Температура на предните главини
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Температура на предните главини
Момчета,
от две седмици съм със зимните гуми вече (15" на желязни джанти) и ми прави впечатление, че предните главини се нагряват различно след около 30км смесено каране (градско, магистрала) и общо взето нормално натискане на спирачката (градско - по - често, на магистрала доста по - рядко). След около 30км си държа ръката съвсем спокойно на лявото колело, докато на дясното си пари.
Ако беше точно обратното бих казал веднага, че не е нормално. Но в случая около дясното колело се намират и катализаторите, които също отдават топлина.
Та въпросът ми е - има ли някой наблюдение по въпроса?
от две седмици съм със зимните гуми вече (15" на желязни джанти) и ми прави впечатление, че предните главини се нагряват различно след около 30км смесено каране (градско, магистрала) и общо взето нормално натискане на спирачката (градско - по - често, на магистрала доста по - рядко). След около 30км си държа ръката съвсем спокойно на лявото колело, докато на дясното си пари.
Ако беше точно обратното бих казал веднага, че не е нормално. Но в случая около дясното колело се намират и катализаторите, които също отдават топлина.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Температура на предните главини
@2bar написа:Момчета,
Като пуснеш волана на прав и равен участък от пътя дърпа ли надясно?
не, не дърпа на никъде. миналата събота смених дискове и накладки и ми направи впечатление, че лагерът на дясното колело се върти малко по - различно от лявото. но пък не ми се вярва той да се нагрява до такава степен. другото е да задържа някой сп. апарат, но все си мисля,че щях да го видя или усетя при спиране.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Леко ти задържа десния спирачен апарат. Свали го и го почисти, ако има ръжда по буталото го смени.

4 мнения
• Страница 1 от 1