Проблеми с ABS ASC
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- fenderBG
- Потребител
-
- Кара: BMW 523i e39
- Детайли за колата: Bmw 523i e39 1999. Комби тъмно синьо
Проблеми с ABS ASC
Здравейте, преди няколко месеца имах проблем с АБС и АСЦ. Намерихме заден ляв датчик втора ръка и го сложихме и всичко беше ОК за около 2000 км. Но уви пак светнаха и вече бях сигурен че е заден ляв датчик понеже онзи беше стар и незнаех в какво състояние е. Купих си нов и го сложих, покарах я 20 км и се започна пак.
Когато запаля колата сутрин всичко е ок. Карам 10 мин и светкат, спирам някаде изгасям я за 2 часа, паля и всичко ок пак за около 10 мин.... До вчера вече съм изминал поне 90 км. и неизгасват дори когато е студена.
Изчетох целя форум и бях на 98% сигурен, че имам студена спойка. Обсъдих го с един приятел, свалих го и отворихме абс модула. Видимо наистина имаше не много читава спойка и я капнахме с поялник. Но разлика нямаше , просто си светят без да угаснат.
Нов модул ли му е майката ? И дали ще има човек който би могъл да го ремонтира при положение, че съм го отворил?
Когато запаля колата сутрин всичко е ок. Карам 10 мин и светкат, спирам някаде изгасям я за 2 часа, паля и всичко ок пак за около 10 мин.... До вчера вече съм изминал поне 90 км. и неизгасват дори когато е студена.
Изчетох целя форум и бях на 98% сигурен, че имам студена спойка. Обсъдих го с един приятел, свалих го и отворихме абс модула. Видимо наистина имаше не много читава спойка и я капнахме с поялник. Но разлика нямаше , просто си светят без да угаснат.

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Re: Проблеми с ABS ASC
Колега какъв номер ти е АБС модула. И направи една диагностика , да не би да е сдал багажа и друг датчик. Или на въпросния заден ляв да не сте наранили гривната .
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Не бързайте да скачате веднага на модула. Почнете с по-безболезнените неща.
Имах подобен проблем и това което мога да те посъветвам е да вземета една Инпа (или там квато диагностика намерите) , влизате в колата и гледате живи данни в движение. Там ще се види най- добре. Ако обаче забележите че някой от датчиците циклично си променя стойностите а трябва да са еднакви (подържате константна скорост, разбирате), варианта е или датчик, или лагер главина. По-вероятно да е второто. Чак след това се мисли вече за модул.
Лично аз нямам опит с тиа кофти модули 001, за които масово става дума из темите. предполагам, че понякое време просто губи връзка с датчика и все едно го нема. разбира се, проверте добре кабели, букси... да не се окаже, че е още по-дребен проблема.
Имах подобен проблем и това което мога да те посъветвам е да вземета една Инпа (или там квато диагностика намерите) , влизате в колата и гледате живи данни в движение. Там ще се види най- добре. Ако обаче забележите че някой от датчиците циклично си променя стойностите а трябва да са еднакви (подържате константна скорост, разбирате), варианта е или датчик, или лагер главина. По-вероятно да е второто. Чак след това се мисли вече за модул.
Лично аз нямам опит с тиа кофти модули 001, за които масово става дума из темите. предполагам, че понякое време просто губи връзка с датчика и все едно го нема. разбира се, проверте добре кабели, букси... да не се окаже, че е още по-дребен проблема.
- fenderBG
- Потребител
-
Здравейте, благодаря за отговорите. Понеже гледах буксата на заден ляв (някъде четох, че киометража взема информация от него) и изглежда добре. Направо ще си я закарам на диагностика. Сега съм още по притеснен където го отворих модула ..... 

- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i 1999
- Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
- Детайли за колата: Самолет с метаново
Същите симптоми имах с кофти модули 2 броя , потърси от някой да земеш същия модул да покараш ден два да си сигурен че не е от него за година и полвина 4 общо минаха през ръцете ми . Дал съм пари за още един модул че и от горе по- диагностики, датчици , смяна та им, последния 50 евро- само за смяната , сега имам и 3 датчика в резерва
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!
- fenderBG
- Потребител
-
zarobg написа:Същите симптоми имах с кофти модули 2 броя , потърси от някой да земеш същия модул да покараш ден два да си сигурен че не е от него за година и полвина 4 общо минаха през ръцете ми . Дал съм пари за още един модул че и от горе по- диагностики, датчици , смяна та им, последния 50 евро- само за смяната , сега имам и 3 датчика в резерва
Ще я закарам на диагностика, да видим там какво ще излезе и после ще търся да видя дали ще намеря за 1-2 ден опити

