фарове без стъкла

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: x5

фарове без стъкла

Мнение от ceco_br » 22 Ное 2013, 9:48

колеги намислил сам да си махна вътрешните стъкла на фаровете (с лупа на късите но сам преди фейслифта) и съответно сам с ксенон но без ангелски очи които ще монтирам
някои ако е правил тая манипулация да кара без вътрешни стъкла да сподели
намерих това в youtube

http://www.youtube.com/watch?v=nVdWJt9efbg&list=PLxkWYZGphRofhK6sh1JTTrE9iJVKkK5WF

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: фарове без стъкла

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Ное 2013, 11:31

За махането можеш да ги махнеш, ама дали ще ти светят добре фаровете след това? Те са си мислени да са с рефлекторните стъкла, за да се разпределя снопа светлина както трябва. Аз също съм с такива фарове, рефлекторите ми стоят и пред тях са ми ангелските очи. Стоят и си светят много добре и без да съм махал вътрешните стъкла :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 22 Ное 2013, 11:34

аз съм със същите фарове, миналата седмица ги свалих, разглобих и почистих и тогава се зачудих как биха светели без въпросните стъкла, но беше през деня и не ми се чакаше да се стъмни, за да видя ... и ги монтирах пак със стъкла....

...като ги махнеш драсни няколко реда, за да кажеш как светят без стъклата...снопа светлина добре ли се вижда на платното и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 22 Ное 2013, 12:07

И аз скоро ще си сменям пластмасите на фаровете и мислих да махам стъклата :)

Аз съм с лупи на късите и тя си насочва светлината, дългите ги ползвам рядко и каквото и да стане не ме вълнува много :)

Някой да сподели опит :)

Потребител
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: x5

Мнение от ceco_br » 22 Ное 2013, 17:32

ще рискувам да видя какво ще се получи тоя пич на клипа е без стъкла
какви ангелски очи да си взема ccfl или led
това е въпроса най вече

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
Детайли за колата: ебати бавареца :)

Мнение от bohcho » 22 Ное 2013, 18:37

Аз моите съм ги махнал още преди около година. Колата се отваря много , самите фарове изглеждат по модерни ... Отсно светенето аз лично разлика не намерих и от мързел така и не сложих стъклата повече.

п.п. Внимавайте като ги сваляте доста са стегнати да не счупите някое стъкло едно , че може да се нарежете друго , че не съм срещал да се продават само стъкла.

п.п. Аз имам друга идея ама незнам как да я осъществя. Много искам да премахна жълтите мигачи но определено не ми се дават 150 лв за стъкла с бял мигач.Иска ми се да отворя фара само стъклото и да го премахна не ми се струва голяма философия ама ме е страх да не прееба фара и нямам представа как ще изглежда. Моля ако някой е срещал снимка или клип в нета да сподели.

Утре ще снимам моите фарове и ще ги ка1а да ги видите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 22 Ное 2013, 19:04

а не се ли топи пластмасата на фара отпред?
или да гори и да пожълтява?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 22 Ное 2013, 19:06

Чудено, веднага ги премахвам тогава щом сменя пластмасите :yes:

Аз си мислих нещо друго:
Нали има едни спрейве или лакове ли са за затъмняване на мигачи ги ползват.
Някой може ли да ми препоръча конкретен модел и място за закупуване?

Та идеята ми е да зачерня/потъмня стъклата на дългите и на късите (Но само отстрани, не и кръглата "точка", където минава светлинния сноп от лупата). Колата ми е черна, би трябвало да си пасне.
Дали ще изглежда добре, как мислите? :roll:

П.П. Сетих се да го пробвам със старите стъкла, които ще сменя, само ми кажете с какво да ги затъмня, че идея си нямам :mrgreen:
Последна промяна Night_Wolf на 22 Ное 2013, 19:10, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 22 Ное 2013, 19:07

wladio,

Тя и лятото от слънцето се топли с над 50 градуса поне ;) А и стъклото е топлопроводимо, дори така ще има повече пространство за греене, а не по-малко както е със сложени стъкла, поне така мисля аз :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 22 Ное 2013, 19:28

Night_Wolf написа:Чудено, веднага ги премахвам тогава щом сменя пластмасите :yes:

Аз си мислих нещо друго:
Нали има едни спрейве или лакове ли са за затъмняване на мигачи ги ползват.
Някой може ли да ми препоръча конкретен модел и място за закупуване?

