Помощ в избора на е46 м54b30 фейс или не?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Помощ в избора на е46 м54b30 фейс или не?
Колеги решихме да купим едно е46 330и за приятелката, но понеже нямам близък познат с е46 с такъв мотор ми е интересно кое е по-добре фейсова или не и имат ли разлика моторите на 2-те купета, защото видимо имат около изпускателния колектор но само това знам, понеже вчера бях при Краси–КН та ми показа 2 такива мотора та ги поразгледах и само това видях като видимаразлика, та ми е интересно кое е по-доброто решение и имат ли реално някаква разлика моторите или не
Последна промяна brankovv на 16 Дек 2013, 0:02, променена общо 1 път
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Помощ в избора на е46 м54b30 фейс или не?
brankovv написа:Колеги решихме да купим едно е46 330и за приятелката, но понеже нямам близък познат с е46 с такъв мотор ми е интересно кое е по-добре фейсова или не и имат ли разлика моторите на 2-те купета, защото видимо имат около изпускателния колектор но само това знам, понеже вчера бях при Краси–КН та ми показа 2 такива мотора та ги поразгледах и само това видях като видимаразлика, та ми е интересно кое е по-доброто решение и имат ли реално някаква разлика моторите или не
За жена 330 без значение преди или след фейса е прекалено,освен ако не на райконен дъщеря.
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
GecataBMW-E46 написа:brankovv написа:Колеги решихме да купим едно е46 330и за приятелката, но понеже нямам близък познат с е46 с такъв мотор ми е интересно кое е по-добре фейсова или не и имат ли разлика моторите на 2-те купета, защото видимо имат около изпускателния колектор но само това знам, понеже вчера бях при Краси–КН та ми показа 2 такива мотора та ги поразгледах и само това видях като видимаразлика, та ми е интересно кое е по-доброто решение и имат ли реално някаква разлика моторите или не
За жена 330 без значение преди или след фейса е прекалено,освен ако не на райконен дъщеря.
като я купиме специално на теб ще ти пусна едно ЛС с регистрационната табела на колата да се пазиш ако пък толко си се притеснил

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колега предполагам имаш вече зададени критерий за колата (екстри състояние) каквото излезе, не съм чувал за разлики в моторите 

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Колега, в БМВ са ми казвали че е важно да е след 06/2002г. защото тогава били изчистени някой проблеми по колата. Ако не е така нека знещите да ме поправят. Другото важно е, че преди тази дата на производство съществува така нареченият проблем “скъсване на заден мост от купето“. Именно за това според мен трябва да се внимава защото 30-ката има "повер“ и е вероятно да скъса.
Другият момент е че М54В30 всичките горят масло (има тема в Е39 раздела), въпроса е колко. Предполагам че го знаеш, но все пак да кажа.
Успех и да се похвалиш с покупката!!!
Другият момент е че М54В30 всичките горят масло (има тема в Е39 раздела), въпроса е колко. Предполагам че го знаеш, но все пак да кажа.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Rosendo написа:Колега, в БМВ са ми казвали че е важно да е след 06/2002г. защото тогава били изчистени някой проблеми по колата. Ако не е така нека знещите да ме поправят. Другото важно е, че преди тази дата на производство съществува така нареченият проблем “скъсване на заден мост от купето“. Именно за това според мен трябва да се внимава защото 30-ката има "повер“ и е вероятно да скъса.
не само 3.0 , всичките М54 си похапват масло, трябва да се внимава какво се взима
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Ами то кои от по-новите коли не похапват масло? Редовно следя продължителните тестове на "Ауто билд" , където след края им, при калкулирането на разходите, задължително смятат и долятото масло. Дори за една С-класа, въпреки иначе перфектните резултати на 200 000 км., малко тихомълком признават прекомерния разход. Сещам се и за един двулитров бензинов мотор на ВАГ-групата, който с лекота постига много сериозен разход. Въпроса е да не е повече от 2-3л. на 10 000км. Голяма значение за разхода на масло има и качеството на самото масло. Лошото е, че няма сигурен начин при един оглед да се установи състоянието на мотора.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Rosendo написа:Колега, в БМВ са ми казвали че е важно да е след 06/2002г. защото тогава били изчистени някой проблеми по колата. Ако не е така нека знещите да ме поправят. Другото важно е, че преди тази дата на производство съществува така нареченият проблем “скъсване на заден мост от купето“. Именно за това според мен трябва да се внимава защото 30-ката има "повер“ и е вероятно да скъса.
Колега при фейса на Е46 проблема с откъсването на задния мост е изчистен няма значение месеца и годината на производство.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Gancho написа:Rosendo написа:Колега, в БМВ са ми казвали че е важно да е след 06/2002г. защото тогава били изчистени някой проблеми по колата. Ако не е така нека знещите да ме поправят. Другото важно е, че преди тази дата на производство съществува така нареченият проблем “скъсване на заден мост от купето“. Именно за това според мен трябва да се внимава защото 30-ката има "повер“ и е вероятно да скъса.
Колега при фейса на Е46 проблема с откъсването на задния мост е изчистен няма значение месеца и годината на производство.
За фейсовото 46 е ясно, но са ми казвали че преди фейса, проблема е изчистен след тази дата на производство. Склонен съм да вярвам че е така, защото моето е 7/2002г. и нямам никакви проблеми.
Поздрави
9 мнения
• Страница 1 от 1