RPA в Е46 инсталация...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: RPA в Е46 инсталация...
© написа:Kris написа:Та колеги при мен се оказа че съм с DSC МК60, което само ме радва, но намирането на бутон мисля е "мисията невъзможна" ( със отделни бутони съм, а не със цял суич-център).
Тук обаче нещо докато се рових ми прищрака да търся от други модели, но намерих подобен само от 5-ца и 7-ца, но картинката ще е настрани и малко грозничко. И така докато си ровех намерих бутон от Mini cooper който е същия по размери освен че самия буто (часта която се натиска) е със заоблени краища.
Та ако на някой не му пречи и това е вариант. Аз ще правя интервенцията другия месец и съответно ще покажа как седи бутона. А иначе ето снимка за какво говоря.
И аз ги гледах тия бутони в ибей и ще ми е интересно да видя как стои. Другият вариант е бутон от АСЦ, с черна лепенка отгоре RPA или дори гумичка
Е да ама ако искаш да свети, ще трябва според мен да изтъркаш цялата лицева част на бутона (примерно с кореселин ) и после да боядисаш като преди това си направил шаблонче ( примерно от лепенка).
Чесно казано не мисля че ще стои идеално, но ако не го навирам много близко до DSC-то мисля, че няма да се набива на очи толкова.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Като правя тест 2 (тест за всички индикатори на таблото), ми светва и RPA. Първо свети в жълто, а след това в червено. При полужение, че го нямам защо свети ? Имам ли някаква подготовказа за него ?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
mumford написа:Като правя тест 2 (тест за всички индикатори на таблото), ми светва и RPA. Първо свети в жълто, а след това в червено. При полужение, че го нямам защо свети ? Имам ли някаква подготовказа за него ?
Теста е за всички лампи...това че светва по-вероятно е да има възможност да се активира...таблата примерно на фейс и преди фейс нямат разлика..то няма логика,за всяка кола да правят различно,според това,каква екстра имат...
същото е и за темпомата - и да светва не означава,че имаш примерно - нямаш ли мутли волан - нямаш...просто може да се върже
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Просто при теста светват за да покаже, че лампите работят. Нали е тест на таблото, а не на всички системи. 
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
ясно, разрушихте ми надеждата
ще трябва да минавам по дългия път asc > dsc ...

- joreto330
- Потребител
-
- Кара: 04'330CD coupe and 91'318is
- Мечтае да кара: 320is
- Детайли за колата: много убава :D
A здравейте колеги от скоро и аз съм собственик на 330CD 2004г. coupe та като я купих светеше на таблото в червено че има мека гума а то няма опитах да ресетна като задържа бутона и греда поразрових,по прочетох и видях че и аз съм със DSC MK60 до тук добре и 2 бутона си ги имам оргинално но защо свети на тблото това вече не мога да си обясна ще помоля колегите понеже съм нов индианец дайте ми акъл от къде да започна и какво да търся (имам инпа,дис и всичко необходимо да ръчкам по компютъра и всичките пошибалки) но от къде да започна от какво ще е най малкото зло. дали да ровя за грешки или да прекодирам вие ще кажете благодаря ви!
На един мъж,конски сили и женски цици все са му малко!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Като начало прочети как се нулира системата.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- joreto330
- Потребител
-
Gqbriel Здравей като цяло съм изчел доста как функционир и как се рестартира поне ми е ясно как става през РПА бутона но не е там проблема ми ако може да получа упътване как да стане през инпа или дис там вече не зная как се рестартира но и не намерих къде е описано може и аз да съм пропуснал
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Малко по назад в темата има за ИНПА ,но:
E46
Chasis - mk60
Activate
Tyre deflation system - reset и ала бала
По спомен но назад беше писано
E46
Chasis - mk60
Activate
Tyre deflation system - reset и ала бала
По спомен но назад беше писано

- joreto330
- Потребител
-
Gqbriel Благодарниости! ще потърся ей сега. 

- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Здравейте колеги,
Да повдигнем малко тази тема
И аз се боря с тази опция на моята кола (БМВ Е46 2002г.). Оказа се че и моят модул е като на колегата bgpavlp - 34.51-6 759 073.
Искам да ви попитам дали някои се е преборил с този модул.
Прикача и инфото от ИНПА-то за моят модул.
Поздрави и благодаря предварително

И аз се боря с тази опция на моята кола (БМВ Е46 2002г.). Оказа се че и моят модул е като на колегата bgpavlp - 34.51-6 759 073.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
cgm написа:Здравейте колеги,
Аз мисля,че той смени напраов модула
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Да колега, аз говорих с него. Сменил е модула и е добавил доста други неща 
Искам да ви попитам като кодирате $251 (RPA) махате ли опцията S928A - Reifensteuerung Tire control, ако я имате добавеа във VO-то?
Защото при мен я има добаване във VO и се съмнявам това да не е причината че да не мога да кодирам МК60-то.

Искам да ви попитам като кодирате $251 (RPA) махате ли опцията S928A - Reifensteuerung Tire control, ако я имате добавеа във VO-то?
Защото при мен я има добаване във VO и се съмнявам това да не е причината че да не мога да кодирам МК60-то.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
cgm написа:Да колега, аз говорих с него. Сменил е модула и е добавил доста други неща
Не се маха.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- cgm
- младши ентусиаст
-
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Мерси колега,
В крайна сметка дали има колега, който е подкарал тази функция (RPA) на модул с горепосоченият номер?
Колеги да споделя мойте наблюдения по тази опция.
Стандартно колите я нямат тази опция. Появява се някъде след 06.2003г. Както се вижда в realoem-a. срещу съответния модул има "S251A=Yes".
Така че лесно може да се установи дали я подържа или не. Прикачам и картинка.
Поздрави,
В крайна сметка дали има колега, който е подкарал тази функция (RPA) на модул с горепосоченият номер?
Колеги да споделя мойте наблюдения по тази опция.
Стандартно колите я нямат тази опция. Появява се някъде след 06.2003г. Както се вижда в realoem-a. срещу съответния модул има "S251A=Yes".
Така че лесно може да се установи дали я подържа или не. Прикачам и картинка.
Поздрави,
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.