Относно кражбите и навигациите - за пореден път

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i e65, 525dA e39
Мечтае да кара: 850 CSi :)

Относно кражбите и навигациите - за пореден път

Мнение от rado89 » 03 Дек 2013, 15:09

Здравейте колеги.

Искам да започна наново една дълго дискутирана тема, но с малко по-различен поглед над нещата.
Аз съм поредният пострадал с открадната навигация, ама както си трябва - монитор, модули отзад и т.н.
Днес бях при застраховател за нова каска, с който говорих по този въпрос. Каза, че няма как да покрият липси освен ако няма останали части, счупване и т.н. Btw - като снимаха колата не я снимаха отвътре и не отразиха в полицата липсата :)
Мисля си: какво ще стане ако се намери един счупен монитор, който просто да се сложи на място и да не е липса. С този монитор както аз, така и други колеги със същият проблем да си заведат щети и да им бъде изплатен. Поне това е идеята, ако стане ще е чудесно. Остава въпросът с модулите в багажника защото те си липсват.
Идеята е да се каже примерно, че някакви немърливци са потрошили монитора при опит за кражба, а останалите неща са взели.
Знам, че не е правилно това, както и не обичам такива цигании, но според мен не е правилно пък и пострадалите да олекваме с има няма 1000лв., а пък мисля, че поговорката - "на мен ми откраднаха, сега аз ще открадна" трябва да бъде наказвана със смърт :lol:

Както и да е - Вие какво мислите?

Поздрави,
Радо
Сърдитко Петко - празна му торбата..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Re: Относно кражбите и навигациите - за пореден път

Мнение от PavelPavlov » 03 Дек 2013, 15:14

Здрасти колега,

Принципно въпросното нещо се нарича застрахователна измама и е подсъдимо. Ако имате такива планове с колеги от форума, горещо препоръчвам поне да ги прехвърлите на ЛС :D
Също може колегите, които са по в час със застрахователния бизнес да споделят - нямаше ли някакво условие, че при тази ситуация "остатъците" остават в застрахователя - т.е. ще ти приберат счупения монитор и край на историята?

Поздрави,
Павел

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 03 Дек 2013, 15:49

Ами престанете да купувате на 2-ра ръка по 5-600 лева нещо, което е морално остаряло и вземайте продукти (нови) със същите и повече възможности. Тогава при цена от 20-30 лв, нито един крадец няма да краде... както стана със стоповете... докато нямаше на пазара, режеха ламарини, сега никой не ги пипа....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 03 Дек 2013, 16:42

predel написа:Ами престанете да купувате на 2-ра ръка по 5-600 лева нещо, което е морално остаряло и вземайте продукти (нови) със същите и повече възможности. Тогава при цена от 20-30 лв, нито един крадец няма да краде... както стана със стоповете... докато нямаше на пазара, режеха ламарини, сега никой не ги пипа....

Ай иди си земи чисто нова навигация от някой дилър :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 03 Дек 2013, 16:49

http://www.avitel-bg.com/dvn-bmw-e39
Това е по-добро и съвсем съвместимо с всичко, да не кажем, че колата ще олекне с около 20 кг ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 03 Дек 2013, 17:27

С опасения да прозвуча грубо - не научихте ли, че накичени БМВ-та не се държат пред блока? Или си вземете гараж или на паркинг да ви е мирна главата, или карайте по нисък клас кола, която не я крадат .. няма оправия просто само нерви :(

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 03 Дек 2013, 17:40

Така е положението с накичените коли е лошо........ едно приятелче скоро му изпадна фейсова 39ка с голямо нави, продаде навигацията и си сложи цд..... Вика да и взема парите преди някой да ме е изпреварил. Каското не плаща липси, така че дървото е пълно, даже и в гараж да стои колата, все ще се наложи да я оставих за опр. време без надзори айде......... По тая логика аз си взех постна 39ка- не искам да и треперя и да наливам пари за паркинг или гараж.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 03 Дек 2013, 18:30

