Загряване на колата през зимата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Загряване на колата през зимата
Здравейте на всички.
БМВ 320Д 150 коня
Значи съпроснта кола не загрява, температурата стига до първата черта (след синия сектор). Доколкото знам трябва да стои вертикално. (Между друтото някой да знае след колко километра е нормално да достигне работна температура или след колко минути работа).
Сменихме термостата (вярно този, който сменихме беше счупен), но и след смяната не усещам никаква разлика в начина на загряване на колата. Даже миналата седмица го свалихме да го тестваме дали новия работи. Резултата беше, че си работи без проблем.
Даже завързахме щоричката зад парното в затворено положение за да загрява по - бързо, и пак не виждам разлика.
А това ми е другия проблем - някой да знае какъв евентуално би могъл да е проблема с нея за да не се движи?
Следваща стъпка - мисля да сменя и термостата на EGR-a, да видим дали там не куца нещо.
===============
Последен въпрос - Чувал съм че някои коли използват допълнително подгрване на антифриза - нещо като подгревните свещи в двигателя но загряват антифриза. Някой да знае дали наще коли имат такава опция и къде се намира? Или дали може да се добави нещо допълнително. Според мен това ще е от голяма полза за хората, които ходят всеки ден на работа и карат колите си на къси разстояния.
Малко множко въпроси се натръпаха но не ми се искаше да пускам отделни теми
благодаря на всички, които ще се включат
БМВ 320Д 150 коня
Значи съпроснта кола не загрява, температурата стига до първата черта (след синия сектор). Доколкото знам трябва да стои вертикално. (Между друтото някой да знае след колко километра е нормално да достигне работна температура или след колко минути работа).
Сменихме термостата (вярно този, който сменихме беше счупен), но и след смяната не усещам никаква разлика в начина на загряване на колата. Даже миналата седмица го свалихме да го тестваме дали новия работи. Резултата беше, че си работи без проблем.
Даже завързахме щоричката зад парното в затворено положение за да загрява по - бързо, и пак не виждам разлика.
А това ми е другия проблем - някой да знае какъв евентуално би могъл да е проблема с нея за да не се движи?
Следваща стъпка - мисля да сменя и термостата на EGR-a, да видим дали там не куца нещо.
===============
Последен въпрос - Чувал съм че някои коли използват допълнително подгрване на антифриза - нещо като подгревните свещи в двигателя но загряват антифриза. Някой да знае дали наще коли имат такава опция и къде се намира? Или дали може да се добави нещо допълнително. Според мен това ще е от голяма полза за хората, които ходят всеки ден на работа и карат колите си на къси разстояния.
Малко множко въпроси се натръпаха но не ми се искаше да пускам отделни теми
благодаря на всички, които ще се включат
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Загряване на колата през зимата
Печка има. Стрелката трябва да стои вертикално. [i][i]Загряването е различно[/i][/i], но грубо казано след около 5 км трябва да загрее.
Последна промяна NikVanov на 25 Ное 2013, 12:01, променена общо 1 път
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
след големия термостат и след като знаеш, че има и малък...ако и от него не е проблема - имаш клапи и моторче за парното - там също може да имаш проблем.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Колега най-вероятно проблема е в малкия термостат-този на ЕГР-а смени и всичко трябва да си дойде на мястото 

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
Колега прегледай 1-во погледни вакума които е за "щоричката" 2-ро виж клапана дали работи (може да сте го откачили).
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма какво толкова да се чудиш. Щом не загрява изобщо, малкият термостат е заминал. Ако беше само големият, щеше да загрява бързо и после като отвори другия кръг да изстине и да не държи температура в движение.
Never mistake motion for action...
Благодаря на всички, които се включиха. Ще сменя малкия термостат и ще споделя резултата.
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Да използвам и аз темата - при мен колата си загрява, но доста бавно. При първоначалния преглед преди покупка ми казаха, че блока за подгрев на антифриза не работи и ме предупредиха, че зимата ще загрява бавно и съответно докато загрее ще харчи повече. Доколкото знам това е доста масов проблем и по моргите бързо изчезват тези блокове.
Та въпроса ми е - къде точно стои този блок за подгрев на антифриза? Някой може ли да ме ориентира къде да го търся в realoem.com , или направо да ми даде номер на част? Колата е 330хд 184 к.с. 2002 г.
Та въпроса ми е - къде точно стои този блок за подгрев на антифриза? Някой може ли да ме ориентира къде да го търся в realoem.com , или направо да ми даде номер на част? Колата е 330хд 184 к.с. 2002 г.
- greendevil
- Потребител
-
- Кара: e46.99
- Детайли за колата: +chip
orionmc написа:Благодаря на всички, които се включиха. Ще сменя малкия термостат и ще споделя резултата.
и аз смених и 2 та но пак пове4е от 60 не загрява6е и се оказа дат4ика за температурата.намира се на блока.
Само да споделя мнението си, за да завършим темата.
Смених големия термостат (който беше счупен - буквално) но проблема не се оправи.
След време, смених и малкия (на ЕГР-а) който установих, че също не бачка.
И като цяло проблема се оправи - в момента загрява доста бързо и държи температура т.е. стрелката не мърда от вертикално положение. И това е като цяло развръзката.
Смених големия термостат (който беше счупен - буквално) но проблема не се оправи.
След време, смених и малкия (на ЕГР-а) който установих, че също не бачка.
И като цяло проблема се оправи - в момента загрява доста бързо и държи температура т.е. стрелката не мърда от вертикално положение. И това е като цяло развръзката.
10 мнения
• Страница 1 от 1