Скоростен лост, автоматик.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Скоростен лост, автоматик.
Здравейте колеги. Имам един проблем, откакто купих колата през 2008. И чак днес се наканих да пиша. Та, моят скоростен лост на автомата, превключва трудно. Колата я спирам само с ръчната и пак трудно превключва от Р на N, D, R. Пипал съм на колега с автомат, толкоз мазно ги сменяше, направо не повярвах. Не знам, това от кутията ли е, нещо от привода на лоста до кутията, не знам. Така купих колата, вече съм минал 98 000 км с нея, масло на кутия не съм сменял, само тампоните й сменях през 2009 г. А преди, когато не знаех да боравя с ръчната при спиране под наклон, направо с усилие съм дърпал лоста да превключа от P на D примерно. Скоро правих тест, при натисната спирачка сменях позициите, леко ми претрисаше от R на D. И това е. Колата върви нормално, сменя нормално, почти не усещам кога, няма тласъци, но това трудно сменяне с лоста, не е нормално според мен. Особено след като видях друго. Карах и една седмица преди време и тя автомат и тя така леко сменяше позициите, а пък беше кошница като общо състояние.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: Скоростен лост, автоматик.
Колега, явно имате проблем, но според мен този проблем може да е и в самата скоростна кутия. На тази мисъл ме навежда споделеното за паркиране на наклон. Може ли да споделите какъв модел е кутията Ви. Тогава да коментираме какво може да е станало.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
GM, A5S 390R - WG
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
според мен проблема е в кутията , познат със същата кола имаше същия проблем...
смени си маслото на първо време !
смени си маслото на първо време !
- predel
- ентусиаст
-
http://auto.howstuffworks.com/automatic-transmission.htm
http://www.europeantransmissions.com/Bulletin/DTC.BMW/BMW%20Transmission%20Specifications.pdf
http://realoem.com/bmw/partgrp.do?model=DL81&mospid=47545&hg=24&lang=ru#2405
Това да се ориентираш какво и как се случва. Последното да видиш какви са ориентировъчните цени на ново.
http://www.europeantransmissions.com/Bulletin/DTC.BMW/BMW%20Transmission%20Specifications.pdf
http://realoem.com/bmw/partgrp.do?model=DL81&mospid=47545&hg=24&lang=ru#2405
Това да се ориентираш какво и как се случва. Последното да видиш какви са ориентировъчните цени на ново.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
За лоста има вероятно нещо криво да има по връзките щото лоста горе е вързан с няколко други лостчета и мърда долу 1 пластина която практически сменя Д/Р/П/Н. Трябва се прегледа целия механизъм , можеш и сам да смъкнеш барчето или да изкараш само предната част дето е около лоста и да видиш ква е хавата ( на щипки е ). За претрисането вече там е от друго и там е болезнено 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
omegaart написа:За лоста има вероятно нещо криво да има по връзките щото лоста горе е вързан с няколко други лостчета и мърда долу 1 пластина която практически сменя Д/Р/П/Н. Трябва се прегледа целия механизъм , можеш и сам да смъкнеш барчето или да изкараш само предната част дето е около лоста и да видиш ква е хавата ( на щипки е ). За претрисането вече там е от друго и там е болезнено
Това дето се вика и сам мога да го направя. Скоро бях под колата и забелязах, че кутията е омаслена. Маслото не е от двигателя от нея си е. Питам се, откога ли е така, ама нямам отговор на този въпрос.
Колега predel, благодаря за линковете, но ако се стигне до ремонт на кутията, предпочитам да взема друга направо. Просто искам да се убедя доколкото е възможно, че проблема е в самата кутия или в нещо извън нея. Питам във форума, понеже около мен съм зачеркнал всякакви сервизи на база горчив опит и предпочитам да прибягвам до сервизни услуги, само когато, както се казва, ако ножът е опрял у кокала.
- predel
- ентусиаст
-
Elesar74 написа:omegaart написа:За лоста има вероятно нещо криво да има по връзките щото лоста горе е вързан с няколко други лостчета и мърда долу 1 пластина която практически сменя Д/Р/П/Н. Трябва се прегледа целия механизъм , можеш и сам да смъкнеш барчето или да изкараш само предната част дето е около лоста и да видиш ква е хавата ( на щипки е ). За претрисането вече там е от друго и там е болезнено
Това дето се вика и сам мога да го направя. Скоро бях под колата и забелязах, че кутията е омаслена. Маслото не е от двигателя от нея си е. Питам се, откога ли е така, ама нямам отговор на този въпрос.
Колега predel, благодаря за линковете, но ако се стигне до ремонт на кутията, предпочитам да взема друга направо. Просто искам да се убедя доколкото е възможно, че проблема е в самата кутия или в нещо извън нея. Питам във форума, понеже около мен съм зачеркнал всякакви сервизи на база горчив опит и предпочитам да прибягвам до сервизни услуги, само когато, както се казва, ако ножът е опрял у кокала.
ДОБРЕ ДОШЪЛ В КЛУБА!

- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
Караш 98 хил. км. и не си сменл маслото???
Няма какво да се коментира. Сега, или продължаваш така и след 50 хил. км пускаш тема "Скоростният лост не се движи" или сменяш масло и пускаш мнение с добри новини.
Няма какво да се коментира. Сега, или продължаваш така и след 50 хил. км пускаш тема "Скоростният лост не се движи" или сменяш масло и пускаш мнение с добри новини.
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Elesar74 написа:omegaart написа:За лоста има вероятно нещо криво да има по връзките щото лоста горе е вързан с няколко други лостчета и мърда долу 1 пластина която практически сменя Д/Р/П/Н. Трябва се прегледа целия механизъм , можеш и сам да смъкнеш барчето или да изкараш само предната част дето е около лоста и да видиш ква е хавата ( на щипки е ). За претрисането вече там е от друго и там е болезнено
Мен ако питаш - лоста не го пипай въобще - от там нищо няма да видиш или оправиш! - отиди в сервиз, най-малкото да я обслужат тая кутия, за да и удължиш живота, макар и вече минимално...
...не е зле да си оправиш и въпросния "теч" от скоростите - най-вероятно е семеринга - смени го, защото бас държа, че в момента в кутията ти има толкова масло, колкото да кажеш "има нещо..." а да не говорим, че е кой знае каква мътна боза...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
С други думи колега, ти ми казваш, че проблема е в кутията, който ще се оправи със смяна на маслото? Някакви доводи в тази посока? Казах, че така съм купил колата и от първият й ден в моите ръце, досега, изминати 98 000км, кутията не е показала никакви други признаци, освен това, което е било в самото начало. Този проблем не се задълбочава, нито се оправя от само себе си. Той може и да е някаква скрита бомба и кутията отведнъж да откаже, а може и да откара още два пъти по толкова. Не знам. Ще й сменя маслото при първа възможност.
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
Отвори, виж, смени маслото, покарай и ... ще пуснеш друго мнение:).
Моята вървеше добре, сменяше добре и ме съветваха да не пипам. След смяната разбрах, че в България много майстори, малко експерти на БМВ.
Дано да спреш до маслото, но ми се струва и нещо друго, вероятно дребно.
Моята вървеше добре, сменяше добре и ме съветваха да не пипам. След смяната разбрах, че в България много майстори, малко експерти на БМВ.
Дано да спреш до маслото, но ми се струва и нещо друго, вероятно дребно.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
shmotza написа:Elesar74 написа:omegaart написа:За лоста има вероятно нещо криво да има по връзките щото лоста горе е вързан с няколко други лостчета и мърда долу 1 пластина която практически сменя Д/Р/П/Н. Трябва се прегледа целия механизъм , можеш и сам да смъкнеш барчето или да изкараш само предната част дето е около лоста и да видиш ква е хавата ( на щипки е ). За претрисането вече там е от друго и там е болезнено
Мен ако питаш - лоста не го пипай въобще - от там нищо няма да видиш или оправиш! - отиди в сервиз, най-малкото да я обслужат тая кутия, за да и удължиш живота, макар и вече минимално...
...не е зле да си оправиш и въпросния "теч" от скоростите - най-вероятно е семеринга - смени го, защото бас държа, че в момента в кутията ти има толкова масло, колкото да кажеш "има нещо..." а да не говорим, че е кой знае каква мътна боза...
Малко повече инфо за въпросния семеринг? Това ли е?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Не, отзад, на опашката на кутията - от към кардана...на гадаене на дали ще стане колега...вдигни я на подемник и ако има теч - то си личи веднага от къде е ...
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Според мен проблема е тук. Тоя механизъм се е износил някъде или е влезнала влага при жилото и е започнало да ръждясва. Там някъде гледай.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=25&fg=20

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=25&fg=20

15 мнения
• Страница 1 от 1