Подгрев на седалки?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Подгрев на седалки?

Мнение от streethand » 08 Май 2013, 23:32

Добър вечер, колеги. Наскоро смених салона в колата си със салон с подгрев, но колегата от форума ми прати само седалките и пепелника с конзолата с копче асц и подгрев без буксите и кабелите от седалките до самата конзола. После когато осъзнах че и те ще трябват вече били дадени на вторични... та въпроса ми е трябва ли да търся буксите с кабелите от друга кола или може да стане и по друг начин? също така на моята кола асц копчето е отделен модул, докато на конзолата от донора е цял модул с другите копчета, това затруднява ли нещата или?
:winky:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Подгрев на седалки?

Мнение от bgpavlp » 09 Май 2013, 9:19

Трудно няма,само трябва да се сдобиеш с буксите,колега. Кабели се дърпат лесно.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 09 Май 2013, 9:24

Седалките и конзолата са ти от фейс явно. За да стане "културно" ти трябва инсталацията и се навръзва по схема. Седалките ти вероятно са и с надуване?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Потребител
Аватар

Мнение от streethand » 09 Май 2013, 12:37

нямат надув само подгрев, колеги :) някой ако има предложение за човек който може да свърже седалките без буксите(предполагам повечето не биха дали само буксите) е добре дошъл да го сподели. Колата се намира в Русе/Варна :help:
:winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 09 Май 2013, 15:03

Без букси няма да е лесно,да не казвам почти невъзможно. Особено тази на суич центъра,така че потърси.Вземи освен тях и малко кабели,от някоя друга кола,инсталация,със сечение от 0,75 до 2,5 максимум.Мисля че бяха по три кабела до всяка седалка и един от 4кв.мм да захраниш суич центъра от таблото.

Схеми на този сайт: http://www.bmw-planet.com/diagrams/
А за букси можеш да се обърнеш към колегата shopaza,при него знам че имаше и такава за суич центъра.
Далече си ми,иначе бих ти ги свързал.

Ама че съм се отплеснал.
Дефакто ти трябва само буксата на конзолата,а за седалките се ползват твоите.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 09 Май 2013, 23:54

streethand написа:нямат надув само подгрев, колеги :) някой ако има предложение за човек който може да свърже седалките без буксите(предполагам повечето не биха дали само буксите) е добре дошъл да го сподели. Колата се намира в Русе/Варна :help:

прави се колега като ти трябва само буксата на модула друго нищо, но дори и нея да я няма може да се направи такава.
Иначе имам схеми на седалките пиши ми на ЛС и ми дай мейла си ще ти пратя схеми.
Аз бях за празниците във Варна, но сега пиши на колегата stilko, той е от Варна и съм сигурен, че ще ти свърши работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 10 Май 2013, 8:36

Oci,пълниш му душата човек!!Колкото се може повече хора като теб :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Май 2013, 0:25

shalashaska написа:Oci,пълниш му душата човек!!Колкото се може повече хора като теб :bowdown:

нали затова сме във форума да си помагаме :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
Мечтае да кара: бързо

Мнение от georgi dyulgerov » 12 Май 2013, 1:03

Ама има хора, като тебе които помагат винаги и други, които си правят пас.
Поклон! :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 14 Дек 2013, 2:17

Съжалявам, че Ъпвам темата, но все пак тука може повече хора да видят за проблема ми. Докато си карах, нещо изпука в ниската част на облегалката ми и сега не се подгрява. Топли се само седалката, но не и облегалката. Какво може да е изпукало и има ли възможност да се оправи :dunno: Салона е полукожено рекаро без ел и памет.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 14 Дек 2013, 12:36

Колега, успя ли с буксите и каква конзола сложи? Моя салон е ЕЛ с надув, като подгрева не ми е вързан. Купих си конзола с копчета за подгрев, но цяла- е за фейс модела. Все още не мога да намеря рамка за цяла конзола, а ще ми трябват и буксите и съм по твоите стъпки :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 205 GTI, 330d

Мнение от ifcho » 18 Авг 2014, 11:29

И аз вчера намерих едни седлаки с подгрев и надув, но не съм ги вързал още. Надува доколкото разбирам му трябва само + и -, които по принцип взима от кабелите за ел. седалки, но тъй като тези са ръчни, ще му отделя по една жичка от кабелите за подгрева.

За подгрева обаче се чудя как да го вържа. В този форум - http://www.m3torque.co.uk/showthread.ph ... 64a&t=1111
са дадени следните номера 61116902941 and 61116902951, които са съответно буксата от модула до таблото с бушоните, и жиците от седалките до модула. Тъй като е за м3 не съм много сигурен дали ще станат на моята кола де. Ако някой има подходящ софтуер би ли могъл да провери? Номера на колата е PA25272?

Тъй като колата ми е само с един бутон на сегашната конзола (ASC), вероятно въобще нямам букса при централния модул. Цената общо е около 100лв от дарукар на двата комплекта и се чудя дали да ходя да ги поръчвам тез кабеляци направо.

Също така, знаете ли дали копчетата ASC и DSC са еднакви, тъй като новата конзола е с DSC?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 18 Авг 2014, 11:50

ifcho написа:И аз вчера намерих едни седлаки с подгрев и надув, но не съм ги вързал още. Надува доколкото разбирам му трябва само + и -, които по принцип взима от кабелите за ел. седалки, но тъй като тези са ръчни, ще му отделя по една жичка от кабелите за подгрева.

За подгрева обаче се чудя как да го вържа. В този форум - http://www.m3torque.co.uk/showthread.ph ... 64a&t=1111
са дадени следните номера 61116902941 and 61116902951, които са съответно буксата от модула до таблото с бушоните, и жиците от седалките до модула. Тъй като е за м3 не съм много сигурен дали ще станат на моята кола де. Ако някой има подходящ софтуер би ли могъл да провери? Номера на колата е PA25272?

Тъй като колата ми е само с един бутон на сегашната конзола (ASC), вероятно въобще нямам букса при централния модул. Цената общо е около 100лв от дарукар на двата комплекта и се чудя дали да ходя да ги поръчвам тез кабеляци направо.

Също така, знаете ли дали копчетата ASC и DSC са еднакви, тъй като новата конзола е с DSC?

Мога да ти кажа за копчетата асц/дсц, че са еднакви, при едното има една жица повече, но буксите им са еднакви. Връзваш и тръгва. Трябва ти цялата конзола с пепелника и управлението с бутони за подгрев и дсц. Аз го правих това следвайки схема на Oci. Също и инсталацията (едни жълти букси мисля бяха) мина време вече и съм позабравил.

Sent from the черешата
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 205 GTI, 330d

Мнение от ifcho » 18 Авг 2014, 11:53

новата конзола я имам, но е с бутон ДСЦ. Мерси за отговора. :)

Потребител
Аватар

Мнение от galboy77 » 25 Окт 2018, 18:35

Здравей колега имам една молба към теб ако може да ми пратиш схемите за свързване,окабеляване за е 46 подгрев

Назад към E46