Регулиране на ксенон с адаптивни светлини

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Регулиране на ксенон с адаптивни светлини

Мнение от bigdady » 21 Ное 2013, 0:49

КОлеги има ли вариант да си вдигна малко фаровете като е с адаптивни светлини
с датчик на предния носач които си ги мурда нагоре надолу според наклона на колата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Re: Регулиране на ксенон с адаптивни светлини

Мнение от Ivo Georgiev » 21 Ное 2013, 9:25

Здрави ли са ти водачите за реглаж на фаровете или рефлекторите се клатят? Здрави ли са датчиците за нивото, които са на носачите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 21 Ное 2013, 9:34

Има врътки за регулиране, но както писа колегата горе, ако са счупени водачите във фаровете, няма да реагират на въртене.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Ное 2013, 11:17

bigdady написа:КОлеги има ли вариант да си вдигна малко фаровете като е с адаптивни светлини
с датчик на предния носач които си ги мурда нагоре надолу според наклона на колата

Имаш датчик и на заден десен носач и от врътките на самите фарове на равно място при запалено положение ,можеш да ги вдигнеш и завъртиш ляво/дясно ако е нужно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 21 Ное 2013, 12:02

Рефлекторите се клатят в интерес на истината като мина през дупки дори като сум на полусъединител и се разтрепери колата малко.
Иначе пробвах с тези врътки но те реагират само в крайно положение и не ги вдигат кой знае колко фаровете :dunno:
Датчик на задния носач мисля че няма или е откачен защото буксата седи, но на предния има и фаровете си се мърдат нагоре надолу катоги пусна.
Трябва да измисля неква схема, че не ме кефи как се вижда на къси тъмно ми е малко.
Забра :dunno: вих да кажа, като си мърдам буксата за ксенона се джичи желия рефлектор свободно нагоре надолу може би наистина са счупени тези
водачи които казвате и каква е процедурата при това положение?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 21 Ное 2013, 15:32

ще ползвам темата за да попитам в ксеноновите фарове как се настройват онези прегради през самата крушка? става дума за едно лостчета които преграждат светлината? в каква позиция трябва да са на двата фара?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 21 Ное 2013, 22:20

Датчици за автоматичното регулиране на височината на фаровете има на предния и задния мост. Използва се ако е с фабричен ксенон колата.

ares2 написа:ще ползвам темата за да попитам в ксеноновите фарове как се настройват онези прегради през самата крушка? става дума за едно лостчета които преграждат светлината? в каква позиция трябва да са на двата фара?

Трябва да я има чупката на светлинния сноп. В едното положение снопа е равен отгоре а в другия с чупка

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: купе

Мнение от bawarec 73 » 21 Ное 2013, 23:33

bigdady написа:Рефлекторите се клатят в интерес на истината като мина през дупки дори като сум на полусъединител и се разтрепери колата малко.
Иначе пробвах с тези врътки но те реагират само в крайно положение и не ги вдигат кой знае колко фаровете :dunno:
Датчик на задния носач мисля че няма или е откачен защото буксата седи, но на предния има и фаровете си се мърдат нагоре надолу катоги пусна.
Трябва да измисля неква схема, че не ме кефи как се вижда на къси тъмно ми е малко.
Забра :dunno: вих да кажа, като си мърдам буксата за ксенона се джичи желия рефлектор свободно нагоре надолу може би наистина са счупени тези

Временно можеш да вържеш със свинска опашка буксата на ксенона към някоя неподвижна част около фара за да не мърда и да го вдигнеш да свети по-нагоре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bigdady » 22 Ное 2013, 0:24

Колега точно и аз това си мислех, малко българска работа ще стане ама крайният резултат е по-важен за момента.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 22 Ное 2013, 9:42

bigdady написа:Рефлекторите се клатят в интерес на истината като мина през дупки дори като сум на полусъединител и се разтрепери колата малко.

Има колеги които ги правят, сменят водачите, почистват фаровете, струва си особено сега зимния период когато се кара доста на фарове. Виж в платения раздел, май има обяви!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 22 Ное 2013, 15:08

gentata написа:Датчици за автоматичното регулиране на височината на фаровете има на предния и задния мост. Използва се ако е с фабричен ксенон колата.

ares2 написа:ще ползвам темата за да попитам в ксеноновите фарове как се настройват онези прегради през самата крушка? става дума за едно лостчета които преграждат светлината? в каква позиция трябва да са на двата фара?

Трябва да я има чупката на светлинния сноп. В едното положение снопа е равен отгоре а в другия с чупка

въпроса е че и двате ми са затворени сега. демек преградата е прибрана.. да отворя ли единия, двата? и кои
Изображение

Назад към E39