кормилна рейка е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Re: кормилна рейка е60

Мнение от toncho83 » 17 Юни 2013, 14:48

Bobo_0833 написа:Здр колеги. Тази вечер се пребирам след ходене до морето, и след като си вкарах колата в гаража чух странно скърцане проявява се само като навия волана на дясно. П.с. на ляво не се чува дайте идея какво може да е. преди 2 месеца смених рейка с активен волан съм. Благодаря предварително.

Това и аз го имам от скоро.Пръсках със смазка тампоните по предницата,шарнири,биалети,долен носач и звука почти изчезна.Надявам се да е изсъхнал тампон....ако се увеличи звука ще я карам да я погледнат по ходовата част.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 30 Ное 2013, 12:31

Скоро попаднах на този сайт: http://cars97.ru/part/GENERAL%20RICAMBI ... ack/BW9045 .
Пише че производителя на рейката е този, някаква италианска фирма: http://www.generalricambi.it/, а производителя на механизма е ZF. Цената е доста добра, малко над 800 лева без доставка в руския сайт. Някой от вас има ли повече информация за този производител?
Чудя се дали да не пусна едно запитване на английски, или ако някой е добре с италианския да ги попита. Предполагам че цената при тях трябва да е още по добра.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D '04

Мнение от mupoo » 30 Ное 2013, 13:24

bordo_77 написа:Скоро попаднах на този сайт: http://cars97.ru/part/GENERAL%20RICAMBI ... ack/BW9045 .
Пише че производителя на рейката е този, някаква италианска фирма: http://www.generalricambi.it/, а производителя на механизма е ZF. Цената е доста добра, малко над 800 лева без доставка в руския сайт. Някой от вас има ли повече информация за този производител?
Чудя се дали да не пусна едно запитване на английски, или ако някой е добре с италианския да ги попита. Предполагам че цената при тях трябва да е още по добра.

Из руските форуми има доста коментари за марката - например Линк
Цитати:
- Никогда не ставьте это говно! У меня тоже был этот сраный дженерал рикамби. Я с ним реально намучался.
- Полностью согласен!!!на две машины ставил рейки этой фирмы и с обеими проблемы,реальное дерьмо восстановленное в подвале и нитрой покрашенноеУвеличить.
- У этого производителя большой процент брака.Но, если попадется хороший экземпляр, то ходит нормально.Если остались чеки тебе должны ее поменять, правда по заключению сервиса, что это заводской брак.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 30 Ное 2013, 16:00

Намерих това от 2011г., може и да са оправили качеството. Интересно ми е някой от форума дали ги е проучвал?

Инфо
General Ricambi S.p.A.
Благодаря своей адекватной и дальновидной политике, компания General Ricambi S.p.A, основанная в 1977 году, смогла занять значительную часть как Итальянского, так и внешнего рынка. Постоянное вложение инвестиций в развитие машинного оборудования и новых технологий, а так же высококвалифицированные специалисты все это помогло General Ricambi стать одной из ведущих компаний в своей области и получить сертификат качества в соответствии со стандартом ISO 9000. Продукция компании отвечает всем международным требованиям, как по качеству, так и по надежности. С общей площадью 16 000 кв. м и штатом служащих составляющим 150 человек, а также организованной сетью дистрибьюторов компания способна быстро и качественно удовлетворить постоянно растущие потребности рынка. General Ricambi производит запчасти (ШРУСы, рейки, суппорта) для всех Европейских и Японских моделей автомобилей.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 30 Ное 2013, 16:36

По-добре купувайте от тук ,ако търсите аналози : http://www.schmiedmann.com/5_series/e60/Spare_parts_brakes-chassi-suspenssion_etc/Steering_and_bearing-parts.htm
В единия случай излиза около 700 евро в другия не съм смятал.
Купувал съм от тях всички накрайници за предното окачване,предни дискове и накладки и съм много доволен.
Най-долу на тази страница има и рейки.
в сайта има и оригинални,цената им е три пъти по висока.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 30 Ное 2013, 19:08

rosendaal написа:По-добре купувайте от тук ,ако търсите аналози : http://www.schmiedmann.com/5_series/e60/Spare_parts_brakes-chassi-suspenssion_etc/Steering_and_bearing-parts.htm
Купувал съм от тях всички накрайници за предното окачване,предни дискове и накладки и съм много доволен.

