М43 трудно пали студена
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
М43 трудно пали студена
Здравейте колеги,
Това заглавие го има бая пъти ама нямам какво друго да сложа
Проблема е следния. Като е студено, както сега стана, стутрин трудно пали. Стартера върти стабилно, ток има но върти около 2-3-4 секудни и запалва. Някой път след тези секунди пали ОК друг път пали и малко като задавяне в смисал че оборотите качват на 200 после 400 малко замъчва се и хоп почва като хората да работи. Ако е седяла на слънце или е топъл ден няма грижа. Ако пък е студено и трудно запаля и веднага я загася, и пробвам пак - никакви грижи. Трябва стабилно да е истинала за да го прояви този проблем. Нямам загуба на мощтност, върви си нормално. На диагностика преди няколко седмици Oci хвана само детонационни датчици, но те правеха друг проблем и той се реши.Това го казвам във връзка с това че на диагностика нищо не излиза. Някакви идей?
Това заглавие го има бая пъти ама нямам какво друго да сложа

Проблема е следния. Като е студено, както сега стана, стутрин трудно пали. Стартера върти стабилно, ток има но върти около 2-3-4 секудни и запалва. Някой път след тези секунди пали ОК друг път пали и малко като задавяне в смисал че оборотите качват на 200 после 400 малко замъчва се и хоп почва като хората да работи. Ако е седяла на слънце или е топъл ден няма грижа. Ако пък е студено и трудно запаля и веднага я загася, и пробвам пак - никакви грижи. Трябва стабилно да е истинала за да го прояви този проблем. Нямам загуба на мощтност, върви си нормално. На диагностика преди няколко седмици Oci хвана само детонационни датчици, но те правеха друг проблем и той се реши.Това го казвам във връзка с това че на диагностика нищо не излиза. Някакви идей?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: М43 трудно пали студена
Добре е да се провери подаването на гориво- налягане, дебит, задържане на налягането.
Като вероятна причина е и датчик на коляновият вал- полупроводниковите елементи стареят, стават температурозависими и се формира неправилен сигнал. За съжаление не излиза като грешка и се хваща трудно- трябва да се види характеристиката на сигнала на датчика, когато двигателят е студен.
Като вероятна причина е и датчик на коляновият вал- полупроводниковите елементи стареят, стават температурозависими и се формира неправилен сигнал. За съжаление не излиза като грешка и се хваща трудно- трябва да се види характеристиката на сигнала на датчика, когато двигателят е студен.
- a_angeloff
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 330 xD
- Мечтае да кара: BMW E90 335D Facelift
Колега моята като я палех студена менеше оборотите и гаснеше... Направих диагностика и се оказа релето на подгряващите свещи. В Дару Кар е 300 и малко лева чисто ново, сменяш и караш 

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
a_angeloff написа:Колега моята като я палех студена менеше оборотите и гаснеше... Направих диагностика и се оказа релето на подгряващите свещи. В Дару Кар е 300 и малко лева чисто ново, сменяш и караш
Колега, М43 е бензинов мотор

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
За сега нямам никакви резултати. Всичко чисто, няма грешки... Незнам точно какво да правя.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Кога за последно са сменяни свещите? Колкото и банално да звучи - с какъв бензин караш? Едно време м44ката ми на износени свещи палеше само със 100 октановия на ОМВ, нищо друго
След като запали също менеше оборотите, но това се оказа едно вакумно маркуче.

- EH0260BB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пил
- Мечтае да кара: пил и да стигне жив
- Детайли за колата: мътни
Моята кола е със същият двигател и със същият проблем. Понякога в голям студ даже и не пали. Тогава, като я закачах на диагностика, ми показваше грешка за датчик на температурата на входящия въздух. При този двигател би трябвало датчика да се намира в дебитомера??? И все се каня да взема един друг за проба и да проверя дали ще се оправи. Ако някой е напълно сигурен къде точно се намира този датчик при М43B19TU да пише. 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
mistyrain написа:За сега нямам никакви резултати. Всичко чисто, няма грешки... Незнам точно какво да правя.
Звънни да я погледна пак, предния път намерихме проблема ще го хванем и сега

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
ОК Oci, както винаги ти си ми надеждата 
Между другото, верно някой може ли да даде подорбности за този датчик аз температурата. Като гледам няма само на мен да е полезно.

Между другото, верно някой може ли да даде подорбности за този датчик аз температурата. Като гледам няма само на мен да е полезно.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги,
Честита коледа
Някой ако между хапването и пийването даде малко инфо за този датчик за температурата ще съм благодарен.
Честита коледа

Някой ако между хапването и пийването даде малко инфо за този датчик за температурата ще съм благодарен.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
mistyrain написа:Здравейте колеги,
Честита коледа
Както е написал колегата по-горе този датчик за температурата на входящия въздух на този мотор се намира в самия дебитомер, това един термистор, НО на диагностика излиза първо като грешка, второ на живи данни се гледа дали показва реално.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Мерси Oci,
С теб като си играхме не излизаше а си го имаше този проблем. Сега и проверявам налягане на горивото но ако пък то беше проблема нямаше да го има факта че щом запали веднъж всичко е ток. Луда работа. Според мен може и да остава софтуерния момент. Да се нещо побърква и сутрин да се обърква на бенз ли да пали или на газ, въпреки че ако е под 40 С трябва да пали на бенз. Индикацията го потвърждава това ама вече вътре какво става не е ясно.
С теб като си играхме не излизаше а си го имаше този проблем. Сега и проверявам налягане на горивото но ако пък то беше проблема нямаше да го има факта че щом запали веднъж всичко е ток. Луда работа. Според мен може и да остава софтуерния момент. Да се нещо побърква и сутрин да се обърква на бенз ли да пали или на газ, въпреки че ако е под 40 С трябва да пали на бенз. Индикацията го потвърждава това ама вече вътре какво става не е ясно.
12 мнения
• Страница 1 от 1