Проблем със задна чистачка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525dА 2003

Re: Проблем със задна чистачка

Мнение от bmw e 39 » 08 Яну 2013, 13:22

Здравейте,
А имах проблем с третия стоп на комбито, имаше отечка, несветеше или слабо светеше. След 2 часа гадаене и разглобяване на какво ли не открих проблема и за 5 мин. го отстраних.

По лявата панта на стъклото(не на вратата а на самото стъкло) вървят кабели които са 6 на брой. Единя кабел беше прекъснат а други 3 с нарушена(напукана) изолация.

Предполагам че другите проблеми са анологични.

Довечера ще направя примерни снимки и ще добавя описание кое къде трябва да се сваля.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530D
Детайли за колата: 530D touring 193к.с. 2001г.

Мнение от kartell » 08 Яну 2013, 21:05

niki81vd написа:Чистачките с правилните размери ли са, така че да почистват и над сензора. Да няма нещо което да закрива сензора, там е и този за фаровете, би трябвало да имаш и такъв. Фаровете принудително ли ги включваш, някои тарикати умишлено затъмняват сензора, за да се включват фаровете сами, може да ви звучи смешно но съм се сблъсквал с такива идиоти. И най-лошия сценарий е да имаш проблем със сензора. Ето и един жокер, има доста мнения които излизат с търсачката или най-малко като питаш "Чичо Гугъл" "сензор за дъжд бмв"

Фаровете ги пускам ръчно, не съм обърнал внимание дали се палят сами на тъмно, понеже имам колата отскоро. Днес свалих едната тонколона и през дупката смених парче от снопа с кабели, от 15 кабела 2 бяха скъсани и 3-4 с нацепена изолация, играчката е голяма, но стана като ново всичко. Не ми се занимава и с другите снопове покрай пантите а има още 2 или 3 снопа, може би по натам ще се правят и те.

Потребител
Аватар

Мнение от krasi89xd » 13 Ное 2013, 22:36

Здравейте колеги, имам следният проблем : когато пусна задната чистачка да работи на интервали - не се движи. ОБАЧЕ! Отварям прозореца и поглеждам там където е машинката движеща чистачката - и тя работи и се вижда малка дупка която се движи с ритъма на чистачката когато си работеше нормално ( явно в този отвор трябва да влиза нещо при затворено положение на прозореца ) Някой има ли идеи какво може да е станало и как да отстрана проблема? :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 18 Ное 2013, 15:49

krasi89xd написа:Здравейте колеги, имам следният проблем : когато пусна задната чистачка да работи на интервали - не се движи. ОБАЧЕ! Отварям прозореца и поглеждам там където е машинката движеща чистачката - и тя работи и се вижда малка дупка която се движи с ритъма на чистачката когато си работеше нормално ( явно в този отвор трябва да влиза нещо при затворено положение на прозореца ) Някой има ли идеи какво може да е станало и как да отстрана проблема? :dunno:

според мен е клеясала оста на чистачката , съответно иска разглобяване , почистване , смазване и после си готов !

пс. щом виждаш моторчето да работи , проблема е само в оста на чистачката !
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 18 Ное 2013, 20:11

Да попитам колегите с комбита , за ритъма на работа на тази чистачка .
При мен е следния: след пускане прави полуоборот и застава в дясно и там прави пауза , след което се връща в ляво и прави нова пауза и така с този интервал на работа до спирането и .
Питам , защото скоро карах зад един Х5 и там ритъма на работа беше като на всички задни чистачки т.е. Тръгва , отива в дясно и без пауза се връща в ляво , след което следва паузата...
При вас как е колеги , има ли възможност да се програмира този интервал ?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от krasi89xd » 18 Ное 2013, 20:28

Благодаря колеги , ще видя какво мога да направя , само че ме съмнява че това пружинното което влиза в дупчицата , май се е счупило и е паднало някъде.. Ще разглобя машинката и ще сваля чистачката и ще погледна всичко внимателно. Ще пиша като има резултат !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Ное 2013, 20:57

И при мен прави пауза в дясно. Не съм се замислял над това обаче.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 18 Ное 2013, 21:24

Elesar74 написа:И при мен прави пауза в дясно. Не съм се замислял над това обаче.

Странен ритъм на работа имаме , но пък го намирам за ефикасен т.е , чистачката не чисти на сухо .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 18 Ное 2013, 23:35

За комбита и интервала на задната чистачка:
suren написа:Аз карам е-46 комби и открих как се регулира импулса на задната чистачка:
пускаш чистачката и преди да се е пребрала я спираш изчакваш необходимото време за интервала и наново я пускаш.Тогава задната чистачка работи на интервал по твое желание даже може и да работи постоянно ако се изключи и включи веднага
:) :) :) :) :)

mad_presley написа:...Да, наистина при комбитата интервала на задната чистачка се управлява с включване и изключване на чистачката. Включваш, изключваш и и пак включваш и имаш по-малък интервал. Колкото пъти го направиш, толкова повече се смалява интервала на чистачката.Разбира се, цялата интервенция трябва да става в малък период от време.

Това е от темата за "скритите" екстри в Е39 :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 19 Ное 2013, 13:32

gentata написа:За комбита и интервала на задната чистачка:
suren написа:Аз карам е-46 комби и открих как се регулира импулса на задната чистачка:
пускаш чистачката и преди да се е пребрала я спираш изчакваш необходимото време за интервала и наново я пускаш.Тогава задната чистачка работи на интервал по твое желание даже може и да работи постоянно ако се изключи и включи веднага
:) :) :) :) :)

mad_presley написа:...Да, наистина при комбитата интервала на задната чистачка се управлява с включване и изключване на чистачката. Включваш, изключваш и и пак включваш и имаш по-малък интервал. Колкото пъти го направиш, толкова повече се смалява интервала на чистачката.Разбира се, цялата интервенция трябва да става в малък период от време.

Това е от темата за "скритите" екстри в Е39 :yes:

Интересно , ще го пробвам :yes:
Изображение

Предишна

Назад към E39