Някой ползвал ли е адаптер вместо фенерчето?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Някой ползвал ли е адаптер вместо фенерчето?
Става дума за ей туй нещо:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... fg=95&hl=1
Бучи се на мястото на фенерчето в жабката и осигурява захранване на каквото си поискате.
Искам да си взема едно, но още не мога да намеря точно от къде. Мисълта ми е да го ползвам за радио трансмитер или друго.
Дали ще стане?
Мога да преправя фенерчето, което и без това разглобих, защото му бяха заминали батериите, но ще трябва да се запоява.
http://www.bmw-driver.net/forum/showthr ... 409&page=2
Тук е показано как се преправя.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... fg=95&hl=1
Бучи се на мястото на фенерчето в жабката и осигурява захранване на каквото си поискате.
Искам да си взема едно, но още не мога да намеря точно от къде. Мисълта ми е да го ползвам за радио трансмитер или друго.
Дали ще стане?
Мога да преправя фенерчето, което и без това разглобих, защото му бяха заминали батериите, но ще трябва да се запоява.
http://www.bmw-driver.net/forum/showthr ... 409&page=2
Тук е показано как се преправя.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Някой ползвал ли е адаптер вместо фенерчето?
Ползвам такова оригиналното 82110004073
Не се предлага вече- става само с преправяне на фенерче!
Доволен съм-вързал съм там антирадара и когато е заключена колата там НЯМА ток
Като се отключи и автоматично тръгва
Ако човек няма поялник , но има грешни пари : http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40
Не се предлага вече- става само с преправяне на фенерче!
Доволен съм-вързал съм там антирадара и когато е заключена колата там НЯМА ток
Като се отключи и автоматично тръгва
Ако човек няма поялник , но има грешни пари : http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksi ... &_from=R40
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Е46 , но адаптора е за Е38 Е39 Е46
Да, и аз достигам до същото заключение, ровейки в нета.
Благодаря за инфото!
Благодаря за инфото!

Работата става елементарно.
Ако не ви работи фенерчето, най-вероятно батериите са заминали.
Можете да си намерите същите или заместител, но ми се струва, че лампичката ще трябва да се смени със светодиод, за да се постигне наистина хубаво светене. Иначе всяко друго съвременно джобно фенерче бие по светлина.
За целта ви трябват:
1. Поялник с остра човка - поне 60W
2. Припой
3. Разклонител за запалка или единично гнездо - както ви е кеф. Избирайте по-компактни за да има място в жабката.
Другото е по ваш избор.
Ето как се получи при мен.

Така мога да си включвам GPS-a/телефона в гнездото до скоростния лост, а едновременно с това да зареждаме втори телефон и плейваме МР3-ки без промяна на интериора или скъп X-Car Link.
Ако не ви работи фенерчето, най-вероятно батериите са заминали.
Можете да си намерите същите или заместител, но ми се струва, че лампичката ще трябва да се смени със светодиод, за да се постигне наистина хубаво светене. Иначе всяко друго съвременно джобно фенерче бие по светлина.
За целта ви трябват:
1. Поялник с остра човка - поне 60W
2. Припой
3. Разклонител за запалка или единично гнездо - както ви е кеф. Избирайте по-компактни за да има място в жабката.
Другото е по ваш избор.
Ето как се получи при мен.

Така мога да си включвам GPS-a/телефона в гнездото до скоростния лост, а едновременно с това да зареждаме втори телефон и плейваме МР3-ки без промяна на интериора или скъп X-Car Link.

Е защо въобще ще си използвате изхода за фенерчето по този начин,а не по предназначение?От всякъде,по точно от всеки ъгъл на колата може да си изкарате тази джаджа,кеф ви за юсб,кеф ви за втора запалка,трета и тн.Да ви не казвам,че в колата винаги може да се намери постоянно 12волта напрежение,пък,ако ще да е от акумулатора.Малко кабел,бушон,джаст ин кейс и връзвате каквото ви е кеф на кабела.Основи за запалки жакове и тн..се продават в магазини като Елимекс каквито ви душа иска
.Примерно,аз си бях вързал директно Гармина и радара към 12 волта на ЦД-то и като изгася колата,директно ги гася и тях.
ПП Оргигиналното фенерче,му се сменя крушката с два СМД диода,мога да ви кажа,че свети около....10 пъти поне по силно и харчи колкото със стандртната крушка,мисля,че беше 0.25ампера.

ПП Оргигиналното фенерче,му се сменя крушката с два СМД диода,мога да ви кажа,че свети около....10 пъти поне по силно и харчи колкото със стандртната крушка,мисля,че беше 0.25ампера.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
kalingk написа:Е защо въобще ще си използвате изхода за фенерчето по този начин,а не по предназначение?От всякъде,по точно от всеки ъгъл на колата може да си изкарате тази джаджа,кеф ви за юсб,кеф ви за втора запалка,трета и тн.Да ви не казвам,че в колата винаги може да се намери постоянно 12волта напрежение,пък,ако ще да е от акумулатора.Малко кабел,бушон,джаст ин кейс и връзвате каквото ви е кеф на кабела.Основи за запалки жакове и тн..се продават в магазини като Елимекс каквито ви душа иска.Примерно,аз си бях вързал директно Гармина и радара към 12 волта на ЦД-то и като изгася колата,директно ги гася и тях.
Мераклия съм да си купя фенерче(продават се на много места) но нямам необходимата букса,а имам изведен кабел с 12V.Дайте решение какво да направя?
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
bobi_81xx написа:kalingk написа:Е защо въобще ще си използвате изхода за фенерчето по този начин,а не по предназначение?От всякъде,по точно от всеки ъгъл на колата може да си изкарате тази джаджа,кеф ви за юсб,кеф ви за втора запалка,трета и тн.Да ви не казвам,че в колата винаги може да се намери постоянно 12волта напрежение,пък,ако ще да е от акумулатора.Малко кабел,бушон,джаст ин кейс и връзвате каквото ви е кеф на кабела.Основи за запалки жакове и тн..се продават в магазини като Елимекс каквито ви душа иска.Примерно,аз си бях вързал директно Гармина и радара към 12 волта на ЦД-то и като изгася колата,директно ги гася и тях.
Мераклия съм да си купя фенерче(продават се на много места) но нямам необходимата букса,а имам изведен кабел с 12V.Дайте решение какво да направя?
сложи си фенерче и букса - ще ти подаря кабел с буксата към зарядното и самото зарядно за фенера, което стои в жабката - драсни едно ЛС

9 мнения
• Страница 1 от 1