520 M52B20 прекъсва ужасно в ниските...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
520 M52B20 прекъсва ужасно в ниските...
Здравейте колеги, на скоро взех Е39 (400 000 реални км
) и като го карах усетих че от 1200 до 2000 и малко отгоре оборота при натискане на педала на газта, независимо да ли за поддържане на скорост или до край за ускорение, прекъсва и няма мощност... отначало мислех, че е от свещите... Купих нови свещи по каталог препоръчителните NJK дву. Та сложих ги, колата стана дори по зле... предположих че може свещите да са проблемни, макар и да са нови. Свалих свещите (същите) от Е30-ката ми която е с М50Б20 мотор... мммм спокойствие, нещата се нормализираха, без да прекъсва...., до тази вечер, т.е. 3 дни след смяната започна отново да прави същите номера, но този път и нещо ново. При спукане на коя да е предавка, колата притриса... нямам идея от какво може да е, закачихме я, не показва никъде грешка и според колеги тук всичко работи... мисля се дали не е от бубините, Още нещо, което не мисля че има намеса в проблема, светлините премигват постоянно, фарове, стопове, вътрешно осветление, казаха ми е е от модула за осветление... честно казано не мисля че може той да е причина и за прекъсването, но да спомена? Не знам вече, направо ми лази по нервите, затова Ви моля за помощ, насочете ме евентуално, какъв би бил проблема?
Поздрави
Красимир

Поздрави
Красимир
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: 520 M52B20 прекъсва ужасно в ниските...
огледай там където е батерията какво става.. има разни бушони на основните + ве.. виж клемата на самия акумулатор. измери какво зарежда алтернатора.. знам ли .. някакви такива генерални основни проверки направи. поразмени тези бобини и виж как е. коя версия е лаит модула? и с каква програма правихте диагностика.. това е много важно защото като ида например в сервиз на бош и ме закачат на тъпя им софт. ми разчита само ЕКУ то на мотора.. а всички останали 500 модула изобщо не ги отразява 

Ами и при мен се получава такова нещо... бях свалял волана и на едното място даже не можаха да ми изчистят грешката, на другото ми казаха, че клапана за ASC-то е проблема... което аз лично не го вярвам. Днес забелязах, че като е студена не прекъсва, като позагрее започва... в събота смятам да разглобя дроселовата клапа и да почистя навсякъде там, да огледам да не би от не взима въздух от някъде другаде...
niki81vd написа:Как са ти лулите?
Ако са се вдървили и са се наронили, това може да е проблем и съответно решението.
Ммм... да. Лулита са доста по очукани отпред... и пружинките ми се виждат доста смачкани. При 3-4 от бубини седят доста нагоре без да са завити... а останалите като ги затегна потъват едва 3-4мм най-много... определено мисля да пробвам в събота с други бубини..., отделно лули дали продават, не съм се интересувал, мисля че вървят заедно с бубините...
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Щом не показва никакви грешки на диагностика , би следвало да е механичен проблема. Според мен ако свещ лула или бобина щеше да дава missfire на някой цилиндър или няколко. Другото ,което се сещам е датчик разпределителен вал или колянов които не винаги излизат на диагностика.
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
kras-85 написа:niki81vd написа:Как са ти лулите?
Ако са се вдървили и са се наронили, това може да е проблем и съответно решението.
Ммм... да. Лулита са доста по очукани отпред... и пружинките ми се виждат доста смачкани. При 3-4 от бубини седят доста нагоре без да са завити... а останалите като ги затегна потъват едва 3-4мм най-много... определено мисля да пробвам в събота с други бубини..., отделно лули дали продават, не съм се интересувал, мисля че вървят заедно с бубините...
колега,имах същия проблем,след смяна на свещи даже се усили проблема,но след смяната и на лулите....всичко заспа...лулите се продават отделно,6-те бяха около 100 тина лв(Бош)....
моите бяха пълна трагедия,седяха точно както описваш твоите....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- la4o1304
- Потребител
-
- Кара: е39 520и
- Мечтае да кара: е60 535d :)
Колега,имах същия проблем! Смених лулите+свещите и нещата си дойдоха на мястото. Заложих на Беру /добри са и като цена и като качество/.
Иначе беше мъка до 2000-2500 оборота,после оправя,но не е приятно особено градско!
Иначе беше мъка до 2000-2500 оборота,после оправя,но не е приятно особено градско!
Колега, все едно гледам моите на снимката... в понеделник мисля да купя и да проверя какво ще стане, преди да я карам по майстори и т.н. 

Колеги здравейте, малко късно отговарям, но сега имах време да се занимавам с возилото... та: смених лулите и се оправи, дори падна разхода, колата сега се движи изключително плавно и не прекъсва. Мисля че и едната бубина ми е за смяна, защото долната част от към лулата е мнооого опечена... и като се натисне с пръста се рони, но за сега колата работи повече от перфектно..., който има подобен проблем, да започни от лулите.
Поздрави
Поздрави
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
10 мнения
• Страница 1 от 1