Мнения за настройка газов инжекцион romano obd M52B28TU
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Мнения за настройка газов инжекцион romano obd M52B28TU
http://www.youtube.com/watch?v=Z_aGxTaE ... e=youtu.be
Здравейте колеги , събирам малко мнения , след като всички газаджии ми казаха ,че настройките са ми перфектни ,а разхода продължава да е завишен. На последното каране , част от което е записано и на видеото по борд бяха 8 литра ,а по колонка малко над 12 (около 50км извън и 10 градско в късен час без движение по улиците). Като грешки по колата имаше датчик на разпределителен вал , който смених и понякога ми се появява P0173 Fuel trim malfuction bank 2 , като гледам клипа ми се струва ,че нещо втората ми ламбда не е много наред , но ще се радвам и на вашото мнение или да ме насочите към читав диагностик в Плевен. Също така колата доста тръска на място особенно на около 1000 оборота, като натисна газта и мине през тези обороти си клати стабилно и при гасене на топла кола притраква отдолу и вече се чудя дали не е запушена някъде по катализаторите (когато я паля студена нищо не клопа отдолу та едва ли е маховик)
Здравейте колеги , събирам малко мнения , след като всички газаджии ми казаха ,че настройките са ми перфектни ,а разхода продължава да е завишен. На последното каране , част от което е записано и на видеото по борд бяха 8 литра ,а по колонка малко над 12 (около 50км извън и 10 градско в късен час без движение по улиците). Като грешки по колата имаше датчик на разпределителен вал , който смених и понякога ми се появява P0173 Fuel trim malfuction bank 2 , като гледам клипа ми се струва ,че нещо втората ми ламбда не е много наред , но ще се радвам и на вашото мнение или да ме насочите към читав диагностик в Плевен. Също така колата доста тръска на място особенно на около 1000 оборота, като натисна газта и мине през тези обороти си клати стабилно и при гасене на топла кола притраква отдолу и вече се чудя дали не е запушена някъде по катализаторите (когато я паля студена нищо не клопа отдолу та едва ли е маховик)
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Мнения за настройка газов инжекцион romano obd M52B28TU
Първо напиши с кой мотор си кой модел на Романо са ти сложили и къде ? 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
ilia1984 написа:Първо напиши с кой мотор си кой модел на Романо са ти сложили и къде ?
Моторът го пише в заглавието

Относно разхода на мене ми се струва нормален. Все пак става дума за 60км, 10 от които са градско. На мене извънградско ми харчи от 10 до 11л/100 ако карам с 100-130км/ч (като 11 харчи на климатик).
Това за тракането и при мен го има. Аз лично се съмнявам за маховик, защото същото тракане го чувам като вляза в гараж с отворени прозорци и като включа на първа отдолу притраква по същия начин.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Мойте 118 коня смучат по 10 л. извънградско и 13 л. градско при съвсем нормално каране без да е виждала колата ми повече от 2800 об.
На газаджията винаги в устата му е:
- "всичко и е наред"
Пали и гасне в студ..смуче като за 180 коня...разхода на газ е над 2.5л. от бензиновия...обаче според него всичко е наред на газ...
На газаджията винаги в устата му е:
- "всичко и е наред"

Пали и гасне в студ..смуче като за 180 коня...разхода на газ е над 2.5л. от бензиновия...обаче според него всичко е наред на газ...

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Аз от градския разход съм доволен , стъпвам и на врата редовно и го докарвам до 16 разхода , но на дълъг път всякаш гори на час .. дали карам с 130 или с 60 разхода е сходен , на клипа карах с не повече от 80 и сам галил газта ,а останалите 10км може направо да се броят за извън градско понеже нямаше никакво движение в града. Иначе разходите са ми сравнително нормални , но все пак ми е интересно дали може да се настрой по-добре и от къде идва тази разлика с борда , който на бензин си е точен ,а с газта има едни 4-5 разлика между него и колонка. Скоро ще направя още едно засичане понеже последното беше след изчистени адаптации поради сменен датчик разпределителен вал и се надявам резултата да е друг 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
На мене лятото по борд на климатик ми показваше 15-15.5 , по колонка-газ 17-18. Сега зимата за последните 300км по борд стой на 17.1, на колонка е 16-16.5. От къде идват тези разлики аз не знам
Едното е че зимата обръща по-късно на газ, ама все пак 

- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
dido0o``` написа:На мене лятото по борд на климатик ми показваше 15-15.5 , по колонка-газ 17-18. Сега зимата за последните 300км по борд стой на 17.1, на колонка е 16-16.5. От къде идват тези разлики аз не знамЕдното е че зимата обръща по-късно на газ, ама все пак
Колега, ти явно караш на къси разстояния и то в голям град. Затова докарваш този разход. Лятото мотора загрява по-бързо и минаваш по-малко километри на бензин /пък се ползва и климатик/. При студено време караш по-дълго на бензин за сметка на разхода на газ.
При добре настроена газова, разликата м/у показанията на борда и реалния разход на газ е 20-30% в полза на газта. Ако е до 10%, то газовата смес е обеднена, а над 30% е доста обогатена/такива са ми наблюденията върху няколко газифицирани БМВ-та/. Не че бензиновия комп не може да се справи и с такива корекции, но в определени режими на натоварване е възможно да светва чека.
За съжаление, по-прецизна настройка на газовата повлиява положително повече върху вървенето и само в малка степен на разхода.
Колегата пуснал темата, нека се убеди първо в изправността на ламбдите и да прави засичанията на разхода с повече гориво и за по-дълъг пробег!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
И моята 318-ка като а карам във Варна ми дава 16 ама маршрута ми е чайка-чаталджа и по центъра, колегата Дидо знае, че това са къси разстояния не повече от 3-4 км, но подкарам ли я извън града да речем София-Варна 8,5 засичано 6 години всеки месец постоянно.
Сега съм съм с е90-320i автомат и на дълго ми дава същия разход в града съм на 12,5.
Много си зависи от колата и маршрута най-вече.
Сега съм съм с е90-320i автомат и на дълго ми дава същия разход в града съм на 12,5.
Много си зависи от колата и маршрута най-вече.
Мен ме смущава най-вече разликата между борд и колонка .. ясно е ,че не може да е 1:1 ама пък 50% разлика .. при 8 на борд 12 на колонка , при 15 борд 22 колонка , идеята ми е някой да погледне налягания, настройки и т.н. от клипчето и да каже всичко ли е ок ,че да си търся проблема на друго място понеже газаджията пусна едина бърза автокалибрация и това беше и даже не ми пусна обд адаптацията та се връщах,че ми светнаха и двете ламдби на бедна смес и той ми вдигна цялата карта на +1 .. добре,че му казах да ми пусне адаптацията ,че +1 едва ли щеше да реши проблема.. старо било обд-то на тези бмв-та и правело проблеми за това не искал да го пуска 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
m1sh0k написа:Мен ме смущава най-вече разликата между борд и колонка .. ясно е ,че не може да е 1:1 ама пък 50% разлика .. при 8 на борд 12 на колонка , при 15 борд 22 колонка , идеята ми е някой да погледне налягания, настройки и т.н. от клипчето и да каже всичко ли е ок ,че да си търся проблема на друго място понеже газаджията пусна едина бърза автокалибрация и това беше и даже не ми пусна обд адаптацията та се връщах,че ми светнаха и двете ламдби на бедна смес и той ми вдигна цялата карта на +1 .. добре,че му казах да ми пусне адаптацията ,че +1 едва ли щеше да реши проблема.. старо било обд-то на тези бмв-та и правело проблеми за това не искал да го пуска
Това са пълни глупости стара им е техниката на работа тези хора така наречените Газаджий, в повечето случай не знаят какво правят могат да настройват газова уредба само на Голф 3, там са велики, при мен са идвали всякакви БМВ-та правени на газ и ако попаднеш на точния човек няма да имаш никакви проблеми. Трябва ти настройка в движение каране и работа по картата за да може корекцията която прави на газ и на бензин да е 0 процента или поне до 3 процента за да може да не се шашка бензиновия компютър
- Gatz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '12 Е70 40d
Здравейте колеги ,
аз също съм с Романо и съм доста доволен от поведението на колата и разхода. Имам само две забележки .
Първате е когато карам по-агресивно усещам загуба на мощност след 170 км/ч /заради газта/ ,не че не набира просто си познавам колата как варви на бензин
,но не е голяма болка
Второ забелязвам същите симптоми както при вас градско ми гори 13л. ,а извънградско 11л при скорост 140км на темпомат което ми се струва странно .За една година съм направил
40 000км. и колата няма проблеми не свети чека ,не бара маслото / 500г на 10 000км. доливам/ , няма вибрации не тресе купето ,работи като часовник и тнт.
Поздрави.
аз също съм с Романо и съм доста доволен от поведението на колата и разхода. Имам само две забележки .
Първате е когато карам по-агресивно усещам загуба на мощност след 170 км/ч /заради газта/ ,не че не набира просто си познавам колата как варви на бензин

Второ забелязвам същите симптоми както при вас градско ми гори 13л. ,а извънградско 11л при скорост 140км на темпомат което ми се струва странно .За една година съм направил
40 000км. и колата няма проблеми не свети чека ,не бара маслото / 500г на 10 000км. доливам/ , няма вибрации не тресе купето ,работи като часовник и тнт.
Поздрави.
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Gatz написа:Здравейте колеги ,
Първате е когато карам по-агресивно усещам загуба на мощност след 170 км/ч /заради газта/ ,не че не набира просто си познавам колата как варви на бензин,но не е голяма болка
Поздрави.
Колега, с този разход може само да почерпиш!
За m1sh0k ще кажа, че газовата му смес е доста богата. В резултат на което бензиновия комп намалява бензиновите времена /той само това може да направи/. По този начин сместа малко се доближава до оптималната. Бордовия смята разхода въз основа на намалените бензинови времена. Оттук идва голямото разминаване с реалния разход.
Ами явно има нещо гнило ,един колега ми прати неговия конфиг и времената почват от 134 нагоре .. е пробвах го на мойта кола и резултатът е ,че коригира с 18-19% обд-то. Също така , като запаля колата студена и мирише отзад доста на суров бензин .. не знам дали е нормално и бензиновите ми дюзи тракат доста повече от газовите.
- Gatz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '12 Е70 40d
И аз мисля ,че разхода е ОК за градко путувам по 10-15км в посока и може би от там ми идва нормалния харч
, а не по 3-4км.
Забравих да добавя ,че показанията ми по борд са 11.5л ,а по колонка около 2л. в повече.
Това е от мен

Забравих да добавя ,че показанията ми по борд са 11.5л ,а по колонка около 2л. в повече.
Това е от мен

Друго , което се сетих и , което може да е грешка от моя страна - след изтриване на адаптациите поради смяна на датчика на разпределителният вал карах на газ, дали не трябва да карам на бензин докато се адаптира или няма значение, а колко км трябва да се изминат да се адаптира напълно ?
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2