Сутрин пали много трудно
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Сутрин пали много трудно
Здравейте, колеги,
от както паднаха температурите имам проблем с паленето на колата сутрин. През останалото време на деня пали нормално, но сутрин стартера върти....около 7-8-10 пъти докато запали. На обяд и вечер пали с едно завъртане. До преди да стане студено не съм имал никакъв проблеми, а ме притеснява, че ще температурите ще падат още и да не се окаже в един момент, че няма да мога да запаля колата.
Моля някой от вас ако е имал такъв да сподели, как се е справил с него!
от както паднаха температурите имам проблем с паленето на колата сутрин. През останалото време на деня пали нормално, но сутрин стартера върти....около 7-8-10 пъти докато запали. На обяд и вечер пали с едно завъртане. До преди да стане студено не съм имал никакъв проблеми, а ме притеснява, че ще температурите ще падат още и да не се окаже в един момент, че няма да мога да запаля колата.
Моля някой от вас ако е имал такъв да сподели, как се е справил с него!
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Сутрин пали много трудно
Привет , провери подгревните свещи , и виж акумолатора / една зарядка няма да му се отрази зле
.......... ако има изгоряла свещ пьрвоначалното палене е трудно / може и да са няколко / , след като запали ведньж проблем няма , паленето както казваш по обяд и надвечер - няма проблем / температурите са по високи / и второ колата е била вече работила . Замери ги с уред / което няма да отчете правилно на 100 % колко не са в ред / и най добрия вариант - вадиш ги и на + на акумолатора , ако светне цялата са наред , ако няма нищо или загрява само част от нея е за смяна 

Последна промяна krasi2bmw на 29 Ное 2013, 14:00, променена общо 1 път
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
+ някаква добавка в нафтата, че нашата нали е от хубавите ...

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Благодаря, ще ги проверя да видя, какво ще излезе 

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега направи една диагностика на колата и тя ще ти каже къде е проблема.Може да е някоя свещ,може и релето да е заминало.При Е46 на диагностика излиза коя свещ на кой цилиндър е заминала.Успех 

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Абе до -4-5 градуса и без подгрев пали лесно. Лично аз миналата година при -11 палих от 2рия път без подгревно реле, че и акумулатора беше зле. Със сигурност имаш свещи изгорели ама най-вероятно е блока за подгрев, но има и друго - ако когато палиш ти присветват лампите ABS, DSC значи акумулатора вече е история.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
И аз имам 1 към 1 същия проблем. Утре, вдругиден ще ходя да ми проверят свещите и ще кажа дали проблема е бил от това 

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
4 нови свещи Beru и си ти.
Може да сминиш и гумените гарнитурки на смукателния колектор и освен това да отстраниш пеперудките като сваляш колектора, ако го имаш в плановете си.
Успех
Пиши колега
Може да сминиш и гумените гарнитурки на смукателния колектор и освен това да отстраниш пеперудките като сваляш колектора, ако го имаш в плановете си.
Успех
Пиши колега

- chicolino
- Потребител
-
- Кара: Е46 320Д
Най добре наистина на диагностика и аз имам същия проблем , свещи ОК акумулатор ОК казаха ми че умната дюза ми е заминала пак диагностика сега пак казаха че на нея нищо и няма релето заминало и не знам къде е това реле е46 99 г
Здравей,от 15 дена се боря със същият проблем ако откриеш нещо моля те пиши,за допълнение смених 4 свещи и релето не ми се говори колко псувах след като на сутринта пак ми го направи изкарва ми и ниско налягане в рейла един казва дюзи друг клапан на налягането трети помпа иде ми да я запаля като имаш впредвит че един месец след закупуването през 2007 паднаха клапите и след един неуспешен ремонт в bmw сервиз я оправиха за доста солидна сума тогава се наложи рециклаж на дюзи в Пловдив и смяна на бутала и турбо .
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
като карах бмв е46 136 коня,имах проблем с паленето.Бях се насочил за подгревни свещи,но като четох във форума как колегите пишат че палили без свещи или само с една дори при -5 градуса се обърках,накрая отидох в сервиз и имах 3 изгорели.След смяната им нямах повече проблем с паленето.Незнам за вас но аз на -5 с една свещ-колата върти като луда 2-3 пъти и след като запали прекъсва 10 секунди докато тръгнат всички цилиндри-и ако това е палене незнам

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Conqueror написа:Щом само на студен старт не иска да пали ще са само свещи
Брей така ли?Ами ако всички свещи са здрави ама няма реле което да ги подгрее какво правим

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
При мен се оправи проблема. Палел съм само на една свещ. Сега с 4 нови беру пали без да се замисли 

- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Здравейте колеги,
В подгревните свещи или в релето си е проблема. При мен след диагностика си ми излизат две изгорели подгревни /не съм ги менил още/ и найстина след като позастудя времето паленето стана по-трудно и даже има и едно леко изпусшване в първия момент докато позагрее малко. При първа удобна възможност ще ги сменям, че по - принцип мразя нещо да не ми е в ред
В подгревните свещи или в релето си е проблема. При мен след диагностика си ми излизат две изгорели подгревни /не съм ги менил още/ и найстина след като позастудя времето паленето стана по-трудно и даже има и едно леко изпусшване в първия момент докато позагрее малко. При първа удобна възможност ще ги сменям, че по - принцип мразя нещо да не ми е в ред

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2