Теч от казанче антифриз моля за мнения
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Теч от казанче антифриз моля за мнения
Здравейте колеги въпроса ми е следния. E39 520 m52b20
Тече антифриз като загрее между казанчето и радиатора в долната му част там където са тия опръстени. Та моля за мнения да се занимавам ли да ги сменям има ли смисъл или да купя нов радиатор. 

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Re: Теч от казанче антифриз моля за мнения
Преди около месец ми протече от там, но си смених двата о-пръстена за няма и 2 /два/ лева и всичко заспа 

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
От 10, 2-3 стават само със смяна на о-пръстените, но при повечето случаи ...
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
**Novobraneca написа:От 10, 2-3 стават само със смяна на о-пръстените, но при повечето случаи ...
точно така !
Bayerische Motoren Werke
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
sigman написа:**Novobraneca написа:От 10, 2-3 стават само със смяна на о-пръстените, но при повечето случаи ...
точно така !
И така да е бива ли да се набиват пари за цял радиатор, преди да се пробва за 10 мин работа с пръстените. Може пък да сте от тези 2-3 от 10

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Виж си смени капачката на разширителния съд да не ти надува от нея. Може клапъна да и е развален.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Lawmaker написа:И така да е бива ли да се набиват пари за цял радиатор, преди да се пробва за 10 мин работа с пръстените. Може пък да сте от тези 2-3 от 10
Aко не ти пука, че ще закъсаш някъде извън града, не си струва, ако ти пука обаче е друга работа.
2007-ма и на мен така ми сълзеше от там, смених О-пърстените и накрая точих сополи посред зима м/у Севлиево и Ловеч...щото и аз си мислех, че не си струва да се набиват пари за нов радиатор.
Равносметката - 200лв пътна помощ, студ и чакане посред нощ, загубени много пари по работа, за която бях тръгнал и 350лв радиатор...а можеше да бъде само 350лв за радиатор

90% от случаите, протече ли от там, радиатора е спукан, както е показал колегата @niki81vd на снимката. Проблема е, че тази пукнатина много, ама много трудно се вижа със свалено казанче. Та в този ред на мисли, всеки сам си преценява в какво да набива пари

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
mad_presley написа:Lawmaker написа:И така да е бива ли да се набиват пари за цял радиатор, преди да се пробва за 10 мин работа с пръстените. Може пък да сте от тези 2-3 от 10
Aко не ти пука, че ще закъсаш някъде извън града, не си струва, ако ти пука обаче е друга работа.
2007-ма и на мен така ми сълзеше от там, смених О-пърстените и накрая точих сополи посред зима м/у Севлиево и Ловеч...щото и аз си мислех, че не си струва да се набиват пари за нов радиатор.
Равносметката - 200лв пътна помощ, студ и чакане посред нощ, загубени много пари по работа, за която бях тръгнал и 350лв радиатор...а можеше да бъде само 350лв за радиатор![]()
90% от случаите, протече ли от там, радиатора е спукан, както е показал колегата @niki81vd на снимката. Проблема е, че тази пукнатина много, ама много трудно се вижа със свалено казанче. Та в този ред на мисли, всеки сам си преценява в какво да набива пари
Е добре, аз обаче няма на две години да си купувам радиатор, като ми протече от пръстените.
ПП. Колата я карам само градско
ППП. То не е е лошо и двигателя да сменим, защо само гарнитурата на главата/примерно/. Баровци ...