Колеги, дори и да ви признаят липсата и че действително се е състояло т.нар. "вредоносно събитие", застрахователят няма да възстанови пълната стойност на имуществото, което ви липсва или е увредено. Застрахователят се ръководи от "действителната стойност" на имуществото- тоест, тази срещу която ще си вземете друга от вещ от същия вид и качество, но с приложената обезценка към тази която липсва. Освен това имат и две правила за обезщетяване- пропорционално и срещу първи риск. Прилагат пропорционалното правило в масата от случаите, а то ощетява в крайна сметка застрахования и така получавате част от стойността на вещта, която Ви липсва. Това горе долу, без да изпадам в детайли, описва системата, по която се действа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 03 Дек 2013, 18:40

slav4o1 написа:С опасения да прозвуча грубо - не научихте ли, че накичени БМВ-та не се държат пред блока? Или си вземете гараж или на паркинг да ви е мирна главата, или карайте по нисък клас кола, която не я крадат .. няма оправия просто само нерви :(

Така си реших проблема :yes:
Няма оправия, това е, само трепериш за фарове, навигации, парктроници... е.а я у кошницата! Сега карам по невзрачна кола: Е-класа, без такива екстри и хич не ми пука...
когато имаш гараж е друго.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 03 Дек 2013, 19:19

niki81vd написа:
barty написа:
slav4o1 написа:С опасения да прозвуча грубо - не научихте ли, че накичени БМВ-та не се държат пред блока? Или си вземете гараж или на паркинг да ви е мирна главата, или карайте по нисък клас кола, която не я крадат .. няма оправия просто само нерви :(

Така си реших проблема :yes:
Няма оправия, това е, само трепериш за фарове, навигации, парктроници... е.а я у кошницата! Сега карам по невзрачна кола: Е-класа, без такива екстри и хич не ми пука...
когато имаш гараж е друго.

Да де, то ясно като си у дома, ами като ходим на гости в други градове?
То пак същото, може да я оставиш на платен паркинг :oops:
По-добре 10 кинта и да я намериш както си я оставил, от колкото без пари и без голяма част от оборудването, ако не и без колата :banghead:

:yes: За съжаление много малко хора мислят по този начин и след това излизат теми от сорта на откраднаха ми ... . Въпрос на избор. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado89 » 06 Дек 2013, 12:04

Разбирам всички от какви съображения казвате - платен паркинг, гараж и т.н., и сте прави, но донякъде.
Специално в София аз не знам да има толкова платени паркинги - най-близкият ми е на 10-15 мин. пеша от вкъщи. Не би било проблем ако беше нон-стоп 25 градуса температурата, но в много студено/топло време е просто неудобно да биеш толкова време път пеша. Освен това с 15 мин. допълнително ходене пътят до работа ми става дори малко по-дълъг отколкото с градски транспорт - губи се всякакъв смисъл от личен автомобил.
Относно гаражите - пак съм съгласен, но съгласете се, че не всеки може да си позволи гараж. Тези коли (е39) днешно време колкото и "накичени" да са не струват повече от 8000 -10000 лв., ама маакс. А пък и ние студентите не сме ли хора :) живеем на общежитие и не ни се полага гараж (е, не съм питал де :mhihi: ).
Колкото до този термин, който използвате - "накичени" - какво означава накичена кола - е39 с ОЕМ нави не мисля, че е накичена кола. Просто е приятна, не толкова стара, не толкова нова, но с хубави екстри кола - не мога да кажа - "накичена".
Както и да е - явно управия няма - лошо...
Колкото и да ми се иска да виждам нещо хубаво от това, че сме в Европа и вярваме, че сме европейци все още не сме дорасли за Европа. Но това пък е съвсем друга тема, по която има толкова мнения, колкото хора има така че.. по-добре да локнем темата повече да не разискваме.
А пък ние балъците с накичените коли без гаражи или платени паркинги наблизо ще продължаваме да си пазаруваме навигации и други неща за "кичене", а пък пичовете ще ни ги крадат и ще ни ги препродават.
Извинявам се, ако тонът в поста изглежда по-строг и неприятелски настроен, просто съм афектиран и мноого ядосан.. Не го приемайте лично.

