Спукано казанче за антифриз на 530ДА
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Спукано казанче за антифриз на 530ДА
Колеги казанчето сълзи точно между черната и бежовата пластмаса посочил съм на снимката. Сълзи антифриз само, когато колата загрее стрелката когато е на 12-часа. Точно като беше загряла реших да отвия капачката тя съскаше, и като е махнах от преливника (тънкия маркуч от дясно на казанчето) започна да тече антифриз нормално ли е така да тече. Да не би да съм сипал много антифриз на макс е в казанчето. То е ясно че ще се сменя казанчето най-добре да е с ново нали цената е 170лв. не е ли много според вас за това казанче, дали ще мога да го залепя с някакво лепило, или да не се занимавам. Капачката е сменена преди няколко дни, защото майта беше счупена. Само като сменя казанчето да не избие пак и на новото възможно ли е проблема да е от другаде но съм на 100 працента, че теча е от казанчето. Като се сменя казанчето трябва ли да се сменя пак и антифриза. Може ли да се кара така колата известно време или ще е проблем.
Колата е Е39 530ДА 2001г. 193к.с.
Колата е Е39 530ДА 2001г. 193к.с.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Re: Спукано казанче за антифриз на 530ДА
Всичко е нормално освен теча от казанчето. Смени го, не го лепи...с ново или втора употреба - въпрос на възможности...ако имаш 170лв ги дай за ново...винаги новото /оригинално/ е по добро от втора ръка...най-малкото пластмасата е "по-млада"
... ако ли не трийсетина лева за втора ръка и караш.
п.с. - "сълзи само когато колата е загряла" - тогава водата е под налягане /за това тогава го виждаш, че сълзи...а и е над нивотоцепката явно.../ , тъй като се загрява до висока темперетура...

п.с. - "сълзи само когато колата е загряла" - тогава водата е под налягане /за това тогава го виждаш, че сълзи...а и е над нивотоцепката явно.../ , тъй като се загрява до висока темперетура...
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
shmotza написа:Всичко е нормално освен теча от казанчето. Смени го, не го лепи...с ново или втора употреба - въпрос на възможности...ако имаш 170лв ги дай за ново...винаги новото /оригинално/ е по добро от втора ръка...най-малкото пластмасата е "по-млада"... ако ли не трийсетина лева за втора ръка и караш.
Колега ако нивото е под цепката дали пак ще сълзи.
Колега от форума ми предлага казанче втора ръка но ме притеснява да не стане, като мойто пак да сълзи.
Мои приятел също и колега от форума с много познания се съмнява за водна помпа. И направо незнам какво да сменям проблем ли е така да карам известно време докато събера средства за ремонт, но и тогава от къде да започна, какво да сменям по-напред незнам

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Колега,
Охладителната система на колата ти е съвкупност от няколко елемента, които могат да поддържат системата само ако са в пълна изправност.
Какво е довело до спукването няма значение вече, далеч по-важното е да замениш казана като първа задача, без значение дали спуканото е в нивото на водата, или не. Смяната само с такъв за модела
.
След това си отключи менютата и провери температурата на мотора в движение... Това за да установиш необходимо ли е да сменяш водна помпа. Има писано из форума как да го прецениш, а може да споделиш и резултати от наблюдението, и да ти се даде съвет за по-натам. Надявам се не е наблюдавано отклонение на стрелката след 12...
Охладителната система на колата ти е съвкупност от няколко елемента, които могат да поддържат системата само ако са в пълна изправност.
Какво е довело до спукването няма значение вече, далеч по-важното е да замениш казана като първа задача, без значение дали спуканото е в нивото на водата, или не. Смяната само с такъв за модела

След това си отключи менютата и провери температурата на мотора в движение... Това за да установиш необходимо ли е да сменяш водна помпа. Има писано из форума как да го прецениш, а може да споделиш и резултати от наблюдението, и да ти се даде съвет за по-натам. Надявам се не е наблюдавано отклонение на стрелката след 12...
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Владо написа:Колега,
Какво е довело до спукването няма значение вече, далеч по-важното е да замениш казана като първа задача, без значение дали спуканото е в нивото на водата, или не. Смяната само с такъв за модела.
Не колега никога откакто съм собственик на колата от месец март стрелката не се е отклонявала след 12.
Колега ще влезна в менюто и при първа възможност ще пиша, какви стойности показва.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Имах ТДС и пак така за 1 година спука 3 казанчета.Проблема се оказа в капачката. И така след 3 казанчета и 4 капачки втора ръка си намерих казанче втора ръка (като ново явно е сменяно наскоро ) и нова капачка от дару и нещетата си дойдоха на мястото
П.П. Казанчето пука ,когато налягането нарасне и капачката не отвори за да изпусне налягането
П.П. Казанчето пука ,когато налягането нарасне и капачката не отвори за да изпусне налягането
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Колеги трябва да търся казанче с датчик нали, защото колата ми е с големия бордови комп. и когато нивото ми падне ми пилка и изписва да долея охладителна течност.
Не е сложна смяната до колкото разбрах от най-точния колега "shmotza" аз нямам много познания но мисля, че ще се справя ако намеря казанче без датчик лесно ли ще сложа моя датчик на казанчето което примерно ще е за мойта кола но без датчик.
Колата е Е39 530ДА 193к.с. 2001г. с големия борд. VIN-GS95675
Не е сложна смяната до колкото разбрах от най-точния колега "shmotza" аз нямам много познания но мисля, че ще се справя ако намеря казанче без датчик лесно ли ще сложа моя датчик на казанчето което примерно ще е за мойта кола но без датчик.
Колата е Е39 530ДА 193к.с. 2001г. с големия борд. VIN-GS95675
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Владо написа:
Колеги отключих менюто и проверих температурата на мотора в движение тя е 87-88 градуса стрелката си стои на 12ч. колата беше загряла дабре минах към 20-30 км. градско.
Нормална ли е тази температура
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
nightdriver написа:Напълно нормална !
Колеги, като сменя казанчето означава ли, че всичко ще си дойде на място. Притеснява ме да не започне да сълзи и това казанче което ще сложа, най-вероятно ще е втора ръка.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Ще се оправи , но ще трябва да смениш капачката с НОВА , защото най-вероятно тя е причината за спукването !
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Ами след споделеното от колегата по отношение на температурата, видно е проблема е бил в капачката. Както съвсем в началото подозираше, наливането на малко повече охладителна течност и неизправната капачка е довело до спукването в случая. При изправна капачка нямаше да го има този ефект.
Само масла от тук насетне
Само масла от тук насетне

12 мнения
• Страница 1 от 1