Датчици за DSC 330ci

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330ci
Мечтае да кара: e46 m3

Датчици за DSC 330ci

Мнение от Inline6 » 19 Ное 2013, 16:07

Здравейте колеги. Оставих си колата в сервиз на Армеец, за пребоядисване на предна и задна броня. Преди малко ми звъннаха, че била готова, но светела лампата оранжевата на DSCто още при палене и бутонът за DSC-то изобщо не реагирал. Питането ми е следното. Какво може да са преебали в следствие монтаж и демонтажа на броните? Има ли датчици под тях които е възможно да са строшили или откачили? Питам защото след малко отивам натам и не искам да ме правят на канарче и да ми обясняват как му дошло времето и те пипали само броните и не докосвали нищо друго. Колата никога не е имала подобен проблем до момента. Благодаря предварително :)
Дневен хороскоп за зодия близнаци

старши ентусиаст
Аватар

Re: Датчици за DSC 330ci

Мнение от Kris » 19 Ное 2013, 16:15

Със сигурност не са пипали само по броните. Датчици за DSC и подобни с-ми на тях няма . Но това не значи, че не са пипали другаде и сега да се правят на ущипани.

Кажи им че си искаш колата както си я оставил + боядисани брони.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 19 Ное 2013, 16:48

Inline6 написа:Здравейте колеги. Оставих си колата в сервиз на Армеец, за пребоядисване на предна и задна броня. Преди малко ми звъннаха, че била готова, но светела лампата оранжевата на DSCто още при палене и бутонът за DSC-то изобщо не реагирал. Питането ми е следното. Какво може да са преебали в следствие монтаж и демонтажа на броните? Има ли датчици под тях които е възможно да са строшили или откачили? Питам защото след малко отивам натам и не искам да ме правят на канарче и да ми обясняват как му дошло времето и те пипали само броните и не докосвали нищо друго. Колата никога не е имала подобен проблем до момента. Благодаря предварително :)

Колега аз имах такъв проблем само ,че се появи когато изкл. акумулатора за малко.. лампата светеше за ДСК постоянно натискаш бутона няма никаква реакция.. По карах 10 15 километра и системата се оправи.. тамън бях тръгнал за диагностика и пред сервиза колата спря лампата и всичко си се вкл. и изкл. нормално :driving:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Ное 2013, 18:27

Предполагам, че трябва да се инициализира датчика за положение на волана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330ci
Мечтае да кара: e46 m3

Мнение от Inline6 » 20 Ное 2013, 10:19

zvetiko написа:Предполагам, че трябва да се инициализира датчика за положение на волана.

Датчика на волана беше точно. Зачистиха грешката и се оправи. Оттук насетне остава да видим дали ще светне пак :)
Дневен хороскоп за зодия близнаци

Назад към E46