Гаден звук от парното ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- stigaawee
- Потребител
-
- Кара: e36 318is | E36 320
Гаден звук от парното ?
Здравейте колеги от може би месец в колата (е36 ис 93 ) се чува дразнещ звук като от ел мотор ззззз зззз зззз понякога при подаване на контакт не го прави но щом запаля веднага започва. Един приятел ми каза че са блокирали клапи някакви аз си нямам идея питам вас знаете ли какво е и как да го отстраня този проблем?
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
- stigaawee
- Потребител
-
Re: Гаден звук от парното ?
Да колега винаги. Шума е достатъчно силен за да дразни ухото. Мисля тия дни да разглобявам и да видя от къде идва 

- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
При мен също има шум и ми прави впечатление, че дори и да пусна да върти на вътрешен кръг, то пак усещам миризмите в купето 
Някой имал ли е проблема да сподели? Доста неприятно е...

BMW 318is M44B19
- 00700
- младши ентусиаст
-
BMWFen написа:При мен също има шум и ми прави впечатление, че дори и да пусна да върти на вътрешен кръг, то пак усещам миризмите в купето
Сменял ли си скоро филтъра на купето?

- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- 00700
- младши ентусиаст
-
След като смени филтъра, какво е положението. Пак ли има лоша миризма? Има спрейове за почистване на системата. Мисля, че има цяла тема за различните препарати и процедурата как става. Потърси... . 

- stigaawee
- Потребител
-
Колеги доста застудя и мноо ме мързеше да разглобявам
Забелязах че като е студено бръмчи доста по силно от преди и направооо
имал съм 100 коли и нито една не е имала подобен проблем.

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320
- Мечтае да кара: m5 e60 edition race
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
моята кола 320 е36 купе 94 година има същия проблем като е студена и пусна парното бръмчи като загрее се оправя също така като подавам газ духа топло като върна газта да речем на светофар и почва да духа хладно правиго дори и като загрее чат пат като е по сткупедено 

Бог прощава притежателите на БМВ не
- 00700
- младши ентусиаст
-
niki_524TD написа:моята кола 320 е36 купе 94 година има същия проблем като е студена и пусна парното бръмчи като загрее се оправя също така като подавам газ духа топло като върна газта да речем на светофар и почва да духа хладно правиго дори и като загрее чат пат като е по сткупедено
Това като го прави колата загряла ли е? Проверявал ли си термостата?
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Прилича ли на чуруликане.. ? Ако да, това е от вентилатора на парното.. изсъхват лагерите на мотора и почва да пее. Трябва леко да се смаже с масълце. 

- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
MonsteR написа:Прилича ли на чуруликане.. ? Ако да, това е от вентилатора на парното.. изсъхват лагерите на мотора и почва да пее. Трябва леко да се смаже с масълце.
Да точно! Как се стига до него? Лесно/трудно?
BMW 318is M44B19
- John Deere8430
- Потребител
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: КУПЕ
колега и аз го имах същия проблем и се оказа вентилатора на парното скърцаше напръсках му втулките със спрей за ръжда и стана вече почти година няма никакъв проблем дано съм ти бил полезен опитай този вариант

- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
John Deere8430 написа:колега и аз го имах същия проблем и се оказа вентилатора на парното скърцаше напръсках му втулките със спрей за ръжда и стана вече почти година няма никакъв проблем дано съм ти бил полезен опитай този вариант![]()
![]()
Колега супер, ама нямам представа откъде да пръсна, че да стигна до правилното място?
BMW 318is M44B19
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Здравейте,
ще изровя темата малко от дъното. При мен също го има този звук, като жужене на пчела е вътре в таблото. Винаги след като запаля жужи и след минута две спира. Ако посоката на къде да духа от управлението на климатроника отново започва да жужи за кратко и отново спира. Приятел ми каза че са клапите насочващи въздуха жужат защото са остарели, но няма да има проблем. Какво мога да направя по въпроса за да го премахна това неприятен звук без да разглабям таблото?
Колата е E46 обаче.
ще изровя темата малко от дъното. При мен също го има този звук, като жужене на пчела е вътре в таблото. Винаги след като запаля жужи и след минута две спира. Ако посоката на къде да духа от управлението на климатроника отново започва да жужи за кратко и отново спира. Приятел ми каза че са клапите насочващи въздуха жужат защото са остарели, но няма да има проблем. Какво мога да направя по въпроса за да го премахна това неприятен звук без да разглабям таблото?
Колата е E46 обаче.
15 мнения
• Страница 1 от 1