Тресе при ускорение на втора предавка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Тресе при ускорение на втора предавка
Здравейте,
Автомобилът е е46 320д седан 2002 - при ускорение с пълна газ на втора предавка се усеща притрисане (отзад поне според мен). При останалите предавки го няма. Изключвам гуми, дискове, амортисьори и тампони на стабилизиращата щанга, понеже са нови. Лятото е сменен и тампона на диференциала, заради който обикновено се получава теч на масло. Идеи?
Автомобилът е е46 320д седан 2002 - при ускорение с пълна газ на втора предавка се усеща притрисане (отзад поне според мен). При останалите предавки го няма. Изключвам гуми, дискове, амортисьори и тампони на стабилизиращата щанга, понеже са нови. Лятото е сменен и тампона на диференциала, заради който обикновено се получава теч на масло. Идеи?
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Тресе при ускорение на втора предавка
Гуменото каре на кардана 

narkk написа:Здравейте,
Проверете висящия лагер на кардана

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Много неща може да са:Тампон на дифа,откъснат мост,тампони заден мост,висящи лагери съединител,лагери висящи и да не продължавам.Трябва обширен оглед...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Щом го прави само на 2-ра аз предполагам, че най-вероятно си или за заварка на скъсан заден мост или за висящ лагер.
Si non confectus, non reficiat.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Виж гуменото каре на кардана, ако не е от него - висяш лагер или скъсан мост / което е малко вероятно/
- Ivo Kanev
- Потребител
-
- Кара: Е46 330д
- Мечтае да кара: на задни гуми :)))
демфер. !!! пробвай дали не тресе на 4 и 5 като набиеш газ до дубка от 1500 обор. нагоре.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Ivo Kanev написа:демфер. !!! пробвай дали не тресе на 4 и 5 като набиеш газ до дубка от 1500 обор. нагоре.
Искаш да кажеш "маховик ли"? За да стигне маховика в положение на 4 и 5 да с пълна газ да тресе според мен трябва вече парчета да падат от него. И аз съм така, само че на 1 и 2ра като задам параметри има едно препукване (глухо се чува) и е висящия лагер, който е близо до диференциала.

- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Проблемът е отстранен - номер 1 на схемата беше разкъсан http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... l_joint_2/
Последна промяна narkk на 11 Фев 2014, 1:57, променена общо 1 път
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- Ivo Kanev
- Потребител
-
- Кара: Е46 330д
- Мечтае да кара: на задни гуми :)))
SHTILL написа:Ivo Kanev написа:демфер. !!! пробвай дали не тресе на 4 и 5 като набиеш газ до дубка от 1500 обор. нагоре.
Искаш да кажеш "маховик ли"? За да стигне маховика в положение на 4 и 5 да с пълна газ да тресе според мен трябва вече парчета да падат от него. И аз съм така, само че на 1 и 2ра като задам параметри има едно препукване (глухо се чува) и е висящия лагер, който е близо до диференциала.
напротив не трябва да е кои знае колко разбит моя имаше много малък луфт просто беще менте на ЛУК
взех със същия луфт втора употреба пак на ЛУК но с щампа на БМВ и номер по БМВ нямате си идея двата на ЛУК един до друг каква е огромна разликата.!!!!
10 мнения
• Страница 1 от 1