Реглаж на преден и заден мост.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46
Мечтае да кара: BMW M6

Re: Реглаж на преден и заден мост.

Мнение от azko » 21 Ное 2013, 14:19

Здравейте колеги,трябва ми сервиз за качествен реглаж на преден мост,тъй като вече ходих в СБА Младост и така ми регулираха преден и заден мост,че ми стои леко на дясно волана и съответно дърпа.Бях сменявал накрайници и биалетки и трябваше да направя реглаж.Преди това не съм имал такива проблеми.Пишете за сервиз,който ви е решил подобен проблем.Колата е БМВ Е46.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 22 Ное 2013, 9:40

А защо не се върнеш и не направиш рекламация? Но все си мисля, че не дърпа от волана. Немога да ги разбера тези стендове, на два съм ходил и при двата колата дърпа на дясно. И при двата се връщах заради кривият волана и дърпането на дясно. Волана го оправяхме, но дърпането си остана. Иначе всичко е в норми. Не е от гуми или криви джанти. Разменял съм ги и предни и задни. :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от azko » 22 Ное 2013, 15:07

Аз се върнах за рекламация,ама "майстора"ми твърди,че заради крива джанта било сигурно защото показателите били супер по разпечатката.В тоя случай освен да си тръгнеш и да му теглиш една майна...абе малоумна работа.Където и да съм отишъл при майстор винаги съм имал проблеми след него(изключвам "OCI"-само от него сам доволен),направо ми писна вече :banghead: ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 22 Ное 2013, 23:04

много е добър човека отиди при него..

кв. Дружба .. автосервиз Експрес-2
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Ное 2013, 7:34

Няма да дърпа от крив волан, от нещо друго ще да е. А работата с тия разпечатки е... :mhihi: Вързват си гащите, като им покажеш разпечатката и всичко е ок. Но волана може да остане крив заради гумите (дори и да не са криви!), или от нещо разбито по предницата. И вместо да закачат колата пак и да се види какво е положението, съответно да си свършат работата докрай, те те отпращат... И ти после търсиш услугите на друг сервиз, като предходния същевременно губи клиентела.
Моят съвет е да се огледа ходовата част дали наистина е здрава. Ако всичко е ок смени местата на двете предни гуми и ако е от тях волана ще се измести. Тогава гумаджия ги сваля и се изказва по въпроса. Кофтито е, че може да са перфектни, но пак да причиняват това разминаване с волана. А като ходите на реглаж най-добре като ви фиксират волана хвърлете един поглед дали наистина е прав, защото може човека просто да го е сложил едно към гьотере.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 23 Ное 2013, 8:37

MonsteR написа:много е добър човека отиди при него..

И аз съм доволен. Дават ти разпечатка. Аз след 10 дни ходих за рекламация и нямаше никакъв проблем. Обади се и си запиши час, като така няма да ти се налага да чакаш.

Потребител
Аватар

Мнение от azko » 23 Ное 2013, 22:16

Волана дърпа от некачествен реглаж за моя автомобил,както споменах преди това не съм имал такъв проблем.Предполагам,че за всеки модел има различни данни на производителя,които да се следват-за БМВ Е46 са едни,а за Дачия Логан други(примерно).А този в Дружба Експрес 2 къде се намира по точно,че ходих до адреса,ама не видях да има сервиз с такова име и gromovich ти ми го препоръчваш,а пък си имал рекламация там-не те разбирам какъв е случая???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 24 Ное 2013, 8:26

azko написа:Волана дърпа от некачествен реглаж за моя автомобил,както споменах преди това не съм имал такъв проблем.Предполагам,че за всеки модел има различни данни на производителя,които да се следват-за БМВ Е46 са едни,а за Дачия Логан други(примерно).А този в Дружба Експрес 2 къде се намира по точно,че ходих до адреса,ама не видях да има сервиз с такова име и gromovich ти ми го препоръчваш,а пък си имал рекламация там-не те разбирам какъв е случая???

Просто след първия реглаж воланът ми на прав участък не стоеше на 12 часа, въпреки че момчето ми каза да направя едно кръгче из квартала. Беше тъмно и явно тогава не успях да забележа, че с една идея не е точно прав. Отидох след 2 седмици и момчето го оправи без никакви възражения и т.н.

http://www.autoexpress-2.com/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 24 Ное 2013, 20:17

gromovich написа:

И аз съм доволен. Дават ти разпечатка. Аз след 10 дни ходих за рекламация и нямаше никакъв проблем. Обади се и си запиши час, като така няма да ти се налага да чакаш.

