Продължава проблема с палене гаснене веднага на студено врем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Продължава проблема с палене гаснене веднага на студено
Първо да кажа че ГИ е отскоро монтирано на Е46ката ми - 4 месеца и преди не съм имал кола с газово. Затова и може би обеснявам елементарно и се Извинявам.
Сутринта пропановият индикатор е дискотека - премигват бутони пропан и бензин в продължение на минутка докато загрее колата и не може да се разбере на пропан или бензин пали. Затова аз вече си натискам бензин.
Сега пак се стопли и сутринта във Варна е 9 градуса и проблеми няма.
Ще изчакам другата седмица като паднат на 2-3 градуса и ако пак пали и гасне на пропан ще се караме с газаджията. Вече ми омръзна за едно и също нещо да го моля и да ме лъже че го е оправил.
Сутринта пропановият индикатор е дискотека - премигват бутони пропан и бензин в продължение на минутка докато загрее колата и не може да се разбере на пропан или бензин пали. Затова аз вече си натискам бензин.
Сега пак се стопли и сутринта във Варна е 9 градуса и проблеми няма.
Ще изчакам другата седмица като паднат на 2-3 градуса и ако пак пали и гасне на пропан ще се караме с газаджията. Вече ми омръзна за едно и също нещо да го моля и да ме лъже че го е оправил.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Я питай газаджията от къде взима данни за температура, компа на газовото! Да не би този датчик (при мен е на блока) да ти прави мизерии?
- Демирев
- ентусиаст
-
Ахъ. Ще питам.
Забелязвам и че на студ - като аз си натисна бензин и си тръгна - колата си стои на 950-1000 об. нормално - като загрее и натисна вече пропан и дам свободна на светофар оборотите стоят на 600
Забелязвам и че на студ - като аз си натисна бензин и си тръгна - колата си стои на 950-1000 об. нормално - като загрее и натисна вече пропан и дам свободна на светофар оборотите стоят на 600

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Демирев написа:Ахъ. Ще питам.
Тия 600 обр са ниски ако на загряла кола ги държи имаш бедна смес, Ламбда сондата как е работи ли добре?
- Macaveli
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i E46
- Мечтае да кара: Хеликоптер
Колега, качи я на диагностика да ти проверят ламбда сондата какво отчита. От газта се скапва бързо. 

Хубавият живот бил скъп,имало и по-евтин,но не бил хубав....!!! 

- Демирев
- ентусиаст
-
Да - на загряла...минала стрелка синята зона стоя 600 оброта на пропан. А на студено на пропан играят малко об. от 900 до 600 падат
Като натисна бутон бензин и на студена и на загряла са си окей 950 об. ...бе въобще всичко е окей на бензин!
...свинщините ги прави само като е вкл. пропана

Смених преди 3 месеца дебитомер и на два пъти датчик разпрл. вал...сега остава и ламбда да купувам

Като натисна бутон бензин и на студена и на загряла са си окей 950 об. ...бе въобще всичко е окей на бензин!
...свинщините ги прави само като е вкл. пропана

Смених преди 3 месеца дебитомер и на два пъти датчик разпрл. вал...сега остава и ламбда да купувам

- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Колеги, недейте да филмирате човека предварително. Ламбда сонда може да се скапе по всяко време, но случая тук въобще не е такъв. Нормално е да играят оборотите на газ, докато не е напълно загряла колата. Тези 600 оборота според "окомера" на колегата едва ли са толкова наистина. На празен ход, 950 пък са прекалено много и ако е така , то колата спешно се нуждае от диагностика. Нормалните обороти са 750 плюс/минус 50, но аз пак си мисля че колегата се заблуждава.
Когато сместа на газ е твърде бедна на празен ход се получава невероятно играене на оборотите и гаснене. Вероятните причини за проблема на колегата са: Неверен датчик за температура на редуктора, минаване на газ на прекалено ниска температура /от настройките на газовата/.
Когато сместа на газ е твърде бедна на празен ход се получава невероятно играене на оборотите и гаснене. Вероятните причини за проблема на колегата са: Неверен датчик за температура на редуктора, минаване на газ на прекалено ниска температура /от настройките на газовата/.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
slav4o974 написа:Колеги, недейте да филмирате човека предварително. Ламбда сонда може да се скапе по всяко време, но случая тук въобще не е такъв. Нормално е да играят оборотите на газ, докато не е напълно загряла колата. Тези 600 оборота според "окомера" на колегата едва ли са толкова наистина.
Колата е с ГИ не е с обикновена газова не е нормално да седи на 600обр.!!!В случая никой не казал че ламбда сондата е повредена а да се провери как е !!! Има нещо объркано в настройката на ГИ !!!!
Демирев ти как отчиташ оборотите от скритото меню или на око?
- Macaveli
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i E46
- Мечтае да кара: Хеликоптер
slav4o974 написа:Колеги, недейте да филмирате човека предварително. Ламбда сонда може да се скапе по всяко време, но случая тук въобще не е такъв. Нормално е да играят оборотите на газ, докато не е напълно загряла колата. Тези 600 оборота според "окомера" на колегата едва ли са толкова наистина. На празен ход, 950 пък са прекалено много и ако е така , то колата спешно се нуждае от диагностика. Нормалните обороти са 750 плюс/минус 50, но аз пак си мисля че колегата се заблуждава.
Колега не го филмираме. Просто нека да мине една диагностика и да провери да не е от ламбдата. Ако всичко отчита правилно ще отпадне като вариант за проблема. При мен именно лабда сондата ми правеше мизерии макар че моята кола не се държеше точно като на колегата. Колкото до оборотите на газта, според мен трябва да поддържа 800-850 на газ като е закачена на компа за да се гледат дигитално. Под тези обороти особено под 700 почва да претриса.
Колкото до възможните причини които си изброил съм абсолютно съгласен.

Хубавият живот бил скъп,имало и по-евтин,но не бил хубав....!!! 

- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
ilia1984 написа:
Ето това е правилния въпрос! Никъде не съм казал че е нормално да работи на 600 оборота. Факт е обаче че при повечето монтажи на ГИ на тези мотори се получава "клатене" на оборотите докато не е добре загрял мотора! Причините може да са много, но това е друга тема.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
slav4o974 написа:ilia1984 написа:
Ето това е правилния въпрос! Никъде не съм казал че е нормално да работи на 600 оборота. Факт е обаче че при повечето монтажи на ГИ на тези мотори се получава "клатене" на оборотите докато не е добре загрял мотора! Причините може да са много, но това е друга тема.
Кво "клатене" бре колега тва да не да клатиш жена ти вечер

- Демирев
- ентусиаст
-
ilia1984 написа: Има нещо объркано в настройката на ГИ !!!!
На око според оборотомера. Нямам лостче за борд комп.
Прехвърля като излезе стрелката от синьото квадратче.
Тези дни обаче пак стана много топло и няма смисъл да я карам на газаджия - сега не показва проблемите с палене и гаснене при тези невероятни +16 градуса в момента във Варна.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Демирев написа:На око според оборотомера. Нямам лостче за борд комп.
Прехвърля като излезе стрелката от синьото квадратче..
Колега Демирев за да влезнеш в скритото меню не ти трябва "лостче" за борд комп

Ето линк всичко е описано вече от колегите viewtopic.php?f=34&t=163864&start=30
- Демирев
- ентусиаст
-
Доколкото чета за да се влезе в скритото меню се стига до тест 19 и от него се влиза в скритото меню...
- само че при мен още след тест 05 спира и се връща на тест 01
въобще не ми излизат тестове от 06 нагоре
- само че при мен още след тест 05 спира и се връща на тест 01

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Демирев написа:Доколкото чета за да се влезе в скритото меню се стига до тест 19 и от него се влиза в скритото меню...
- само че при мен още след тест 05 спира и се връща на тест 01![]()
Демирев първо се вкл 19 от там on/off за за отключиш скритото меню !
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3