Подгревни свещи 320Д?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Re: Подгревни свещи 320Д?
Свещи BERU по 23лв бройката от форума + 50лв. труд. Много е важно използването на динамометричен ключ при монтажа на новите свещи за да няма изненадани 

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
overclock написа:Свещи BERU по 23лв бройката от форума + 50лв. труд. Много е важно използването на динамометричен ключ при монтажа на новите свещи за да няма изненадани
Да добавя и още по важно нещо което се спестява при монтажа,а именно специалната грес на беру(10тина лева е).Междо другото като сменях моите в ТИС пишеше момент на затягане мисля 17нм,а на опаковката на свещите 15нм

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Колеги,купих си нови подгревни свеши и реших да им измеря съпротивлението още докато не са включвани.В повечето форуми се твърди ,че при замерване с мултицет стойностите на съпротивлението трябва да е в границите около 2,5 ом.При моето измерване на чисто нова подгревна свещ на Beru за Е46 136к.с показва 0,5 ом.Сега кое е вярното???

Последна промяна bobi_81xx на 04 Дек 2013, 10:22, променена общо 2 пъти
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
Добре, чета тук, че може да запалва и без подгревни свещи( и четирите изгорели ). Това възможно ли е? Особено да речем при нула или минусови температури?!?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
gtdriver написа:Добре, чета тук, че може да запалва и без подгревни свещи( и четирите изгорели ). Това възможно ли е? Особено да речем при нула или минусови температури?!?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
bobi_81xx написа:gtdriver написа:Добре, чета тук, че може да запалва и без подгревни свещи( и четирите изгорели ). Това възможно ли е? Особено да речем при нула или минусови температури?!?
Напълно възможно!!! Аз карам 1-2 години с една работеща свещ зиме-лете палеше единственно с разликата ,че зимата малко по-трудно(4-5 сек.въртеше стартера докато запали).
Колеги, моля ви - правете разлика между една работеща от общо 4 и нито една работеща от общо 4...
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:bobi_81xx написа:gtdriver написа:Добре, чета тук, че може да запалва и без подгревни свещи( и четирите изгорели ). Това възможно ли е? Особено да речем при нула или минусови температури?!?
Напълно възможно!!! Аз карам 1-2 години с една работеща свещ зиме-лете палеше единственно с разликата ,че зимата малко по-трудно(4-5 сек.въртеше стартера докато запали).
Колеги, моля ви - правете разлика между една работеща от общо 4 и нито една работеща от общо 4...
Ок,Колега извинявам се!!! при мен е една работеща от 4.А с тая една си е като и без нея затова дадох пример.Може пък без нито една да неможе да пали знам ли?!
- overclock
- младши ентусиаст
-
gtdriver написа:Добре, чета тук, че може да запалва и без подгревни свещи( и четирите изгорели ). Това възможно ли е? Особено да речем при нула или минусови температури?!?
Възможно е, и за моя изненада колата палеше при -3, -4 градуса и то от първия път, но след 7-8 оборота на стартера. Сега пали от четвърт

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
overclock написа:gtdriver написа:Добре, чета тук, че може да запалва и без подгревни свещи( и четирите изгорели ). Това възможно ли е? Особено да речем при нула или минусови температури?!?
Възможно е, и за моя изненада колата палеше при -3, -4 градуса и то от първия път, но след 7-8 оборота на стартера. Сега пали от четвърт
Колега ,а след смяната започна ли да излиза по-бързо от синият сектор?
- overclock
- младши ентусиаст
-
Не съм обърнал внимание, ако загрява по-бързо то е незначително. Имам и ел. печка и за около 15 минути стрелката достига до вертикално положение. За това време изминавам около 3км. 

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
overclock написа:Не съм обърнал внимание, ако загрява по-бързо то е незначително. Имам и ел. печка и за около 15 минути стрелката достига до вертикално положение. За това време изминавам около 3км.
Деее за 15 мин. 3км много малко демек караш с 12км/ч.Моята сега с неработещи 3 свещи за около 3-4км излиза от синият сектор,като през това време е карам с изключен климатроник.Надявам се след смяната на подгревните свещи да загрява по-бързо.Поне тук от форума разбрах ,че подгревните свещи работят до излизане от синият сектор затова те питам.И аз съм с ел.нагрвател но незнам колко е изряден на диагностика един път ми показва че не работи друг път показава че няма проблем та и аз незная какво е точно.
- overclock
- младши ентусиаст
-
Днес пуснах скритото меню и ето резултатите:
Външна температура: -4 градуса.
Температура на антифриза: 1 градус.
1мин. след запалване : 10 градуса.
2мин. след запалване : 20 градуса.
5мин. след запалване : 45 градуса. (края на синия сектор)
18мин. след запалване : 75 градуса (вертикално положение на стрелката)
Разстояние: 4км.
320D 136hp.
320D 136hp.
Последна промяна overclock на 04 Дек 2013, 10:21, променена общо 1 път
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
overclock написа:Днес пуснах скритото меню и ето резултатите:

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
bobi_81xx написа:overclock написа:Не съм обърнал внимание, ако загрява по-бързо то е незначително. Имам и ел. печка и за около 15 минути стрелката достига до вертикално положение. За това време изминавам около 3км.
Деее за 15 мин. 3км много малко демек караш с 12км/ч.Моята сега с неработещи 3 свещи за около 3-4км излиза от синият сектор,като през това време е карам с изключен климатроник.Надявам се след смяната на подгревните свещи да загрява по-бързо.Поне тук от форума разбрах ,че подгревните свещи работят до излизане от синият сектор затова те питам.И аз съм с ел.нагрвател но незнам колко е изряден на диагностика един път ми показва че не работи друг път показава че няма проблем та и аз незная какво е точно.
Момчета - малко по-серионо

Все пак нещо много хитро има при нашите коли - а имено едни клапи зад радиатора които се затварят и докато не стигне 70+ градуса не отварят,с цел по-бързо загряване,отделно ел.печката и модула за подгряване на антифриза също - тея свещи са за по-лесен старт..
а колегата дето на -3 -4 палел с 4 неработещи ама 7-8 път - на 3-я такъв старт на не загрял мотор,ще търсиш да ти дават ток..на -10 ще видим как ще запалиш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5