дек 2013, 16:16

Колега блокажа си работи там е проблема искам да го изключа като секи фен на бвм и аз искам да се попарзалям особено като падне снежец аз сам 2000 година преди феиса системата ми е само за против забуксуване...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D Touring
Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring

Мнение от LoS BanditoS » 21 Дек 2013, 17:47

Ако колата е с дсц трябва да се задържи копчато за да се изключи напълно попеже е на две степени. А ако има неизправност ще свети постоянно и няма да действа. Първата степен светва само лампичката посредата но системата за блокиране на колелата продължава да действа мисля по свой наблюдения че така премахва само отпемането на газста. А когато се задържи тогава освен лампата в средата светва и лампата за ръчната в цвят жълт за предупреждение че системата е напълно изключена.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 21 Дек 2013, 18:02

Колеги не можем да се разберем обяснявам ви колата е 2000 година системата е само за против забуксуване не е фасе...няма степени! като се опитвам да я завартя на сняг ми отмена от газта падат оборотите! И не ми позволява да я вартя или да дрифтя!Копчето не реагира натискам го задаржам го не исключва знам че като е исключената системата в средата трябва да свети жалто с стрелкичка на ясно съм с това но при мен не иска да се исключи системата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 21 Дек 2013, 18:54

Купи си копче.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 21 Дек 2013, 21:47

krasko1 написа:Колеги не можем да се разберем обяснявам ви колата е 2000 година системата е само за против забуксуване не е фасе...няма степени! като се опитвам да я завартя на сняг ми отмена от газта падат оборотите! И не ми позволява да я вартя или да дрифтя!Копчето не реагира натискам го задаржам го не исключва знам че като е исключената системата в средата трябва да свети жалто с стрелкичка на ясно съм с това но при мен не иска да се исключи системата!

Колега какви глупости говориш за ФАсе моята кола е 99 и има ДСК... Твоята кола с какво е какво пише на копа АСК или ДСК. Щом лампата свети посредата на таблото системата няма да ти отнема от газта... Дрифти си колкото искаш.. Тествал съм го лично ... Първо разбери твоята кола с каква система е не говори неща на изуст..
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 21 Дек 2013, 23:27

Понякога се чудя дали хората в този форум въобще четат какво се пише или просто си пишат некви си техни простотии....човека ви обеснява 1000000 пъти че системите му работят и не може да ги изключи ,вие му обеснявате за дсц асц и че ако му светило в средата незнам си кво....Към колегата който е пуснал темата обърни се към някой от форумните сервизи да я прочетат и да намерят проблема...успех :yes:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Дек 2013, 9:33

Колегата да иде на една диагностика - така ще се разбере къде е проблема.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 22 Дек 2013, 10:34

явно си с ASC. В някои години, в началото DSC е слаган като екстра.... Затова не спорете...

Ако модула ти е сменян, но не е адаптиран, затова може да няма риспонс от копчето, въпреки че работи ОК системата.

Аз си спомням като смених моя модул едно време, покарах без да адаптирам известно време(знаейки, че трябва да се направи). Не ми присветкваше дори като въртя гуми, въпреки, че работеше. На теб присветква ли ти докато "работи"?

Диагностика и евентуално адаптация.

Може и копчиту да е преебано, но се съмнявам. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 22 Дек 2013, 15:00

да колега присветква като почне да се маче да варти гуми! Благодаря за разборането на колегата по горе!А това варви на диагности секи го знае аз ако ми се даваха пари нямаше да питам в форума демек ако сам мога да отстраня проблема а щях да отида директно в сервиз..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от krasko1 » 22 Дек 2013, 15:02

choio написа:Понякога се чудя дали хората в този форум въобще четат какво се пише или просто си пишат некви си техни простотии....човека ви обеснява 1000000 пъти че системите му работят и не може да ги изключи ,вие му обеснявате за дсц асц и че ако му светило в средата незнам си кво....Към колегата който е пуснал темата обърни се към някой от форумните сервизи да я прочетат и да намерят проблема...успех :yes:

Колега и аз така понякога се чудя че не четат какво е писано а бързат да дават акъл...Мерси колега се пак :)

Следваща

Назад към E46