Поздрави,
Радо

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 06 Дек 2013, 12:36

Точно за да избегна такива ексцесии си взех без монитор , но пак си има почти всичко. Само щора ми липсва , но не е болка за умиране. И като цяло ОЕМ-ската навигация и монитор не стават за нищо освен за да краси интериора :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado89 » 06 Дек 2013, 13:43

omegaart написа:Точно за да избегна такива ексцесии си взех без монитор , но пак си има почти всичко. Само щора ми липсва , но не е болка за умиране. И като цяло ОЕМ-ската навигация и монитор не стават за нищо освен за да краси интериора :)

Може и да си прав относно качествата на ОЕМ навигацията ама си прав и за интериора - МНООООГО Е ЯКООО :driving: :mhihi:
И е достатъчна причина - поне за мен да я имам в интериора си :) е, да не забравяме и таймера за печката :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 06 Дек 2013, 14:44

rado89 написа:
omegaart написа:Точно за да избегна такива ексцесии си взех без монитор , но пак си има почти всичко. Само щора ми липсва , но не е болка за умиране. И като цяло ОЕМ-ската навигация и монитор не стават за нищо освен за да краси интериора :)

Може и да си прав относно качествата на ОЕМ навигацията ама си прав и за интериора - МНООООГО Е ЯКООО :driving: :mhihi:
И е достатъчна причина - поне за мен да я имам в интериора си :) е, да не забравяме и таймера за печката :winky:

Таймера може се управлява и от MID , така че това не бих го сметнал като основателна причина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 06 Дек 2013, 14:53

rado89 написа:Разбирам всички от какви съображения казвате - платен паркинг, гараж и т.н., и сте прави, но донякъде.
Специално в София аз не знам да има толкова платени паркинги - най-близкият ми е на 10-15 мин. пеша от вкъщи. Не би било проблем ако беше нон-стоп 25 градуса температурата, но в много студено/топло време е просто неудобно да биеш толкова време път пеша. Освен това с 15 мин. допълнително ходене пътят до работа ми става дори малко по-дълъг отколкото с градски транспорт - губи се всякакъв смисъл от личен автомобил.
Относно гаражите - пак съм съгласен, но съгласете се, че не всеки може да си позволи гараж. Тези коли (е39) днешно време колкото и "накичени" да са не струват повече от 8000 -10000 лв., ама маакс. А пък и ние студентите не сме ли хора :) живеем на общежитие и не ни се полага гараж (е, не съм питал де :mhihi: ).
Колкото до този термин, който използвате - "накичени" - какво означава накичена кола - е39 с ОЕМ нави не мисля, че е накичена кола. Просто е приятна, не толкова стара, не толкова нова, но с хубави екстри кола - не мога да кажа - "накичена".
Както и да е - явно управия няма - лошо...
Колкото и да ми се иска да виждам нещо хубаво от това, че сме в Европа и вярваме, че сме европейци все още не сме дорасли за Европа. Но това пък е съвсем друга тема, по която има толкова мнения, колкото хора има така че.. по-добре да локнем темата повече да не разискваме.
А пък ние балъците с накичените коли без гаражи или платени паркинги наблизо ще продължаваме да си пазаруваме навигации и други неща за "кичене", а пък пичовете ще ни ги крадат и ще ни ги препродават.
Извинявам се, ако тонът в поста изглежда по-строг и неприятелски настроен, просто съм афектиран и мноого ядосан.. Не го приемайте лично.

Поздрави,
Радо

Страхотно есе. Може да го използваш някъде ... . ;) Всеки си има право на избор. Реално погледнато, ако реши някой нещо да направи, винаги има начин. В твоя случай, щом нямаш около теб паркинг, съвет да я държиш на по-оживена улица, а не на някоя тъмна. Аларма, каско (въпреки, че интериора не се изплаща). Някои даже са си сложили там където живеят прожекторна лампа сочеща към колата ... . Някои хора изпадат в болестно състояние. През 15 мин. са на прозореца да я гледат. Някои неща просото не зависят от нас ... . ;)
Изображение

Следваща

Назад към E39