Проблем с парно и климатроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Проблем с парно и климатроник
Колеги използвах търсачката и неможах да открия решение на моя проблем, от няколко дена парното и климатроника се държат доста странно, когато карам на изключен климатроник и съм натиснал ауто режим в колата на -16 градуса става доста топло въпреки че средните врътки са на трите сини точки и навън е 10 градуса..., когато изключа ауто е по добре, пробвах и да сменям позициите от които да духа но когато дам да духа на предното стъкло от средните духалки започва да влиза топъл въздух. Когато пусна климатроника духа студени само от средните духалки - на краката и на предното стъкло духа топло и даже забелязвам че в колата ту става по топло ту студено няма значение дали климата е включен или не.. като че ли на климатик с усилване на скороста вътре става по хладно. Сигурно е малко объркващо това което написах но незнам как да го обесня по друг начин, моля ви за съвети, колата е 320д преди фейса. Благодаря предварително колеги
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Проблем с парно и климатроник
Провери си клапаните на парното , в долната част на лявото бомбе.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
atsalov написа:Провери си клапаните на парното , в долната част на лявото бомбе.
Клапана е само един може или да е блокирал или пък да му е изгорял бушона.
- mitev85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d 99'
Благодаря ви колеги! Oci имаш ли си на понятие кой е бушона? В неделя ще го почистя тоя клапан и ще пиша дали има промяна,

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
не е лошо диагностика все пак , сензора в управлението който мери температурата в купето също може да нашашква работата на клапана. 2 пъти съм срещал и дефектирал вентилатор на управлението и тогава сензора пак не мери вярно и се случват странни работи. Бушона на клапана е F62 - 7,5А .

- oci
- старши ентусиаст
-
mitrax написа:не е лошо диагностика все пак , сензора в управлението който мери температурата в купето също може да нашашква работата на клапана. 2 пъти съм срещал и дефектирал вентилатор на управлението и тогава сензора пак не мери вярно и се случват странни работи. Бушона на клапана е F62 - 7,5А .
Абсолютно си прав, но това е във форума е само витруална диагностика

Бъзикам се най-често проблема е в клапана като предположение и често срещана повреда, а иначе може да се окаже температурния сензор в управлението както колегата е описал или пък самото управление защото тези два кабела които влизат на буксата на клапана са маса и плюс идват директно от модула на климатроника и ако той се е бъгнал може и затова да не работи, но като е пуснат климатроника на 16 градуса откачате буксата на клапана и я закачате ако е здрава бубината и клапана не е заял трябва да цъка, ако идва ток на кабелите на буксата на клапана и той не цъка заначи е блокирал или пък му е изгоряла бубината, като самата бубина и тя се мери на съпротивление да се види дали не е окъсила или прекъснала.
Толкова може да се диагностицира от разстояние, но с тези обяснения и с елементарни познания за работа с мултицет не ти трябва и диагностика да разбереш дали проблема е в клапана реално или не.
- Stanimir14
- Потребител
-
- Кара: E46 330D
Здравейте колеги, от скоро се сдобих с Е46 и имам един лек проблем на който не мога да определя от какво се получава. Духалките на парното не работят както трябва, имам предвид работят само средните, подгряването на предното стъкло и духалката в краката въобще не се включват?! Някой ако може да помогне щее супер. Мерси предварително 

- oci
- старши ентусиаст
-
Stanimir14 написа:Здравейте колеги, от скоро се сдобих с Е46 и имам един лек проблем на който не мога да определя от какво се получава. Духалките на парното не работят както трябва, имам предвид работят само средните, подгряването на предното стъкло и духалката в краката въобще не се включват?! Някой ако може да помогне щее супер. Мерси предварително
Колета да не би да е била с климатик, и да са сменили само модула за да има търговски вид

- Stanimir14
- Потребител
-
- Кара: E46 330D
Колата си има и климатроник и си работи по същия начин...
9 мнения
• Страница 1 от 1