Проблем след Ncs Expert помощ
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Проблем след Ncs Expert помощ
Направих си следния проблем, доста време четох за програмата и рових за информация и днес се престраших да е пробвам и какво се получи. Избрах модул KOMBI след което програмата го прочете после прочетения фаил го отворих със ncs dummy избрах е89 модула които ми показа Ncs Expert че е прочел и след това заредих файла FSW_PSW.TRC добавих една отметка и след което го export във FSW_PSW.MAN които бе празен, след което прекодирах и модула се чу звук на таблото и се рестартира след което извадих кабела и запалих колата за 2 секунди стрелката за горивото показва колко има и след това отива на 0 така и оборотомера 
Преди да правя каквото и да е било след като го прочете Ncs Expert копирах файла FSW_PSW.TRC na други място за всеки случаи, и след като маи омазах нещо знам ли аз върнах FSW_PSW.TRC които преместих и кодирах отново на пак правят така стрелките демек не работи таблото, омазах нещо ама какво не знам моля някои колега за

Преди да правя каквото и да е било след като го прочете Ncs Expert копирах файла FSW_PSW.TRC na други място за всеки случаи, и след като маи омазах нещо знам ли аз върнах FSW_PSW.TRC които преместих и кодирах отново на пак правят така стрелките демек не работи таблото, омазах нещо ама какво не знам моля някои колега за

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем след Ncs Expert помощ
awful написа:Направих си следния проблем, доста време четох за програмата и рових за информация и днес се престраших да е пробвам и какво се получи. Избрах модул KOMBI след което програмата го прочете после прочетения фаил го отворих със ncs dummy избрах е89 модула които ми показа Ncs Expert че е прочел и след това заредих файла FSW_PSW.TRC добавих една отметка и след което го export във FSW_PSW.MAN които бе празен, след което прекодирах и модула се чу звук на таблото и се рестартира след което извадих кабела и запалих колата за 2 секунди стрелката за горивото показва колко има и след това отива на 0 така и оборотомера
Променил си нещо което не трябва сега трябва да кодираш наново таблото и да го върнеш по дефолт.
- awful
- ентусиаст
-
Ами разглеждам файла и това което пипах го върнах така както си беше обаче проблема си остава, има ли начин да се разбере кое не е както трябва или как да го върна по дефлот 
И трябва ли да изчакам колата да заспи за да се рестартират модулите или след прекодиране трябва веднага да си е добре?