:mhihi: Значи това е единият сервиз, където съм ходил. Машината е добра, а волана крив. Естественно се върнах и изправихме волана. Седнах в колата и си го държах аз. И колата пак дърпа на дясно. Мой колега по същият начин, само че на Форд. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 24 Ное 2013, 20:51

vavilon написа:
gromovich написа:

:mhihi: Значи това е единият сервиз, където съм ходил. Машината е добра, а волана крив. Естественно се върнах и изправихме волана. Седнах в колата и си го държах аз. И колата пак дърпа на дясно. Мой колега по същият начин, само че на Форд. :dunno:

Разпечатката е функция на самият стенд и нищо не значи ако някой не знае какво да прави. Колата не трябва да дърпа на никъде ако всичко е наред. Волана няма значение как е както се пише че ако е изкривен ще дърпа, а това че някой го е направил накриво - просто сменете този майстор ( сервиз). Няма начин да си с изкривен волан ако някой си държи качествено на работата си.
Лично аз съм доволен от сервиз със 3D стенд в град близо до Карлово преди няма и месец. Сходимост на заден + преден мост правих след смяна на предни носачи. За да не е реклама ако някой се интересува за това място - на ЛС. С предварително записване е, ако има нещо нередно по колата ти го казват направо и не спестяват нищо, а реглаж не правят ако има проблем за да ти вземат само парите.
Страннен случай преди месец с дърпане на дясно на колата на сина ми - предни гуми с много добър грайфер и колата тегли надясно като преди това беше минала стенд и всичко беше перфектно. Оказа се банален случай - на пръв поглед не се забелязва - имаше разлика в дълбочината на протектора на предните гуми - може би по малка или около 0.5 мм и колата теглеше на дясно. Предните гуми отидоха отзад и колата "заспа" Имайте и това впредвид.

Потребител
Аватар

Мнение от azko » 29 Ное 2013, 22:09

Преди тунела на люлин имало някакъв майстор на реглажа.От там някой да има опит?А иначе предполагам,че от разлика в грайфера на задните гуми не би трябвало да дърпа или греша?А иначе по окачването отпред има за смяна още тампони на стабилизираща щанга и на носчи,които ще сменя тази седмица,защото отдавна имам едно тропане при предно дясно колело.Не знам дали такива неща оказват влияние.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: м5
Детайли за колата: черна печка

Мнение от kunaa » 02 Дек 2013, 14:13

Оказват колега.Първо си смени изброените от теб консумативи и отивай на стенд.Аз след смяна на зимни и летни гуми пак минавам стенд :yes:
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Мнение от Edifice » 05 Дек 2013, 3:48

azko написа:Преди тунела на люлин имало някакъв майстор на реглажа.От там някой да има опит?

Два пъти съм ходил там (мисля че около тунела няма други), преди 2 год с е36цата останах много доволен, майсторчето беше на не повече от 22г, но пипаше леко и явно си разбираше от работата. И наскоро ми се наложи на е46 цата , наложи се ремонт на рейка + накрайници, след това отидох пак там за реглажа и беше някъв чичка и нищо не направи 3пъти се връщах докато я нагласи да не тегли и волана да седи централно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 07 Дек 2013, 18:12

Edifice написа:
azko написа:Преди тунела на люлин имало някакъв майстор на реглажа.От там някой да има опит?

Два пъти съм ходил там (мисля че около тунела няма други), преди 2 год с е36цата останах много доволен, майсторчето беше на не повече от 22г, но пипаше леко и явно си разбираше от работата. И наскоро ми се наложи на е46 цата , наложи се ремонт на рейка + накрайници, след това отидох пак там за реглажа и беше някъв чичка и нищо не направи 3пъти се връщах докато я нагласи да не тегли и волана да седи централно.

Преди два, три месеца бях там за реглаж и съм доволен. Беше едно момче около 35-40 г. (с очила). Определено си разбираше от работата. Може да са няколко служителите и да се сменят. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 07 Дек 2013, 18:56

Колеги,а някой да изрази мнение за сервиза на Дунев мотор спорт!?

ПредишнаСледваща

Назад към E46