Проблеми сьс спира4ките-решен
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Проблеми сьс спира4ките-решен
Здравеите колеги скоро сменях накладки от преди това ми задьржаше леко задно дясно колело,сега продьлжава да задьржа и я закарах на маистор да раздвижи задния апарат.Тоя ми звьни след 1 4ас и ми казва 4е трябва да сменя марку4ите и трьби4ките кьм тях защото били тотално изгнили.Вьпроса мие може ли наистина да изгният напьлно тия трьби4ки и ако може от кьде да ги купя нови 

Последна промяна kalanak на 27 Ное 2013, 16:49, променена общо 1 път
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Re: Проблеми сьс спира4ките
Естествено, че могат да изгният. Това все пак е гума, подложена на високо налягане, високи температурни и химично въздействие от спирачната течност.
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
колега казах за трьби4ките които са зака4ени за марку4ите.марку4ите естествено след като са от гума гният за толкова години 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
kalanak написа:колега казах за трьби4ките които са зака4ени за марку4ите.марку4ите естествено след като са от гума гният за толкова години
Кой тръбички бе колега :

И с раздвижване нищо няма да направиш - грантирам ти..ремонтен комплект,сваля се всичко чисти се,леко с фина шкурка и 3те буталца се пристъргват наново и заспива...аз така хвърлих нови дискове и наклдаки за 6 месеца!
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Gqbriel написа:kalanak написа:колега казах за трьби4ките които са зака4ени за марку4ите.марку4ите естествено след като са от гума гният за толкова години
Кой тръбички бе колега :
И с раздвижване нищо няма да направиш - грантирам ти..ремонтен комплект,сваля се всичко чисти се,леко с фина шкурка и 3те буталца се пристъргват наново и заспива...аз така хвърлих нови дискове и наклдаки за 6 месеца!
Номер 1 и 2 на схемата колега. Англичанки редовно идват със сменяни тръбички на спирачките. Почти във всеки магазин за авточасти можеш да намериш медни тръбички за спирачната система със съответните накрайници. Взимал съм за Паджеро. Имат ги във всякаква дължина, а и продават и накрайници за удължаване (Примерно ако ти трябва тръбичка с дължина 1,30см, а в магазина има на по 1м и 30см, може; да си наставиш 2 и да стане с дължина 1.30). Поне аз така го направих на паджерото и вече 3-та година нямам ядове.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
kalanak написа:колега казах за трьби4ките които са зака4ени за марку4ите.марку4ите естествено след като са от гума гният за толкова години
Не знам за БМВ обаче на една мазда така бяха изгнили, че вече си течеше спирачна течност от тях. Досега на БМВта та ми не съм имал такъв проблем, но щом става при други коли, защо да не стана и при БМВ. Смяната им не е не сложна. Просто отиваш в магазина взимаш подходяща дължина със съответните резби и си ти. По-голямата играчка е да обезвъздушиш системата после, но пък тъкмо ще си смениш и спирачната течност

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
от какъв метал са оригиналните тръбички? явно не са медни, защото медта не се разрушава от корезия
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите мои приятел я закара при един квартален маистор защото сьм на работа, тоя ми се обади и каза 4е едва ли не половината кола е за смяна при положение 4е колата е идеално потдьржана.за това се осьмних.сега в сряда сьм си записал 4ас в един форумен сервиз и ще видим какво ще се сменя,за изгнилите трьби4ки и баща ми имаше една мазда навремето и неините бяха изгнили и ги правихме по порь4ка ма нали това е бмве все пак 

- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е решен смяна на вси4ки трьби от абееса до отзат, бяха тотално изгнили смяна спира4на те4ност и марку4и нови накладки и сега спят нещата 

Re: Проблеми сьс спира4ките-решен
И аз забелязах, че външно и моите тръбички са много корозирали. Не съм сигурен дали медните са подходящи за спирачна система...
Колега, какви тръбички сложихте и колко ориентировъчно излиза смяна, и части?
Колега, какви тръбички сложихте и колко ориентировъчно излиза смяна, и части?
10 мнения
• Страница 1 от 1