Проблем грешка АБС АСЦ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем грешка АБС АСЦ
Здравейте колеги, имам проблем преди около седмица ми светна АБС-а и АСЦ-то след което започна скоростомера да се базика също така и уреда за измерване на гориво....закачихме е39-ката и даде следната грешка колата е 530Д 1999 184 коня ръчка. Интересува някой дали е запознат какво точно означава този ерор ,дал ие датчик или е клапан на механичната част на АБС блок-а

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем грешка АБС АСЦ
Ivo_Borisov написа:Имаш проблем с изходящ клапан в хидравличната част на модула.
+1 за прецакан модул
П.С. - не сменяй датчика на абс-а, който ти показва грешката, че според мен само ще се набуташ "залудо"
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
Ivo_Borisov написа:Имаш проблем с изходящ клапан в хидравличната част на модула.
А какво ще рече грешката "Asc cut off valve" благодаряти колега
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Свали датчиците на АВС ,почисти ги и след това обратно ги закачи.При мен грешката изчезна и всичко е ОК
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
shmotza написа:Ivo_Borisov написа:Имаш проблем с изходящ клапан в хидравличната част на модула.
+1 за прецакан модул
П.С. - не сменяй датчика на абс-а, който ти показва грешката, че според мен само ще се набуташ "залудо"
Електрониките на тези модули понякога може да се ремонтират, а хидравличната част подлежи ли на ремонт... и ако да, къде се занимават с подобен тип ремонти?
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
E30_DK написа:shmotza написа:Ivo_Borisov написа:Имаш проблем с изходящ клапан в хидравличната част на модула.
+1 за прецакан модул
Електрониките на тези модули понякога може да се ремонтират, а хидравличната част подлежи ли на ремонт... и ако да, къде се занимават с подобен тип ремонти?
обикновено се прецаква електрониката/управлението...ако проблема ти е механичен - пусни си една обява и ще си намериш почти за без пари...има колеги с изгорели електроники на тези модули...

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
При мен вчера от много въртене на гуми на едно място ми се освети abs/asc прибрах колата и тръгнах с другата,днес през деня тръгнах с нея към майстора и всичко угасна все пак я закачихме на диагностика и беше забила грешки на 3-датчика,дали модула е тръгнал или нещо се е шашнала?!
Блока е 001..
Блока е 001..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
boksioraE39 написа:При мен вчера от много въртене на гуми на едно място ми се освети abs/asc прибрах колата и тръгнах с другата,днес през деня тръгнах с нея към майстора и всичко угасна все пак я закачихме на диагностика и беше забила грешки на 3-датчика,дали модула е тръгнал или нещо се е шашнала?!
Блока е 001..
И при мен имаше такова явление.При мен нямаше проблеми,след изчистването на грешката.Дано и при теб се развият така нещата!
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Ето какво се случва при мен. Видеото е от снощи, бях закрепил на не знам колко км/ч по темпомат скоростта и не боравех с педалите. Стрелката на километража изпада в някакъв ужас. Тази на горивото също се мести невротично. Да се надявам ли на датчик (кофти контакт) или направо да действам с нов модул (001 - бляк)?

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
err0r написа:Ето какво се случва при мен. Видеото е от снощи, бях закрепил на не знам колко км/ч по темпомат скоростта и не боравех с педалите. Стрелката на километража изпада в някакъв ужас. Тази на горивото също се мести невротично. Да се надявам ли на датчик (кофти контакт) или направо да действам с нов модул (001 - бляк)?
Проблема идва от заден ляв датчик - и аз преди време имах същия проблем. Като свалих датчика на него се бяха залепили наелектризирани тънки стружки - изчистих ги, изсмуках с прахосмукажката колкото можах всчко от главината и повече от 1г. не се е появявал този проблем.
Провери първо датчика, буксата му и тогава ако не се оправи проблема, значи си за модул.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Това са обнадеждаващи новини. Благодаря! Ще се опитам още утре да я свърша тази задачка с проверките. Странното е, че в събота занулих всички проблеми около ABS и ASC. Цял ден в събота нямаше никакви дертове, но вчера - старата песен на нов глас.

- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
err0r написа:Това са обнадеждаващи новини. Благодаря! Ще се опитам още утре да я свърша тази задачка с проверките. Странното е, че в събота занулих всички проблеми около ABS и ASC. Цял ден в събота нямаше никакви дертове, но вчера - старата песен на нов глас.
аз залагам на датчик...
и при мен миналата седмица имаше проблеми - след изтриване на грешката /преден десен/ един ден нямах грижи, но на следващия пак се появи - смених датчика и вече нямам ядове /отдъхнах, че и аз съм с 001

...та струва си да обърнеш внимание първо на датчика, който ти излиза...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Онзи ден направих една мивка на комбито и вчера и днес всички уреди работят коректно. Защо така не са домислили нашите хора датчиците на тия системи, дето са вграждали?

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
err0r написа:Защо така не са домислили нашите хора датчиците на тия системи, дето са вграждали?
Много добре са ги измислили... как иначе ще вървят резервните части

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2