И трябва ли да изчакам колата да заспи за да се рестартират модулите или след прекодиране трябва веднага да си е добре?
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Спокойно, колега нищо страшно не е станало. Да се оправи правиш следното. Първо намери в нета последните daten файлове и т.к. колата е кодирана с по-нова версия на същите затова се е получила така. След като ги заместиш с по-новите, кодирай kombi-то с дефолтния профил EXPERTMODE .
To load up the ORIGINAL factory defaults if you mess up.
Go to your /WORK/ folder. Open FSW_PSW.MAN, select all, delete, save & exit.
Load NCS Expert
Select "Expertmode" profile
Hit "VIN/ZCS/FA" to load your Chassis and Vehicle order info
Hit BACK
Hit PROCESS ECU
Select the chassis, then module you F'd up on. For example "LSZ"
On Pre-02 cars It will say "LSZ" and underneath "SG_Codieren" along with some files LSZ.Cxx, LSZ.PRG, etc etc. SG_CODIEREN is the correct job you want.
On Post-02 cars It will say "LSZ" and underneath "SG_Codieren" along with some files LSZ.Cxx, LSZ.PRG, etc etc. Hit CHANGE JOB, Select "FA_WRITE" Job.
These files are basically from your /DATEN/ folder and contain the proper coding information specific to your car. How does NCS know which files to use? Because it knows by looking at your VIN and VO, then selects the correct files. NCS will then basically read these files, then read your VO and re-write the proper codes, features, activate, deactivate everything to your factory settings.
The job is SG_Codieren or FA_Write because you will WRITE your original settings back in.
Hit EXECUTE JOB.
Viola, your original data is re-written and your car will work again. Hopefully.
To load up the ORIGINAL factory defaults if you mess up.
Go to your /WORK/ folder. Open FSW_PSW.MAN, select all, delete, save & exit.
Load NCS Expert
Select "Expertmode" profile
Hit "VIN/ZCS/FA" to load your Chassis and Vehicle order info
Hit BACK
Hit PROCESS ECU
Select the chassis, then module you F'd up on. For example "LSZ"
On Pre-02 cars It will say "LSZ" and underneath "SG_Codieren" along with some files LSZ.Cxx, LSZ.PRG, etc etc. SG_CODIEREN is the correct job you want.
On Post-02 cars It will say "LSZ" and underneath "SG_Codieren" along with some files LSZ.Cxx, LSZ.PRG, etc etc. Hit CHANGE JOB, Select "FA_WRITE" Job.
These files are basically from your /DATEN/ folder and contain the proper coding information specific to your car. How does NCS know which files to use? Because it knows by looking at your VIN and VO, then selects the correct files. NCS will then basically read these files, then read your VO and re-write the proper codes, features, activate, deactivate everything to your factory settings.
The job is SG_Codieren or FA_Write because you will WRITE your original settings back in.
Hit EXECUTE JOB.
Viola, your original data is re-written and your car will work again. Hopefully.
Последна промяна kraska на 02 Дек 2013, 17:06, променена общо 1 път
- oci
- старши ентусиаст
-
kraska написа:Спокойно, колега нищо страшно не е станало. Да се оправи правиш следното. Първо намери в нета последните daten файлове и т.к. колата е кодирана с по-нова версия на същите затова се е получила така. След като ги заместиш с по-новите, кодирай kombi-то с дефолтния профил EXPERTMODE . Другия вариант е празен ман файл , но не ти го препоръчвам. Целта е да възстановиш по дефолт настройките. Успех.
нали и аз това му написах, но не трябва да търси нищо кодировката във файла може да си я оправи и без да търси нищо във нета, тя кодировката я имам във CAS-a и във FRM-a, прехвърля я от там и таблото е готово по дефолт както е излезнало кодирано от БМВ, пробвай го да видиш, че ще стане правил съм го сто пъти с експерта ставам и с него лягам

- kraska
- ентусиаст
-
при мен само с по-новите датен файлове се оправи.
Ама щом ти казваш , значи е така със сигурност

- oci
- старши ентусиаст
-
kraska написа:при мен само с по-новите датен файлове се оправи.
Добре де ти не си ли ъпдейтнал цялата кола или само таблото за да ти иска нови датени, ако си направил ъпдейт на табло, ФРМ, и КАС, тогава би трябвало да стане както аз ти казвам.
- awful
- ентусиаст
-
oci написа:kraska написа:Спокойно, колега нищо страшно не е станало. Да се оправи правиш следното. Първо намери в нета последните daten файлове и т.к. колата е кодирана с по-нова версия на същите затова се е получила така. След като ги заместиш с по-новите, кодирай kombi-то с дефолтния профил EXPERTMODE . Другия вариант е празен ман файл , но не ти го препоръчвам. Целта е да възстановиш по дефолт настройките. Успех.
нали и аз това му написах, но не трябва да търси нищо кодировката във файла може да си я оправи и без да търси нищо във нета, тя кодировката я имам във CAS-a и във FRM-a, прехвърля я от там и таблото е готово по дефолт както е излезнало кодирано от БМВ, пробвай го да видиш, че ще стане правил съм го сто пъти с експерта ставам и с него лягам
Добре колега можеш ли да ми кажеш как да е извадя от CAS-A
- kraska
- ентусиаст
-
При мен се получи така.... без да искам пуснах кодиране на цялата кола. И резултата завърши по този начин. Без да ми работи скоростомера и някои други неща по таблото. Кодирах наново, но нямаше ефект. Тогава се порових из нета докато получавах "инфаркт" от това какво съм направил и чуждестранните форуми пишеха,че т.к. датен файловете са по-стари от тези с които колата е била кодирана последно, се налага да ги заместя с по-новите и да пусна наново кодиране на kombi модула по начина описан по-горе. И нещата се оправиха. Но знам,че твоя голям опит няма нищо с моя и затова го приемам за вярно 

Получих същия инфаркт!
Оправи се след като изпълних процедурата с sp-daten v50.2

Оправи се след като изпълних процедурата с sp-daten v50.2

10 мнения
• Страница 1 от 1