Светещи лампи!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530д
Светещи лампи!
Здравейте, при студена кола не светят, но като се позагрее светват ABS и DSC. Имате ли идея защо, как да се справя с този проблем и евентуално горе-долу какви пари ще ми струва?
Колата е 525д 2001.
Поздрави!
Колата е 525д 2001.
Поздрави!
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: Светещи лампи!
заден дантчик АБС 2ра злоупотреба 40-50 лв нов 200-250лв ползвай търсачката за повече инфо 
Moдул 000 = 200-250 лв модул 001 същата пара

Последна промяна Conqueror на 16 Ное 2013, 19:58, променена общо 1 път

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
при мен този проблем се реши с ремонт на АВS модула...всъщност смяна на моя с ремонтиран такъв .
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте, отново, отидох днес в сервиз закачиха я на компютър и показа проблем в Pressure Sensor, въпроса е че нямам откъде да взема такъв за да тестваме все пак той ли е проблема или блока. Имате ли някакви идеи как да постъпя? Човека от сервиза каза по добре да не го търся да го купувам бил много скъп а да намеря употребяван отнякъде...
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
Conqueror написа:заден дантчик АБС 2ра злоупотреба 40-50 лв нов 200-250лв ползвай търсачката за повече инфо
Моя модул бил 005. Това цената за ремонта ли е?
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Миналата седмица и моите лампи светнаха. След известно каране загаснаха и т.н. Като грешка излезна точно този сензор.
След като го локализирах си поиграх на контакт да мърдам леко буксата и се оказа, че от там се появява грешката.
Извади му буксата и погледни за окисления/мръсотия.
След като го локализирах си поиграх на контакт да мърдам леко буксата и се оказа, че от там се появява грешката.
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, ще пробвам. 

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Какво стана колега, оправи ли проблема?
При мен лампите (трите) си светват и остават така почти всеки път. Ето до какви разултати и заключения стигнах:
- записва грешка сензор налягане в АБС модула (аз съм с 005)
- датчиците на колелата сме ги следили със същата програма в движение няколко пъти - зачеркнал съм ги като вариант
- всичко по таблото + автопилота си работи при светещи лампи
- по разни форуми споменаваха, че спойките в АБС модулът се ошашкват от температурата и оттам идва понякога проблема
- при мен лампите светват и гаснат безпричинно - в движение; на място; след минаване през дупки; след завой; след ускоряване или намаляване. С две думи
.Това, което е константно е, че при загряла кола и дълъг път след няколко светкания и изгасвания, си остават на таблото за украшение. Понякога и на следващ контакт си светят, но в повечето пъти са загаснали.
- проверих го тоз датчик налягане - единият кабел е маса, вторият е захранване 5V, третият ти връща сигнал спрямо натиска на спирачния педал - между 0-5V.
- при несветещи лампи горепосоченото е в норми. Днес най-после успях да измеря стойностите и при светещи светлини - захранване не стига до сензора, съответно и той не работи
Сега остава да поровя по схеми и да видя откъде идва захранването на този сензор (предполагам от DSC модула) и защо подяволите изчезва по собствено желание.
Тук има една доста обширна тема по въпросите с трите светещи лампи (както те го наричат трифекта хехе), която ме съмнява някой да не я е чел http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=592136
При мен лампите (трите) си светват и остават така почти всеки път. Ето до какви разултати и заключения стигнах:
- записва грешка сензор налягане в АБС модула (аз съм с 005)
- датчиците на колелата сме ги следили със същата програма в движение няколко пъти - зачеркнал съм ги като вариант
- всичко по таблото + автопилота си работи при светещи лампи
- по разни форуми споменаваха, че спойките в АБС модулът се ошашкват от температурата и оттам идва понякога проблема
- при мен лампите светват и гаснат безпричинно - в движение; на място; след минаване през дупки; след завой; след ускоряване или намаляване. С две думи

- проверих го тоз датчик налягане - единият кабел е маса, вторият е захранване 5V, третият ти връща сигнал спрямо натиска на спирачния педал - между 0-5V.
- при несветещи лампи горепосоченото е в норми. Днес най-после успях да измеря стойностите и при светещи светлини - захранване не стига до сензора, съответно и той не работи
Сега остава да поровя по схеми и да видя откъде идва захранването на този сензор (предполагам от DSC модула) и защо подяволите изчезва по собствено желание.
Тук има една доста обширна тема по въпросите с трите светещи лампи (както те го наричат трифекта хехе), която ме съмнява някой да не я е чел http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=592136
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Conqueror написа:заден дантчик АБС 2ра злоупотреба 40-50 лв нов 200-250лв ползвай търсачката за повече инфо
Много трудно ще намериш 001 за 200-250лв + това мисля че няма DSC с 001...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
dankata написа:Миналата седмица и моите лампи светнаха. След известно каране загаснаха и т.н. Като грешка излезна точно този сензор.
И аз имах въпросния проблем.Извадих датчика,почистих го,прегледах буксата(беше добре) и за сега нямам проблеми.При мен след светването на индикацията спираше да работи скоростомера и се имах проблем с
спирачките,което е обесняемо
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
boksioraE39 написа:Conqueror написа:заден дантчик АБС 2ра злоупотреба 40-50 лв нов 200-250лв ползвай търсачката за повече инфо
Да за 200 лева надали. По 300 лева върви 001

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Bavarcho написа:boksioraE39 написа:Conqueror написа:заден дантчик АБС 2ра злоупотреба 40-50 лв нов 200-250лв ползвай търсачката за повече инфо
Да за 200 лева надали. По 300 лева върви 001
Перничани миналата/по-миналата година искаха и по 650-700лв щото ставал и за Х5

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
boksioraE39 написа:
А от Перник си е таковало майката..
Иначе в форума са толкова.
А на бащата 39-ката е ремонтиран преди две години мисля и нищо му няма. На цена доста под 300-та лева. (не всички подлежат на ремонт) Мода да дам телефон и координати на ЛС кой ги прави.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Bavarcho написа:boksioraE39 написа:
А от Перник си е таковало майката..
Иначе в форума са толкова.
А на бащата 39-ката е ремонтиран преди две години мисля и нищо му няма. На цена доста под 300-та лева. (не всички подлежат на ремонт) Мода да дам телефон и координати на ЛС кой ги прави.

Мога да снимам на моя каква сериозна изолация съм му направил да го пази от топлината ако някой го интересува де...

Идеята е от Ivo Georgiev.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
Дай да видим...
Иначе то и оригинално има някаква изолация (ламарина) дето се предлага, ма не ми се търси какъв номер беше
Иначе то и оригинално има някаква изолация (ламарина) дето се предлага, ма не ми се търси какъв номер беше

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2