Теч от казанче антифриз моля за мнения
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- freestyler10
- Потребител
-
Re: Теч от казанче антифриз моля за мнения
Колеги, моят радиатор също протече от същото място, купил съм нови опръстени и силикон и ще видя какво ще стане, но искам да попитам как мога да разбера дали капачката на казанчето не е прецакана и създава излишно налягане ?
- freestyler10
- Потребител
-
niki81vd написа:freestyler10 написа:Колеги, моят радиатор също протече от същото място, купил съм нови опръстени и силикон и ще видя какво ще стане, но искам да попитам как мога да разбера дали капачката на казанчето не е прецакана и създава излишно налягане ?
Ще спука някой маркуч. Бензин 2 бара, дизел 1,4 бара.
Не търси под вола теле, особено ако е фабричния. В голяма част от случаите се чупи пружинка на клапана на капачката и не затваря и не създава нужното налягане.
А как да разбера дали мойта има проблем или е здрава?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Като си купиш нова
Нали не се надяваш на 15 годишна капачка, клапана да работи като на нова. Струва 36лв и то в Дару 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Колега, може да се разбере, но ако подозренията ти са почвени, е възможно да си гръмнеш системата на най-слабото място.
Обратния вариант е по-лесен за проверка... Когато капачката не държи налягане, нивото на течността спада под маркерите, и се стабилизира на тази по-ниска позиция /ако продължи да пада, значи има теч някъде/. Такъв ми е случая с е30-то в момента, и не е добре да се отлага...
За да провериш дали капачката не отваря при свръхналягане, трябва да ѝ го осигуриш. Най-лесно е като налееш течност над маркерите. Обаче ако наистина капачката не отваря, може да си докараш главоболия. Така че ако имаш подозрения, просто сменяй капачката
Успех
Обратния вариант е по-лесен за проверка... Когато капачката не държи налягане, нивото на течността спада под маркерите, и се стабилизира на тази по-ниска позиция /ако продължи да пада, значи има теч някъде/. Такъв ми е случая с е30-то в момента, и не е добре да се отлага...
За да провериш дали капачката не отваря при свръхналягане, трябва да ѝ го осигуриш. Най-лесно е като налееш течност над маркерите. Обаче ако наистина капачката не отваря, може да си докараш главоболия. Така че ако имаш подозрения, просто сменяй капачката

Успех

- freestyler10
- Потребител
-
Владо написа:Колега, може да се разбере, но ако подозренията ти са почвени, е възможно да си гръмнеш системата на най-слабото място.
За да провериш дали капачката не отваря при свръхналягане, трябва да ѝ го осигуриш. Най-лесно е като налееш течност над маркерите. Обаче ако наистина капачката не отваря, може да си докараш главоболия. Така че ако имаш подозрения, просто сменяй капачката![]()
Успех
Ами моя случай е такъв, като налях антифриз до макса ии веднага почна да го губи през опръстена и сега като е почти на минимум няма теч и си държи нивото, дали ако сменя само капачката и опръстена ще се оправи?
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
ALFA155Ts написа:Не се карайте колеги в крайна сметка си взех нов радиатор ... китайски но нов. В краина сметка малко ме беше яд но в момента в който изкарах моя радиатор ... и вече не ме беше яд. В крайна сметка автомобилът ми е 17 годишен... и радиатора от вътре като гледам в тръбите има страшни полепи и е малко позапушен ... Препоръчвам и на други колеги ! На такива дърти автомобили е хубаво да се смени целия !
Колега преди време и на мен ми се наложи смяна на радиаотр нямам спомен защо но го бях свалил преди да тръгна към магазина бех си харесал неква нинджь на цената на оригинален 2ра злоуопотреба като вдигнах радиаотра разликата в теглото с оригиналния, беше около 3пъти по лек и се изръсих за оригинален.... Внимавайте с китайките че пластмасата рядко издържа на нагряване

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ми втора ръка оригинален върви около 100 лева
нов китаец с отстъпката пак 100 лева
всеки си преценява
нов китаец с отстъпката пак 100 лева
всеки си преценява

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
И аз сложих International колега. Като изработка и материал са ок, при мен заспа отвсякъде, на служебни коли сме карали с такива и държат, до сега не съм имал ядове с тая марка.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2