Колата тресе при студено палене

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: е90 M47

Колата тресе при студено палене

Мнение от raz0r » 16 Дек 2013, 14:57

Откак е студено (около 0 градуса) колата тресе при палене за 4-5 секунди. След това се оправя. Предната ми кола също беше комон рейл и нямаше подобни проблеми дори на -15.

Не знам дали е свързано, но при студено палене има и просвирване на ремъка за 8-10 сек.

Свещи? Или нещо по-сериозно? Наскоро сменях и двата термостата (предполагам няма нищо общо, просто температурите са паднали по същото време).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Re: Колата тресе при студено палене

Мнение от DoesNot » 16 Дек 2013, 15:06

Провери си подгревните свещи. Най-вероятно имаш изгорели :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 16 Дек 2013, 15:45

raz0r написа:Откак е студено (около 0 градуса) колата тресе при палене за 4-5 секунди. След това се оправя. Предната ми кола също беше комон рейл и нямаше подобни проблеми дори на -15.

Не знам дали е свързано, но при студено палене има и просвирване на ремъка за 8-10 сек.

Свещи? Или нещо по-сериозно? Наскоро сменях и двата термостата (предполагам няма нищо общо, просто температурите са паднали по същото време).

Колега и моите ремъци сутрин да видиш първите 10 сек 15 докато извадя колата от гаража как леко си посвиркват... Бях свалил единият на климатроника и го оставих в гаража където е и колата и какво да ти кажа супер пластмасов бе станал... та докато позагрее нормално е с фалшиви ремъци да по скръцват :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Дек 2013, 16:34

hacker4eto1 написа:
raz0r написа:Откак е студено (около 0 градуса) колата тресе при палене за 4-5 секунди. След това се оправя. Предната ми кола също беше комон рейл и нямаше подобни проблеми дори на -15.

Колега и моите ремъци сутрин да видиш първите 10 сек 15 докато извадя колата от гаража как леко си посвиркват... Бях свалил единият на климатроника и го оставих в гаража където е и колата и какво да ти кажа супер пластмасов бе станал... та докато позагрее нормално е с фалшиви ремъци да по скръцват :)

Бе моите не свирят сутрин...а за тресенето ако са свещи ще излезе другото е дюзки...те тресат страшно много като не работят правилно...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 16 Дек 2013, 17:37

И аз съм за подгревни свещи :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 16 Дек 2013, 19:27

Аз имам същия проблем. Паля, тресе за секунди, не знам дали има и пет, после се оправя.
Ходих на диагностика и на са нито реле, нито свещи. Дюзите ги показва изцяло в норми, но колата беше подгряла малко докато стигна. Сега като пътуваме по празниците ще сложа малко добавка, да видим дали ще се пооправи.
Така че, колегата да иде да види дали са свещите и ако не са - нататък по веригата :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D E91
Мечтае да кара: /// G POWER

Мнение от miro78mm » 16 Дек 2013, 20:35

При мен също приети са за около 4-5 секунди. Това ми го направи като паднаха много температурите.
Колата е в гараж. Като паля показва 1-2 градуса. Ако се слага добавка каква е и каква марка? Един приятел ми предлагаше някаква добавка за дизели каза че била много добра утре ще го питам и ще пиша.
Изображение
Казват, че човек се отнася към колата си, както към самия себе си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 17 Дек 2013, 1:55

Най-добрата добавка - майстор, който познава тези могори

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sapio » 17 Дек 2013, 9:18

Castrol TDA съм ползвал предния път, когато имах на диагностиката съмнения. Това беше преди около три години и после симптомите изчезнаха. Ще пробвам пак и ако не се получи, минаваме на дебелия вариант с майсторите.
:OT: Иначе, такова животно като майстор-разбирач няма. Има майстор-дерач. Не един съм пробвал, дори съм писал, че това е основния "недостатък на БМВ" - да намериш, кой да ти открие проблема, без да гледа да те счупи от безумни плащания, след които да няма никакво подобрение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 17 Дек 2013, 10:23

sapio написа:Castrol TDA съм ползвал предния път, когато имах на диагностиката съмнения. Това беше преди около три години и после симптомите изчезнаха. Ще пробвам пак и ако не се получи, минаваме на дебелия вариант с майсторите.
:OT: Иначе, такова животно като майстор-разбирач няма. Има майстор-дерач. Не един съм пробвал, дори съм писал, че това е основния "недостатък на БМВ" - да намериш, кой да ти открие проблема, без да гледа да те счупи от безумни плащания, след които да няма никакво подобрение.

Sapio - мисля,че не си прав моя скромен опит за последните 3-4 години ми доказаха,че има хора,които разбират и правят доста неща с удоволствие освен с пари.Но всеки има свое виждане...това,че почти всичко е електроника в тези коли,спомага много за разчитането им - друг е въпроса,кой ще ги чете...
Castrol TDA не прави нищо различно от допълнително смазване....
Аз лично съм страшно доволен от добавките на Liqui Moli ,отчасти Protec и Bardahl - като последните две са ми пречили на един два пъти...другото което съм бил доволен е от Камор и Бова съм взимал Desolit.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sapio » 17 Дек 2013, 12:28

Gqbriel, далеч съм от мисълта да оспорвам твое мнение, камо ли опит. Както и съм убеден, че такива хора съществуват, но конкретно за БМВ не съм ги открил още, а за форумните майстори дума да не отварям.

Като спомена Лики Моли, се сетих, че единия път ползвах и тяхна. Тогава профилактично, така че не мога да кажа нищо. Тези дни ще видим дали ще има ефект. Както е казал сервитьора "Ако мине, мине".
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 17 Дек 2013, 19:52

На мен ми тресе когато колата е стояла 2 дена без да е карана и като е запаля тресе 2-3 секунди и спира, преди да ми направи този проблем уцелих лошо гориво и двигателя взе да тресе много, сложих му добавка на STP Common Rail за почистване дюзи и разлика има сега работи по добре от преди но тресенето при палене след престои във гаража си остава и си мисля че може да е подгряваща свещ. Ако е изгоряла някоя хваща ли се със INPA?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 17 Дек 2013, 20:42

Да хваща се..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 18 Дек 2013, 16:26

Свещи и евентуално реле. В общи линии, консумативи. Хващат се лесно с диагностиките.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: е90 M47

Мнение от raz0r » 18 Дек 2013, 19:44

От скритите менюта не мога ли да видя дали имам грешка за изгоряла свещ? Изпитвам отвращение от ходене по сервизи за нещо, което не съм си разучил първо през форума...

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93