Въпрос за лостче за чистачки ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Въпрос за лостче за чистачки ?

Мнение от bobi_81xx » 14 Дек 2013, 12:38

Колеги,може да изглежда смешен въпроса,но не съм много сигурен дали въпросното лостче евентуално при монтаж ще заработи на моята кола която е без система за миене на фарове Е46 преди фейса 136к.с 2000г.Дали това копче с иницял (S) до колко знам за интензивно чистене и измиване ще заработи?Ето и снимка: Изображение Благодаря ви предварително !!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за лостче за чистачки ?

Мнение от bgpavlp » 14 Дек 2013, 19:57

Не.

Трябва ти допълнително казанче и помпичка + окабеляване.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 14 Дек 2013, 23:20

Може-би колегата пита дали лостчето ще работи за чистене и пръскане на стъклото, не на фаровете?? То е ясно, че за фаровете иска допълнителна комплектация.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 15 Дек 2013, 7:55

Точно за стъклото става въпрос. За фаровете се използва казанчето за стъклото плюс допълнителна помпа. Този бутон "S" пръска на стъклото от отделно казанче, по малко е на размер, което се пълни с концентрат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 15 Дек 2013, 9:26

Колеги,нямам допълнително казанче,нямам и пръскалки на фаровете,искам да разбера ако си купя това лостче,копчето (S) при мен ще работи ли?Но най-вероятно няма да работи,както някой колеги са споменали!!!!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Дек 2013, 9:51

След като нямаш система за миене - няма да работи естествено. Другите функции обаче ще си работят.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 15 Дек 2013, 10:03

Ясно Колеги значи няма да се занимавам да купувам и разглобявам!!!!Благодаря ви за информацията !!!!

Потребител
Аватар
Кара: 535d E60
Мечтае да кара: Bmw F10 M5

Мнение от spifouu » 15 Дек 2013, 12:27

А колеги къде се намира това по малко казанче??

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 15 Дек 2013, 23:10

http://www.youtube.com/watch?v=-P1IsYXTh0M
ето едно клипче за въпросния лост с бутона. идеята е за интензивно миене на предното стъкло, вероятно и фаровете ако колата е с такава система, за допълнително казанче не знам, ако има такова значи има и допълнителна помпа за пръскане, а при положение че 2те помпи за стъклото и фаровете са в едно казанче не виждам смисъл от допълнително, не ми звучи логично не не и невъзможно да иам такова. Ако някой има такова да качи някоя снимка да го видим.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 15 Дек 2013, 23:52

iv4o9999 написа:http://www.youtube.com/watch?v=-P1IsYXTh0M
ето едно клипче за въпросния лост с бутона. идеята е за интензивно миене на предното стъкло, вероятно и фаровете ако колата е с такава система, за допълнително казанче не знам, ако има такова значи има и допълнителна помпа за пръскане, а при положение че 2те помпи за стъклото и фаровете са в едно казанче не виждам смисъл от допълнително, не ми звучи логично не не и невъзможно да иам такова. Ако някой има такова да качи някоя снимка да го видим.

На мене по парт номер на лоста от клипа ми излиза, че е за е39 и е38. Изобщо има ли е46 с такъв лост?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 17 Дек 2013, 13:52

В коментарите по клипа и цитат от човека, който го е качил:
"
olaf2046Преди 2 години
в отговор на Robert Chidiac
@glotek1 US Spec E46 never came with the S stalk for automatic washing. Only X5s, X3s and M5s in the USA where the only cars with the S stalk. The European BMWs with the S stalk use the stalk for a secondary washer tank with concentrated fluid. In my car I wired the stalk to my rain sensor module to wash the windows after every 5 auto swipes. All US spec 2001 to 3/2003 E46 cars with rain sensor/auto head lamps should be prewired for pin 10 to accept the S stalk. After 2003 the wiring changes."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 17 Дек 2013, 14:48

Следвайки логигата ти, то тогава и бутон "S" не трябва да има.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 17 Дек 2013, 21:14

bgpavlp написа:

Следвайки логигата ти, то тогава и бутон "S" не трябва да има.

виждам че ти си най-информиран по въпроса, сподели повече информация, да разясним въпроса, начина на вързване, къде се намира казанчето и помпичката. Аз не твърдя че съм прав, но наистина не виждам логика да има друго казанче за интензивно миене с концентрат, по скоро едно казанче но по-голямо, за мен 2 казанчета с общо 3 помпи ми звучи като по-скоро икономическо, но не инженерно решение, защото течността с която стандартно си миеш стъклото трябва да е качествена така или иначе, защо управлението да не ползва помпичката за стандартно миене, едва ли допълнителната помпа пръска повече течност.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 18 Дек 2013, 8:01

Ще пиша бавно за да може да ме разберете.
В нормалното казанче се слага течност за чистачки, която качествена или не, тя е смесена с вода.Казанчето е по голямо и е около 5лт. (по спомен) Ако искаш можеш да го напълниш само с вода.
В другото казанче се слага само концентрат. То е малко и е около 1лт., незнам точно и за момента не е важно.

Аз лично съм виждал такава система монтирана на Е39,на Е46 не съм виждал. Това е казанчето:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... intensive/

А това е системата:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... d_cleaning

Ето и една примерна снимка:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 18 Дек 2013, 8:58

:clap: стана ясно според мен, очевидно в е46 тази екстра или я няма или е някаква брутална рядкост, всеки случай в е90 и e81 съм я виждал.
тук възниква въпроса, със смяна на лоста и пускане на допълнителен кабел, може ли да се излъже компютъра да ползва стандартното казанче и екстрата да заработи?

Следваща

Назад към E46