Та идеята ми е да зачерня/потъмня стъклата на дългите и на късите (Но само отстрани, не и кръглата "точка", където минава светлинния сноп от лупата). Колата ми е черна, би трябвало да си пасне.
Дали ще изглежда добре, как мислите? :roll:

П.П. Сетих се да го пробвам със старите стъкла, които ще сменя, само ми кажете с какво да ги затъмня, че идея си нямам :mrgreen:

Аз така съм направил на късите, само че за Е36 става въпрос. Махнал съм и стъклата отпред. Фара стои в пъти по красиво, но заради стъклата ми се струва, че не осветляват добре встрани. При Е39 нещата би трябвало да са същите :)
Ето и снимка как изглежда фара:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 22 Ное 2013, 20:42

На преди фейсовите фарове рефлекторите са овални (гладки) и съответно самия рефлектор не може да разпредели равномерно светлинния сноп. Разпределението и по-точно уеднаквяването на светлината пред фара се извършва точно от стъклата, които мислите да махате. След премахването на стъклата фаровете пак ще светят но на места светлинния поток ще е с по-малък интензитет а на други с по-голям т.е. ще има тъмни петна. На фейс фаровете рефлекторите са релефни т.е самия рефлектор насочва светлината от крушката и там не е необходимо допълнително стъкло за тази работа.
На кратко казано с махането на стълклото се влошава осветеността, която осигурява преди фейсовия фар.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
Детайли за колата: ебати бавареца :)

Мнение от bohcho » 22 Ное 2013, 20:56

Всички колеги сигурно са прави с това , че стъклата пречупват светлината или само с рефлектор няма да е насочена точно там където трябва. Но пак ви казвам моето мнение не задължително за всеки, но разлика не намирам в осветеността а външния вид е доста по интересен. Виждал съм фарове затъмнени но мисля , че там вече ще има проблем със светлината. Сложил съм тъмно фолио на мигачите си отзад и смея да твърдя , че в слънчево време трудно се забелязват.

По повод топене и пожълтяване , късите ми фарове са с ксенон и лупа , дългите са си с оригиналните крушки и за 1 година не са мръднали. Но не мога да кажа същото за безконтактното на автомивката , мухичките и камъчетата които нанасят трайни следи по стъклата. На една М5 хаман видях че оригинално са сложили някакво фолио предпазно на фаровете , калниците и предния капак върху което мисля , че ще е хубаво да помислим и ние.

Утре снимки

Така изглежда на тъмно незнам колко ще се ориентирате.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 23 Ное 2013, 15:51

А на Е46 рефлекторите не са ли овални?

И дори да кажем, че интензитета става различен - в случай че имам лупа това не променя ли нещата?

И все пак мисля да ги махна да пробвам :)

П.П.: Оригиналният ксенон на БМВ на колко вата е?

П.П. 2: Какъв ксенон трябва да се сложи на дългите, кой стандарт, и този китайският от 30 лв дали ще стане? Съответно колко вата трябва да е?
Забележка: не съм фен на ваденето на очи! Не бързайте с коментарите, има един 20-30 км пуст планиснки участък, в който бих ги ползвал, дълги като цяло никога не ползвам, освен там, късите са достатъчно добри :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 23 Ное 2013, 17:11

Night_Wolf написа:А на Е46 рефлекторите не са ли овални?

И дори да кажем, че интензитета става различен - в случай че имам лупа това не променя ли нещата?

И все пак мисля да ги махна да пробвам :)

П.П.: Оригиналният ксенон на БМВ на колко вата е?

П.П. 2: Какъв ксенон трябва да се сложи на дългите, кой стандарт, и този китайският от 30 лв дали ще стане? Съответно колко вата трябва да е?
Забележка: не съм фен на ваденето на очи! Не бързайте с коментарите, има един 20-30 км пуст планиснки участък, в който бих ги ползвал, дълги като цяло никога не ползвам, освен там, късите са достатъчно добри :)

За ксенон преди фейса нa късите крушките са D2S 35w , а за дългите взимаш китайски ксенон , който става за НВ3 крушки , този от 30лв е идеален !
За късите слагай 55w и за дългите също , но са малко по-скъпи...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 30 Ное 2013, 16:50

Направих малко домашни тестове с фенерче на светлината СЪС различните стъкла сравнено с БЕЗ стъкла.

1. Светлина от фенерче БЕЗ стъкло:
http://postimg.org/image/h0p1upil9/

2. Светлина от фенерче със стъклото на ДЪЛГИТЕ светлини:
http://postimg.org/image/lcdnjppi5/

3. Светлина от фенерче със стъклото на КЪСИТЕ светлини БЕЗ лупа:
http://postimg.org/image/wq06ux00t/

4. Светлина от фенерче със стъклото на КЪСИТЕ светлини СЪС лупа:
http://postimg.org/image/7b1ny5ly5/

Всеки сам да си прави изводите :)

Следваща

Назад към E39