330 д проблем с автоматика

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: Самолет

330 д проблем с автоматика

Мнение от tarkalay » 10 Дек 2013, 14:06

Здравейте колеги имам проблем с автоматика на моята кола (184 кс.) .Когато включа задна и реша да мина на директна , автомата не иска да превключи , или има замисляне от няколко секунди и чак тогава превключва или минавам пак на задна и пак на директна за да превключи, само да кажа това не го прави постоянно !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Re: 330 д проблем с автоматика

Мнение от kacaro89 » 18 Дек 2013, 7:14

tarkalay написа:Здравейте колеги имам проблем с автоматика на моята кола (184 кс.) .Когато включа задна и реша да мина на директна , автомата не иска да превключи , или има замисляне от няколко секунди и чак тогава превключва или минавам пак на задна и пак на директна за да превключи, само да кажа това не го прави постоянно !

колега не си писал никакви подробности смисъл обслужвал си кутията какво си сменил по нея какво масло си сложил и има ли достатъчно ако не пипал там свети ли индикацията на таблото за проблем със скоростната кутия (има едно колелце при индикацията за скоростите което светка при проблем).В крайна сметка от всяка безизходица има най малко 10 изхода .

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 330XD

Мнение от Petk0FF » 19 Дек 2013, 11:12

Такова замисляне ми звучи като на малко масло в скоростната кутия. Не е лошо да го провериш преди да си я съсипал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 19 Дек 2013, 13:13

а на мен ми звучи като кутия GM, необслужвана /защото някой е казал, че масло там НЕ се сменя/ и сега започва най-честия проблем - при задна...

...сега и да се обслужи кутията, резултат:

1.може да няма никакъв
2.може да има положителен
3.може да има отрицателен

Назад към E46