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Лятото и аз сменявах три пъти уплатнения на едно м52б28 (слагам ново и протича, после още два пъти) и накрая хвърлих радиатора и взех нов (втора употреба де), тоя беше чисто нов купуван преди половин година (в немско и не е от най-лошите радиатори дето съм виждал)
Според мен пробвай с уплатнение, но имай едно на ум за друг радиатор.
Според мен пробвай с уплатнение, но имай едно на ум за друг радиатор.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Lawmaker написа: Е добре, аз обаче няма на две години да си купувам радиатор, като ми протече от пръстените.
ПП. Колата я карам само градско
ППП. То не е е лошо и двигателя да сменим, защо само гарнитурата на главата/примерно/. Баровци ...
Нещо или не ме разбра или не искаш. Да протече само от О-пръстените е тотален малшанс. Както ти написах, в 90% от случаите е спукан радиатора.
А ти като си голям баровец сменяй двигател, като го опечеш, вместо да си смениш радиатора

Не се карайте колеги в крайна сметка си взех нов радиатор ... китайски но нов. В краина сметка малко ме беше яд но в момента в който изкарах моя радиатор ... и вече не ме беше яд. В крайна сметка автомобилът ми е 17 годишен... и радиатора от вътре като гледам в тръбите има страшни полепи и е малко позапушен ... Препоръчвам и на други колеги ! На такива дърти автомобили е хубаво да се смени целия !
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Да кажа и аз от опит и блъскане на глава...
. Тия операций съм ги правил със закрепване на радиатор, то не бяха о-пръстени, добавки за спиране на течове, лепене- резултата беше краткотраен и не си струваше занимавката, накрая смених радиатора с читав като марка и карам спокойно, иначе само да му баеш и да следиш през ден за течове не си струва, а избие ли става мазало.... не си струва 200те лева целия яд, вместо да ги изкъркам тия пари си оправих машината да ме вози и така...........

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
И аз гласувам за нов радиатор. Преди на е36-цата се бях вкарал във филмите със смяна на О-пръсен, тъй като имах под ръка и исках да пробвам. Но след няколко седмици купих нов радиатор. Съветвам на колегите, които ще четат темата, да си купят нов радиатор.
Поздрави!
Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
На никой не се карам, нищо подобно. Но колега Пресли май ти не ме разбра, че радиатора ми е на две години Нисенс, и не е спукан.
Ники, както си озаглавил темата " 15 години по късно ... " разбирам...
Вече 12 години се занимавам професионално с гарнитури, пръстени, семеринги и т.н и мога смело да заявя , че пръстен може да протече веднага, може и на втория час от монтажа, може и 10 години да издържи без движение само с разлика на температурата.
При мен се беше деформирал силно и леглото се беше понапълнило с кал. Измих го , подсуших го , снимах го за микропукнатини/шега/ сложих новите пръстени и заспа. Надух го после - няма проблеми и още няма. Между другото капеше ми на почти изстинала течност.Топла и студена - не
Поздрави
Ники, както си озаглавил темата " 15 години по късно ... " разбирам...
Вече 12 години се занимавам професионално с гарнитури, пръстени, семеринги и т.н и мога смело да заявя , че пръстен може да протече веднага, може и на втория час от монтажа, може и 10 години да издържи без движение само с разлика на температурата.
При мен се беше деформирал силно и леглото се беше понапълнило с кал. Измих го , подсуших го , снимах го за микропукнатини/шега/ сложих новите пръстени и заспа. Надух го после - няма проблеми и още няма. Между другото капеше ми на почти изстинала течност.Топла и студена - не
Поздрави
Или в моя случай 18г. ...... какъв опръстен той станал на дъска направорадятора затлачен от вътре с налепи и от вън пълен с кал ..... как не съм я прегрял тази кола не знам. Освен това съм на 99 процента че ще рукне... аз само като си видя издутото казанче просто нямаше смисал да му бая. Както и да е сега следващия дерт с нов радиатор няма загряване и не мога да я обезвъздуша че, и всичката бир таман има и газов инжекцион . Пуснах тайното меню 1 час работи на обороти климатроника на 32 на едно барче стой си на 88 градуса долния маркуч на радиатора си стой студен на 88 термостата затворен ... на 91 градус като вдигне леко става хладък и пада на 88 89.... и явно веднага затваря. като през това време парното е огън и всичко е ок. Но сутринта започват ядовете .... как да я обезвъздуша като хората тя ваобще не може да загрее и да отвори термостата като за свят термостата е нов валер. Извинете за правописа но пиша от телефон.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2