Сутрин пали много трудно

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Сутрин пали много трудно

Мнение от kkrumov » 29 Ное 2013, 11:09

Здравейте, колеги,
от както паднаха температурите имам проблем с паленето на колата сутрин. През останалото време на деня пали нормално, но сутрин стартера върти....около 7-8-10 пъти докато запали. На обяд и вечер пали с едно завъртане. До преди да стане студено не съм имал никакъв проблеми, а ме притеснява, че ще температурите ще падат още и да не се окаже в един момент, че няма да мога да запаля колата.
Моля някой от вас ако е имал такъв да сподели, как се е справил с него!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Сутрин пали много трудно

Мнение от krasi2bmw » 29 Ное 2013, 11:12

Привет , провери подгревните свещи , и виж акумолатора / една зарядка няма да му се отрази зле ;).......... ако има изгоряла свещ пьрвоначалното палене е трудно / може и да са няколко / , след като запали ведньж проблем няма , паленето както казваш по обяд и надвечер - няма проблем / температурите са по високи / и второ колата е била вече работила . Замери ги с уред / което няма да отчете правилно на 100 % колко не са в ред / и най добрия вариант - вадиш ги и на + на акумолатора , ако светне цялата са наред , ако няма нищо или загрява само част от нея е за смяна :yes:
Последна промяна krasi2bmw на 29 Ное 2013, 14:00, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 29 Ное 2013, 11:40

+ някаква добавка в нафтата, че нашата нали е от хубавите ... :bang: :evil:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 29 Ное 2013, 15:08

Щом само на студен старт не иска да пали ще са само свещи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Мнение от kkrumov » 29 Ное 2013, 15:52

Благодаря, ще ги проверя да видя, какво ще излезе :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Мнение от Gancho » 29 Ное 2013, 17:21

Колега направи една диагностика на колата и тя ще ти каже къде е проблема.Може да е някоя свещ,може и релето да е заминало.При Е46 на диагностика излиза коя свещ на кой цилиндър е заминала.Успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 29 Ное 2013, 20:45

Абе до -4-5 градуса и без подгрев пали лесно. Лично аз миналата година при -11 палих от 2рия път без подгревно реле, че и акумулатора беше зле. Със сигурност имаш свещи изгорели ама най-вероятно е блока за подгрев, но има и друго - ако когато палиш ти присветват лампите ABS, DSC значи акумулатора вече е история.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 318i 143кс

Мнение от gtdriver » 01 Дек 2013, 17:33

И аз имам 1 към 1 същия проблем. Утре, вдругиден ще ходя да ми проверят свещите и ще кажа дали проблема е бил от това :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 01 Дек 2013, 21:54

4 нови свещи Beru и си ти.
Може да сминиш и гумените гарнитурки на смукателния колектор и освен това да отстраниш пеперудките като сваляш колектора, ако го имаш в плановете си.

Успех

Пиши колега :)

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320Д

Мнение от chicolino » 02 Дек 2013, 10:29

Най добре наистина на диагностика и аз имам същия проблем , свещи ОК акумулатор ОК казаха ми че умната дюза ми е заминала пак диагностика сега пак казаха че на нея нищо и няма релето заминало и не знам къде е това реле е46 99 г

Потребител
Аватар

Мнение от Kela777 » 26 Дек 2013, 23:36

Здравей,от 15 дена се боря със същият проблем ако откриеш нещо моля те пиши,за допълнение смених 4 свещи и релето не ми се говори колко псувах след като на сутринта пак ми го направи изкарва ми и ниско налягане в рейла един казва дюзи друг клапан на налягането трети помпа иде ми да я запаля като имаш впредвит че един месец след закупуването през 2007 паднаха клапите и след един неуспешен ремонт в bmw сервиз я оправиха за доста солидна сума тогава се наложи рециклаж на дюзи в Пловдив и смяна на бутала и турбо .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 28 Дек 2013, 10:46

като карах бмв е46 136 коня,имах проблем с паленето.Бях се насочил за подгревни свещи,но като четох във форума как колегите пишат че палили без свещи или само с една дори при -5 градуса се обърках,накрая отидох в сервиз и имах 3 изгорели.След смяната им нямах повече проблем с паленето.Незнам за вас но аз на -5 с една свещ-колата върти като луда 2-3 пъти и след като запали прекъсва 10 секунди докато тръгнат всички цилиндри-и ако това е палене незнам
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 29 Дек 2013, 1:51

Conqueror написа:Щом само на студен старт не иска да пали ще са само свещи

Брей така ли?Ами ако всички свещи са здрави ама няма реле което да ги подгрее какво правим :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 318i 143кс

Мнение от gtdriver » 31 Дек 2013, 15:38

При мен се оправи проблема. Палел съм само на една свещ. Сега с 4 нови беру пали без да се замисли :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 31 Дек 2013, 17:07

Здравейте колеги,
В подгревните свещи или в релето си е проблема. При мен след диагностика си ми излизат две изгорели подгревни /не съм ги менил още/ и найстина след като позастудя времето паленето стана по-трудно и даже има и едно леко изпусшване в първия момент докато позагрее малко. При първа удобна възможност ще ги сменям, че по - принцип мразя нещо да не ми е в ред :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E46