Проблем с ключ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ключ

Мнение от munjos » 05 Дек 2013, 11:44

Здравейте,
имам проблем с ключа(diamond shape key е46 2000). Една кола мина през него и вмомента е малко смачкан, работи централното но неиска да пали. Въпросът ми е следния, ако си намеря друг такъв ключ от друго бмв, може ли нещо да се направи( препрограмира) или да се използват нянкви части от него за да си оправя моя.
Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Re: Проблем с ключ

Мнение от sapio » 05 Дек 2013, 12:00

munjos написа:Здравейте,
имам проблем с ключа(diamond shape key е46 2000). Една кола мина през него и вмомента е малко смачкан, работи централното но неиска да пали. Въпросът ми е следния, ако си намеря друг такъв ключ от друго бмв, може ли нещо да се направи( препрограмира) или да се използват нянкви части от него за да си оправя моя.
Благодаря.

В темата с платените обяви има един колега, който продава ключове, платки, батерии. Може да те насочи и към човек да ти го кодира, програмира и т.н. Мисля си, че по-скоро може да ползваш части от твоя, за да ги сложиш в новия.

viewtopic.php?f=63&t=306784
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Дек 2013, 10:35

munjos написа:Здравейте,
Благодаря.

щом отключва и заключва може да се ползва платката няма смисъл да купуваш друг ключ то така или иначе от него само платката се ползва, а при всички положения ще трябва да се запише нов чип или пък на платката може да е счупена бубината, и само тя да се смени.
Мога да ти помогна ако искаш пиши на ЛС.

Потребител
Аватар

Мнение от Mi7ko_ » 10 Дек 2013, 17:59

Здравейте колеги и аз имам проблем с ключа на E46 99г, не мога да заключа с копчето на ключа, а другите две работят- за багажника и отключването. Чудя се дали му трябва обучение, или проблема е в самия бутон ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 10 Дек 2013, 22:07

Mi7ko_ написа:Здравейте колеги и аз имам проблем с ключа на E46 99г, не мога да заключа с копчето на ключа, а другите две работят- за багажника и отключването. Чудя се дали му трябва обучение, или проблема е в самия бутон ?

с кой ключ си ромбоидния или обикновенния с гумените бутони :?:

Потребител
Аватар

Мнение от Mi7ko_ » 11 Дек 2013, 9:52

oci написа:
Mi7ko_ написа:Здравейте колеги и аз имам проблем с ключа на E46 99г, не мога да заключа с копчето на ключа, а другите две работят- за багажника и отключването. Чудя се дали му трябва обучение, или проблема е в самия бутон ?

с кой ключ си ромбоидния или обикновенния с гумените бутони :?:

С обикновенния с гумените бутони, странното е че понякога мога да заключа понякога не. Така прави от 3-4 дена до преди това нямах никакви проблеми
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 11 Дек 2013, 15:24

Колега, контактната пластинка под бутоните "сдава багажа" и затова прави така - понякога заключва, понякога не! Графитното покритие на пластинката си отива и няма токопроводимост...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 11 Дек 2013, 20:17

xm_net написа:Колега, контактната пластинка под бутоните "сдава багажа" и затова прави така - понякога заключва, понякога не! Графитното покритие на пластинката си отива и няма токопроводимост...

Същото е и при мен. От къде да се снабдим с такава пластинка ?

Потребител
Аватар

Мнение от Mi7ko_ » 26 Дек 2013, 15:29

Колеги някой запознат ли е дали има решение на този проблем с износените пластини, все пак по коледа стават чудеса :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 27 Дек 2013, 23:35

Mi7ko_ написа:Колеги някой запознат ли е дали има решение на този проблем с износените пластини, все пак по коледа стават чудеса :D

Е верно стават чудеса и то само за 3 лв получаваш чисто нова.
Ето ти обява на колега от форума
viewtopic.php?f=63&t=306784

Потребител
Аватар
Кара: BMW E63 645ci
Мечтае да кара: BMW M6

Мнение от GDobrev » 28 Дек 2013, 0:42

Една идея от мен, към колегите които имат проблем с чипа на ключа. Ако можете да си ползвате платката за отключване/заключване на стария ключ си вземете само нова кутиика без платка и чип и си поръчайте нов сервизен ключ от някои дилър на БМВ от който да използвате оригиналния програмиран специално за вашата кола чип - ключа струва 89лв. Доколкото знам, "чист" чип + програмирането излиза пак около 90-100лв. Пък ако се вземе сервизен ключ поне ви остава резервно нарязано острие за спешни случай :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 28 Дек 2013, 22:33

