530d-184к.с.-Въпрос-автоматик
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vlaikov44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d
530d-184к.с.-Въпрос-автоматик
Въпроса ми е дали трябва да се сменя маслото на кутията при лек симптом на задна скорост и той е че всяка сутрин като е студена колата и вкарам задна има ритане иначе другите ги реди много добре смисъл плавно и другия симптом се случва много рядко пак на задна при топъл мотор пускам спирачката и прави едно леко замисляне 2-3 секунди и рита рязко и тогава тръгва,моля за полезен съвет дали да сменям маслото и дали ще се оправи след смяната благодаря предварително.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: 530d-184к.с.-Въпрос-автоматик
Смяната на масло и филтър няма да навреди, а дали ще помогне за проблема ще си покаже.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Bavarcho написа:Смяната на масло и филтър няма да навреди, а дали ще помогне за проблема ще си покаже.
Мдам и има 2 варианта

единия е да се оправи и да няма проблеми и да се кефиш , че си сменил маслото и се е оправило.
втория е да смениш и да си ебе мамата и да си викаш защо ли го смених , са стана по-зле , но не просто е била свършила кутията и си е била за сервиз.
Рядко със смяна на масло се оправят такива симптоми.
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Но маслото на автомата си е консуматив и трябва да се сменя... Проблема с ритането може да е от друго, но маслото трябва да се сменя и без да има проблеми, ритания и т.н.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Както бях писал в темата на Елезар тази сутрин , на мой познат с 530д с GM кутия , имаше затруднено превключване на задна и за целта смени маслото и проблема се загуби , но 3к км след това , кутията го остави на един булевард .
Пича направи рециклаж на същата и сега е много доволен .
Пича направи рециклаж на същата и сега е много доволен .
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Преди 6к км смених масло и филтър ан автомата /GM/ и маслото на диференциала...за сега мога да заключа само подобрена работа на автомата /смяна предавки и превключване при студен/топъл е без значение/ ... общо взето след смяната се усеща "мазно" и в кутията и в дифа...това - 530д 184к.с.
...привърженик съм на теорията, че там где има масло - се сменя на Х км.
...привърженик съм на теорията, че там где има масло - се сменя на Х км.
Здравейте извинявам се че пияа тук но някои да е срещал следниа проблем ,дава ми грешка в скоростите и тя е че ниама връзка между мотора и скоростите
- vlaikov44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d
Ако свети оранжевата лампа най дясно на таблото това е аварииния режим на скоростната кутия,на един познат така беше станало и на него така не му даваше вразка и се оказа че табваше да смени компютара к скоростната кутия и се оправи всичко поздрави 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
vlaikov44 написа:Ако свети оранжевата лампа най дясно на таблото това е аварииния режим на скоростната кутия,на един познат така беше станало и на него така не му даваше вразка и се оказа че табваше да смени компютара к скоростната кутия и се оправи всичко поздрави
Оранжевата лампа може да светне и без скростите да са влезнали в авариен режим.
От ниско ниво на маслото може да светне в жълто.

- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
колеги аз ходих в бмв и там ми казаха да не съм бил луд на автомата маслото не се сменяло само се доливало малко ако трябва,смениш ли го след време ставало катастрофа в протмонето,не знам аз не съм го сменял и за сега проблеми нямам дано и да нямам и за бъдеще бмв то ми е 530да 184к
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
valeri_ignatov написа:колеги аз ходих в бмв и там ми казаха да не съм бил луд на автомата маслото не се сменяло само се доливало малко ако трябва,смениш ли го след време ставало катастрофа в протмонето,не знам аз не съм го сменял и за сега проблеми нямам дано и да нямам и за бъдеще бмв то ми е 530да 184к
аз ще отида да ги питам - защо продават филтри тогава

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
shmotza написа:valeri_ignatov написа:колеги аз ходих в бмв и там ми казаха да не съм бил луд на автомата маслото не се сменяло само се доливало малко ако трябва,смениш ли го след време ставало катастрофа в протмонето,не знам аз не съм го сменял и за сега проблеми нямам дано и да нямам и за бъдеще бмв то ми е 530да 184к
Има вариант да ти отговорят "за да може ако ти протече кутията или се наложи ремонт, да можем да сменим и филтъра с маслото и гарнитурата...", както на мен ми отговориха.

- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
Z3Ro* написа:shmotza написа:valeri_ignatov написа:колеги аз ходих в бмв и там ми казаха да не съм бил луд на автомата маслото не се сменяло само се доливало малко ако трябва,смениш ли го след време ставало катастрофа в протмонето,не знам аз не съм го сменял и за сега проблеми нямам дано и да нямам и за бъдеще бмв то ми е 530да 184к
Има вариант да ти отговорят "за да може ако ти протече кутията или се наложи ремонт, да можем да сменим и филтъра с маслото и гарнитурата...", както на мен ми отговориха.
точно така колега

- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Z3Ro* написа:shmotza написа:valeri_ignatov написа:колеги аз ходих в бмв и там ми казаха да не съм бил луд на автомата маслото не се сменяло само се доливало малко ако трябва,смениш ли го след време ставало катастрофа в протмонето,не знам аз не съм го сменял и за сега проблеми нямам дано и да нямам и за бъдеще бмв то ми е 530да 184к
хахаха...дрън-дрън...нали уж филтъра трябва да е вечен /след като не се сменя никога.../...като "протече кутията" трябва да продават само масло/за доливане/, гарнитури/за протичане/ и семеринги/отново за протичане/...

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Само казвам, че го има като вариант...
От това, което аз събрах като инфо по този въпрос с маслото на автомата - кутията няма ли пробем някакъв с турбина или фрикциони/ритане, тласъци повреме на движение или невъзможност за поддържане на постоянни обороти при движение на равно с равномерна газ/, смяната на маслото удължава живота й. Ако обаче вече има проблем от посочените, дори и минимален, има вероятност този проблем след смяна на масло и промивка да се задълбочи...
От това, което аз събрах като инфо по този въпрос с маслото на автомата - кутията няма ли пробем някакъв с турбина или фрикциони/ритане, тласъци повреме на движение или невъзможност за поддържане на постоянни обороти при движение на равно с равномерна газ/, смяната на маслото удължава живота й. Ако обаче вече има проблем от посочените, дори и минимален, има вероятност този проблем след смяна на масло и промивка да се задълбочи...

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2