- fenderBG
- Потребител
-
Колеги, оказа се бимата за АБС блок. Честито на печелившите. Сега ще търся втора ръка или някой да прави моя. Че пари за нов нямам
- fenderBG
- Потребител
-
Здравейте, след няколко месеца ходене на диагностики ( 3 бр. ) всички бяха за модул(особено след като им кажа, че съм с нов заден ляв датчик).
Съответно свалих стария модул и го изпратих към Варна за ремонт. От там ми казаха, че има проблем и ремонта ще струва 250 лв. Направиха ми го и ми дадоха 6 месеца гаранция.
След поставянето на модула проблема си остана същия. На диагностика излиза заден ляв датчик (който е чисто нов) или модул.
Кабелите от датчика до модула са ОК, леглото на датчика е почистено. Закарах да изчистим грешките но проблема остана.
А днес на студена кола грешките просто изчезнаха докато не загря колата . Не знам какво да гледам , помагайте!
Съответно свалих стария модул и го изпратих към Варна за ремонт. От там ми казаха, че има проблем и ремонта ще струва 250 лв. Направиха ми го и ми дадоха 6 месеца гаранция.
След поставянето на модула проблема си остана същия. На диагностика излиза заден ляв датчик (който е чисто нов) или модул.
Кабелите от датчика до модула са ОК, леглото на датчика е почистено. Закарах да изчистим грешките но проблема остана.
А днес на студена кола грешките просто изчезнаха докато не загря колата . Не знам какво да гледам , помагайте!
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Колега, да не би да е гривната на лагер-главината да ти създава такива проблеми? Нея проверявахте ли я ?
- fenderBG
- Потребител
-
another90sm написа:Колега, да не би да е гривната на лагер-главината да ти създава такива проблеми? Нея проверявахте ли я ?
Чесно казано мислех за лагер, но не бях сигурен. Но ако е лагера защо от време на време (Не винаги) при студена кола няма проблем 1-2 минути. И как мога да я провера гривната, или да си я закарам някъде
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
fenderBG написа:another90sm написа:Колега, да не би да е гривната на лагер-главината да ти създава такива проблеми? Нея проверявахте ли я ?
Чесно казано мислех за лагер, но не бях сигурен. Но ако е лагера защо от време на време (Не винаги) при студена кола няма проблем 1-2 минути. И как мога да я провера гривната, или да си я закарам някъде
Качваш се да гледаш живи данни в движение. Караш с различна скорост и гледаш показанията на 4те датчика. Аз така хванах моя, имаше циклична неравномерност в данните на заден десен, правопропорционална на скоростта. Гривната на главината беше увредена, след няколко "майсторски" изпълнения от професионалисти, уж. Та, да внимаваш кой ти го гледа и прави този датчик, ми е мисълта. И аз смених 2 докато накрая не си я видях лично на инпа. А накрая се оказа, че датчика си ми е бил ОК, само дето сменях като изоглавен. А и не са евтини, вервам, знаеш

Успех

- another90sm
- младши ентусиаст
-
mmc написа:fenderBG написа:another90sm написа:Колега, да не би да е гривната на лагер-главината да ти създава такива проблеми? Нея проверявахте ли я ?
Качваш се да гледаш живи данни в движение. Караш с различна скорост и гледаш показанията на 4те датчика. Аз така хванах моя, имаше циклична неравномерност в данните на заден десен, правопропорционална на скоростта. Гривната на главината беше увредена, след няколко "майсторски" изпълнения от професионалисти, уж. Та, да внимаваш кой ти го гледа и прави този датчик, ми е мисълта. И аз смених 2 докато накрая не си я видях лично на инпа. А накрая се оказа, че датчика си ми е бил ОК, само дето сменях като изоглавен. А и не са евтини, вервам, знаеш
Успех
Единия вариант да разбереш за гривна е както казва колегата с инпа на живи данни всички колела трябва да показват една и съща скорост на движение. Другия вариант е ако намериш лагер главина от някъде за проба.
А относно защо го прави като загрее - може би като се движи самия лагер загрява и той и нещо става поне така си го обяснявам.
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
fenderBG написа:Здравейте, след няколко месеца ходене на диагностики ( 3 бр. ) всички бяха за модул(особено след като им кажа, че съм с нов заден ляв датчик).
Колега, намери някой около теб с блок със същия номер, махни само електронния блок и го пробвай работещия на твоята кола ... смяната + закачане на комп - макс 15 - 20 мин. ще ви отнеме, а ще ти се изяснат куп неща...като до колко е бил успешен ремонта и т.н.

- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
...аз сега виждам, че си от София...ако блока ти е 001 пиши на ЛС да се чуем и да сложим моя на твоята кола за проба. 

- fenderBG
- Потребител
-
Здравейте, колеги. Извинявам се за неактивността последно време.
Колата вече работи около 1000 км.
Един ден се нервирах просто защото за 3-4 месеца метнах близо 500 лева за датчици,ремонти и измислени диагностики.
Взех си 1 ден отпуска записах час за диагностика в "ДаруКар", запалих бимата и реших, че ще прежаля едно 120 лева.
Искам да отбележа тук че хората от "ДаруКар" за изключително любезни!
Вкараха ми колата в сервиза и в продължение на един час и тридесет минути гледаха колата.
Напра ви ми впечетление,че цялата процедура се извършва при прозрачни стени (Виждаш абсолютно всичко), докато пиеш кафе и чакаш.
След като разбраха проблема ме извикаха и ми обясниха, че целя проблем идва от заден ляв датчик(Този който бяха ми го продали за чисто нов). Казаха, че датчика е дефектен и след смяната му всичко ще се оправи.
Взеха ми 116 лева за услугата. Лично аз съм адски доволен от тях, вярно скъпичко е но наистина ми хареса как работят.
След което се обадих там от където бях взел датчика, и решиха да ми го сменят с нов.
И след смяната му всичко заработи
Просто съм адски доволен.
И тук идва момента да кажа колко съм разочарован от фирма "Софтелектроникс гр.Варна)
Бях им изпратил модула, при което се разбрахме да ми се обадят до няколко дена да кажат дали е здрав или за ремонт, съответно да ми кажат какви пари ще струва и дали съм съгласен.
Минаха 2 седмици и реших аз да им звънна. Дигнаха ми и след което ми заявиха, че блока ми е готов и ше трябва да дам 250 лева.
Съответно се съгласих защото нямах избор.
От дарукар казаха, че блока изобщо не е бил повреден!
Много съм разочарован от тази фирма
Просто ми взеха парите без да правят Нищо.
Важното, че колата в момента работи повече от добре
Пожелавам Ви весели празници и безаварийно !!
Колата вече работи около 1000 км.
Един ден се нервирах просто защото за 3-4 месеца метнах близо 500 лева за датчици,ремонти и измислени диагностики.
Взех си 1 ден отпуска записах час за диагностика в "ДаруКар", запалих бимата и реших, че ще прежаля едно 120 лева.
Искам да отбележа тук че хората от "ДаруКар" за изключително любезни!
Вкараха ми колата в сервиза и в продължение на един час и тридесет минути гледаха колата.
Напра ви ми впечетление,че цялата процедура се извършва при прозрачни стени (Виждаш абсолютно всичко), докато пиеш кафе и чакаш.
След като разбраха проблема ме извикаха и ми обясниха, че целя проблем идва от заден ляв датчик(Този който бяха ми го продали за чисто нов). Казаха, че датчика е дефектен и след смяната му всичко ще се оправи.
Взеха ми 116 лева за услугата. Лично аз съм адски доволен от тях, вярно скъпичко е но наистина ми хареса как работят.
След което се обадих там от където бях взел датчика, и решиха да ми го сменят с нов.
И след смяната му всичко заработи

И тук идва момента да кажа колко съм разочарован от фирма "Софтелектроникс гр.Варна)
Бях им изпратил модула, при което се разбрахме да ми се обадят до няколко дена да кажат дали е здрав или за ремонт, съответно да ми кажат какви пари ще струва и дали съм съгласен.
Минаха 2 седмици и реших аз да им звънна. Дигнаха ми и след което ми заявиха, че блока ми е готов и ше трябва да дам 250 лева.
Съответно се съгласих защото нямах избор.
От дарукар казаха, че блока изобщо не е бил повреден!
Много съм разочарован от тази фирма

Важното, че колата в момента работи повече от добре

Пожелавам Ви весели празници и безаварийно !!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2