GDobrev написа:Една идея от мен, към колегите които имат проблем с чипа на ключа. Ако можете да си ползвате платката за отключване/заключване на стария ключ си вземете само нова кутиика без платка и чип и си поръчайте нов сервизен ключ от някои дилър на БМВ от който да използвате оригиналния програмиран специално за вашата кола чип - ключа струва 89лв. Доколкото знам, "чист" чип + програмирането излиза пак около 90-100лв. Пък ако се вземе сервизен ключ поне ви остава резервно нарязано острие за спешни случай :D

Имали смисъл като ромбоиден ключ чисто нов програмиран с чип и платка и всичко чисто ново излиза 150 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е87 130i ниско и твърдо
Мечтае да кара: Стоково М3 без значение поколението ;)
Детайли за колата: 235 × 19 Breyton Design
H & R ниско и много кораво окачване
BMC конус за повечко въздух
М пакет по рождение
Ниско, твърдо и максимално оригинално. Всичко е с ТЮФ.

Мнение от propov » 31 Дек 2013, 17:48

Така и така се разискват ключовете,и аз да питам.Като купих колата лятото и точно около два дни всичко работеше.Откл.,закл,комфорт модул...колкото да се похваля пред семейство и приятели!И в един момент спря всичко.В момента като натисна ключа и за малко премигва диодчето,но нищо не се случва.Заключвам я ръчно с ключа,но не винаги сработва централното.Трябва да сядам в колата,да затварям всички врати,да заключа от бутона на централната конзола и те такива мъки.Иначе при отключване централното сработва винаги(имам предвид като завъртя ключа във вратата).За дистанционните функции направо и дума да не става.Ходих на едно две места,искат да ми сложат някаква нова аларма и да закача на ключа една от онези глупави кутийки с копченца...
Препоръчайте човек във Варна,дето да оправя нещата,а не да слага китайски аларми-заместители!
Щом някой казва,че няма никой,значи има някой!
Мечо Пух
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 02 Яну 2014, 22:29

propov написа:Така и така се разискват ключовете,и аз да питам.Като купих колата лятото и точно около два дни всичко работеше.Откл.,закл,комфорт модул...колкото да се похваля пред семейство и приятели!И в един момент спря всичко.В момента като натисна ключа и за малко премигва диодчето,но нищо не се случва.Заключвам я ръчно с ключа,но не винаги сработва централното.Трябва да сядам в колата,да затварям всички врати,да заключа от бутона на централната конзола и те такива мъки.Иначе при отключване централното сработва винаги(имам предвид като завъртя ключа във вратата).За дистанционните функции направо и дума да не става.Ходих на едно две места,искат да ми сложат някаква нова аларма и да закача на ключа една от онези глупави кутийки с копченца...
Препоръчайте човек във Варна,дето да оправя нещата,а не да слага китайски аларми-заместители!

Проблема е в ГМ модула най-вероятно колега не ги слушай алармаджийте, неща са поправими при теб но трябва някой да ти я диагностицира. Във Варна няма много специялисти за тази работа. Пиши едно ЛС и ще те насоча.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 03 Яну 2014, 12:20

oci написа:
propov написа:Така и така се разискват ключовете,и аз да питам.Като купих колата лятото и точно около два дни всичко работеше.Откл.,закл,комфорт модул...колкото да се похваля пред семейство и приятели!И в един момент спря всичко.В момента като натисна ключа и за малко премигва диодчето,но нищо не се случва.Заключвам я ръчно с ключа,но не винаги сработва централното.Трябва да сядам в колата,да затварям всички врати,да заключа от бутона на централната конзола и те такива мъки.Иначе при отключване централното сработва винаги(имам предвид като завъртя ключа във вратата).За дистанционните функции направо и дума да не става.Ходих на едно две места,искат да ми сложат някаква нова аларма и да закача на ключа една от онези глупави кутийки с копченца...

Проблема е в ГМ модула най-вероятно колега не ги слушай алармаджийте, неща са поправими при теб но трябва някой да ти я диагностицира. Във Варна няма много специялисти за тази работа. Пиши едно ЛС и ще те насоча.

Аз работа по отстраняването на същия проблем горе- долу. Става на въпрос за 328ци с проблем в комфорт модула. Отключваше когато си поискаше. На диагностиката показваше проблем с релето за отключване. Да, но след като свалих модула и замерих всички релета си работеха нормално. Имаше един кондензатор, който не беше явно потекъл и беше изсъхнал и не работеше коректно. След смяна на кондензатора всичко заспа и колата си отключва и заключва нормално.
П.П. Имаше и допълнително сложен модул за светкане на фарове/ халогени при отключване/ заключване.
Изображение

Следваща

Назад към E46