Много ти благодаря за сайта. От отдавна търся хубав чуждестранен сайт. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 30 Ное 2013, 19:16

rosendaal написа:По-добре купувайте от тук ,ако търсите аналози : http://www.schmiedmann.com/5_series/e60/Spare_parts_brakes-chassi-suspenssion_etc/Steering_and_bearing-parts.htm

Колега и аз благодаря за сайта. Очевидно не е толкова скъпа не оригиналната рейка. Само ми направи впечатление, че сервотроника е по евтин от обикновената рейка...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 30 Ное 2013, 20:02

Ако не друго от този сайт може и двигателни ,трансмисионни и диференциални масла да се купуват-гарантирано е качеството и произхода.
Че в една друга тема имаше колеги от форума които се чудеха откъде да си намерят поне да са морално удовлетворени че уж е оригинално.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 18 Май 2014, 17:09

Колеги извинявайте, че вдигам темата от прахта, но имам питане - може ли да ми препоръчате добър сервиз/човек във Варна, който да работи качествено за профилактика и ремонт/рециклиране на рейки? Ако знаете такъв и сте имали личен досег ако е удобно пратете ми номера на ЛС :)

Благодаря :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 19 Май 2014, 8:54

Колеги, онзи ден, като си четях из форума, попаднах отново на темата за торк конвертера и за това как колега си го беше рециклирал във ZF при това за някаква смешна сума.
Тъй като и рейките ни са производство на ZF, дали няма да се намери някой говерещ немски колега да ги потормози малко и да ни уреди заводски рециклаж(ако предлагат такъв)?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 19 Май 2014, 20:23

vgza написа:Колеги, онзи ден, като си четях из форума, попаднах отново на темата за торк конвертера и за това как колега си го беше рециклирал във ZF при това за някаква смешна сума.
Тъй като и рейките ни са производство на ZF, дали няма да се намери някой говерещ немски колега да ги потормози малко и да ни уреди заводски рециклаж(ако предлагат такъв)?

колега износването на гребена не може да се рециклира. независимо дали в завода или другаде.
може да се сложи нов гребен/прът, но цената му в ZF когато проверявах беше 2,800 лв. (не че българския им представител е способен да го достави, но това е друга тема..)
така че тук изборът остава употребявана с голям късмет, или последно мисля във Винаров Авто (ако се счита за реклама, да се трие) бяха споменали за оригинална на много добра цена, но това е нормалния сервотроник (не AFS), и най-добре да питаш на място за конкретна цифра.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 20 Май 2014, 14:14

Някой няма ли снимка на свалена течаща,разбита рейка да видим какво представлява?

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 20 Май 2014, 17:27

da6ip написа:
vgza написа:Колеги, онзи ден, като си четях из форума, попаднах отново на темата за торк конвертера и за това как колега си го беше рециклирал във ZF при това за някаква смешна сума.

колега износването на гребена не може да се рециклира. независимо дали в завода или другаде.
може да се сложи нов гребен/прът, но цената му в ZF когато проверявах беше 2,800 лв. (не че българския им представител е способен да го достави, но това е друга тема..)
така че тук изборът остава употребявана с голям късмет, или последно мисля във Винаров Авто (ако се счита за реклама, да се трие) бяха споменали за оригинална на много добра цена, но това е нормалния сервотроник (не AFS), и най-добре да питаш на място за конкретна цифра.

Под рециклиране имах точно това предвид - смяна на гребен. Моята е почнала да заминава и обмислям варианти. Препоръчайте към кого да се обърна за качествен рециклаж

Потребител
Аватар

Мнение от Perfekt_E60 » 03 Юли 2014, 20:54

toncho83 написа:
Bobo_0833 написа:Здр колеги. Тази вечер се пребирам след ходене до морето, и след като си вкарах колата в гаража чух странно скърцане проявява се само като навия волана на дясно. П.с. на ляво не се чува дайте идея какво може да е. преди 2 месеца смених рейка с активен волан съм. Благодаря предварително.

Това и аз го имам от скоро.Пръсках със смазка тампоните по предницата,шарнири,биалети,долен носач и звука почти изчезна.Надявам се да е изсъхнал тампон....ако се увеличи звука ще я карам да я погледнат по ходовата част.

Колеги решихте ли проблема че имам същия..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 21 Юли 2014, 22:55

Здравейте колеги,
откакто взех колата имам странно чукане/пукане в областта на волана. Прави го когато правя завой с ниска скорост, прави го при дупки, прави го и като паля даже. Някой да е имал такъв проблем. Рейката ли е проблема или може да е нещо друго. :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61