Проблем грешка АБС АСЦ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем грешка АБС АСЦ

Мнение от ADKclub » 20 Ное 2013, 0:36

Здравейте колеги, имам проблем преди около седмица ми светна АБС-а и АСЦ-то след което започна скоростомера да се базика също така и уреда за измерване на гориво....закачихме е39-ката и даде следната грешка колата е 530Д 1999 184 коня ръчка. Интересува някой дали е запознат какво точно означава този ерор ,дал ие датчик или е клапан на механичната част на АБС блок-а
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Проблем грешка АБС АСЦ

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Ное 2013, 10:06

Имаш проблем с изходящ клапан в хидравличната част на модула.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 22 Ное 2013, 11:30

Ivo_Borisov написа:Имаш проблем с изходящ клапан в хидравличната част на модула.

+1 за прецакан модул

П.С. - не сменяй датчика на абс-а, който ти показва грешката, че според мен само ще се набуташ "залудо"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 22 Ное 2013, 16:25

Ivo_Borisov написа:Имаш проблем с изходящ клапан в хидравличната част на модула.

А какво ще рече грешката "Asc cut off valve" благодаряти колега
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 25 Ное 2013, 4:06

Свали датчиците на АВС ,почисти ги и след това обратно ги закачи.При мен грешката изчезна и всичко е ОК
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 07 Дек 2013, 20:02

shmotza написа:

+1 за прецакан модул

П.С. - не сменяй датчика на абс-а, който ти показва грешката, че според мен само ще се набуташ "залудо"

Електрониките на тези модули понякога може да се ремонтират, а хидравличната част подлежи ли на ремонт... и ако да, къде се занимават с подобен тип ремонти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 08 Дек 2013, 1:17

E30_DK написа:
shmotza написа:

+1 за прецакан модул

Електрониките на тези модули понякога може да се ремонтират, а хидравличната част подлежи ли на ремонт... и ако да, къде се занимават с подобен тип ремонти?

обикновено се прецаква електрониката/управлението...ако проблема ти е механичен - пусни си една обява и ще си намериш почти за без пари...има колеги с изгорели електроники на тези модули... :yes:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 08 Дек 2013, 18:57

При мен вчера от много въртене на гуми на едно място ми се освети abs/asc прибрах колата и тръгнах с другата,днес през деня тръгнах с нея към майстора и всичко угасна все пак я закачихме на диагностика и беше забила грешки на 3-датчика,дали модула е тръгнал или нещо се е шашнала?!
Блока е 001.. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 08 Дек 2013, 21:58

boksioraE39 написа:При мен вчера от много въртене на гуми на едно място ми се освети abs/asc прибрах колата и тръгнах с другата,днес през деня тръгнах с нея към майстора и всичко угасна все пак я закачихме на диагностика и беше забила грешки на 3-датчика,дали модула е тръгнал или нещо се е шашнала?!
Блока е 001.. :yes:

И при мен имаше такова явление.При мен нямаше проблеми,след изчистването на грешката.Дано и при теб се развият така нещата!
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 09 Дек 2013, 10:35

Ето какво се случва при мен. Видеото е от снощи, бях закрепил на не знам колко км/ч по темпомат скоростта и не боравех с педалите. Стрелката на километража изпада в някакъв ужас. Тази на горивото също се мести невротично. Да се надявам ли на датчик (кофти контакт) или направо да действам с нов модул (001 - бляк)?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от E30_DK » 09 Дек 2013, 13:36

err0r написа:Ето какво се случва при мен. Видеото е от снощи, бях закрепил на не знам колко км/ч по темпомат скоростта и не боравех с педалите. Стрелката на километража изпада в някакъв ужас. Тази на горивото също се мести невротично. Да се надявам ли на датчик (кофти контакт) или направо да действам с нов модул (001 - бляк)?

Проблема идва от заден ляв датчик - и аз преди време имах същия проблем. Като свалих датчика на него се бяха залепили наелектризирани тънки стружки - изчистих ги, изсмуках с прахосмукажката колкото можах всчко от главината и повече от 1г. не се е появявал този проблем.
Провери първо датчика, буксата му и тогава ако не се оправи проблема, значи си за модул.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 09 Дек 2013, 17:55

Това са обнадеждаващи новини. Благодаря! Ще се опитам още утре да я свърша тази задачка с проверките. Странното е, че в събота занулих всички проблеми около ABS и ASC. Цял ден в събота нямаше никакви дертове, но вчера - старата песен на нов глас.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 10 Дек 2013, 0:30

err0r написа:Това са обнадеждаващи новини. Благодаря! Ще се опитам още утре да я свърша тази задачка с проверките. Странното е, че в събота занулих всички проблеми около ABS и ASC. Цял ден в събота нямаше никакви дертове, но вчера - старата песен на нов глас.

аз залагам на датчик...

и при мен миналата седмица имаше проблеми - след изтриване на грешката /преден десен/ един ден нямах грижи, но на следващия пак се появи - смених датчика и вече нямам ядове /отдъхнах, че и аз съм с 001 :mhihi: /

...та струва си да обърнеш внимание първо на датчика, който ти излиза...

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 11 Дек 2013, 10:26

Онзи ден направих една мивка на комбито и вчера и днес всички уреди работят коректно. Защо така не са домислили нашите хора датчиците на тия системи, дето са вграждали?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от E30_DK » 11 Дек 2013, 12:41

err0r написа:Защо така не са домислили нашите хора датчиците на тия системи, дето са вграждали?

Много добре са ги измислили... как иначе ще вървят резервните части :censored: Това с тези често дефектиращи части според мен си е цялостна политика при по-новите автомобили... колко често сте чули датчик за abs на Е34 да се е развалял - много одавна са направени перфектните части, но печалбата от тях явно вече не задоволява производителите :(

Следваща

Назад към E39