Проблем със скоростна кутия е39 520i. Втора изключва

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39
Детайли за колата: 520I 150hp

Проблем със скоростна кутия е39 520i. Втора изключва

Мнение от ma6inatora » 16 Ное 2013, 23:16

Здравейте колеги.
Имам следният проблем с моето БМВ е39 520i 150hp
Проблемът е следният когато я запаля оставам да загрее но като потегля имам проблем с включването от първа на втора трябва да задържа лоста и с изнасилване да влезе все едно.... но със другите скорости никакъв проблем нямам.
това го прави мисля когато е студена не много когато е топла даже никога.
Викам да не би маслото да е на скоростната, защото когато я взех понякога го правеше но имаше проблем със теч от скоростната кутия на масло(проблема е оправен, разминах се със семеринга )
Майсторите ми казаха, че маслото ми е боза направо и викам ще го сменя купих ново масло по каталог точно за тази скоростна кутия и естествено хубаво масло взех, но проблема си остана.
Значи съединителят ми е нов.
За което почвам да мисля да не би да е нещо помпата на съединителя, но би трябвало на всички скорости да го прави.
Днес докато слагах гумите на жижо във Варна, поразпитах майсторите и ми казаха, че най-вероятно може да излезе синхронизатора вътре в скоростната.
ИСкам да питам някой да ли се е сблъсквал с подобен проблем и кое е по добре друга скоростна или да го сменя тоя синхронизатор.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със скоростна кутия е39 520i. Втора изключва

Мнение от mfandakov » 18 Ное 2013, 21:27

Синхронизатор бе при мен.Същите симптоми само че на 1 скорост го правеше.Решението скорости втора употреба за 150лв.Макар че сега гледам има и по евтини..
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ma6inatora » 18 Ное 2013, 22:30

МЕрси много колега.
Ще видим но по скоро трябва да го сменям или да я сменям че идва зима и се притеснявам да не е късно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: LX62314
Мечтае да кара: e31 860
Детайли за колата: Бърза,Мощна,Вечна

Мнение от gsi_leo » 18 Ное 2013, 22:39

Колегата е прав,синхронизатора си отива поради честата употреба на ниските предавки,варианта е подмяна скоростната кутия от работеща кола.
-0896965069-Сашо
...готов да помогне всекиму...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ma6inatora » 03 Дек 2013, 21:05

Не съм фен на частите втора употреба да си призная.
Искам да питам дали някой е правил ремонт на синхронизатора и какви пари струва да знам да се подготвя психически...
А и колко ще струва приблизително друга скоростна кутия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw-e39-520

Мнение от GEORGBMW » 01 Фев 2014, 22:00

и при мен прави същия номер с втора ,особено като е студен още мотора ,но като добавка се чува и хъркане при включване на 2 ра предавка-като загрее малко и всичко си е на мястото-тъй като при мен все още в повечето случаи не изключва -изключвам прихъркването-смятам да карам така докато дойде момент направо за смяна с друга соростна кутия-според мен 2 ра употреба-с пазарлък за връщане при лош късмет-но според мен да тръгна да ми оправят синхронизатор ,да я отварят ,затварят според мен може да излезе и по скъпо отколкото направо една друга скоростна -мое мнение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Мнение от bobo1903 » 02 Фев 2014, 15:51

здравейте колеги , аз също имам проблем със скоростите на изгасен двигател не мога да я включа на първа на втора става ,а понякога и на работещ двигател се е случвало и мн кофти ,ако си на светофар . Справям се с проблема като отпусна спирачките и е достатъчно колата да мръдне напред или назад .
Някой ,ако знае къде е проблема да драсне .Мн поздрави .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw-e39-520

Мнение от GEORGBMW » 05 Фев 2014, 19:48

Колега ,предишната ми кола беше пасат ,и ми правеше същия номер както при теб ,проблемни се оказаха синхронизаторите , това е което мога да ти кажа ,и маслото на скоростната съм сменял, макар че много от колегите са на мнение ,че там не се пипа ,аз реших пък ,че тъй тъй работата отива на разглобяване и последната надежда остана смяна на маслото, но уви ,не помогна и това-ех при някой може и да е помогнало ,но от 100% пробвали -на 90 % не им е помогнало -мое мнение

Назад към E39