СПЕШНО : Проблем с кофигурацията на впръскването на паленето

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

СПЕШНО : Проблем с кофигурацията на впръскването на паленето

Мнение от ghostrider80 » 15 Ное 2013, 0:29

Здравейте приятели,

Намирам се във Франция (Лион) където дойдохме с приятелката ми гости при приятели. От 10 дни съм без кола понеже на 30 км преди идването ми тук след последното плащане на магистралата потеглих, 1,2, 3 и бях със 70 км/ч и моторът загасна. Отбих встрани, поогледах "щетите" и разбрах че е нафтовата помпа понеже го нямаше онова "ццццццът" в началото като дадеш контакт. Колата бе с половин резервоар в момента на "произшествието".

Та колата е Е46, 99 г, 320 d.

Та, звъннах на моят приятел тук във Франция и дойде и ме издърпа до града при негови познати българи който имат гараж тук. Оказа се че е нафтовата помпа,както и мислех,показа го и на компютъра след диагностика. Поръчах нова и трябваше да чакам цяла седмица понеже не знаех че тук имат много малко части в наличност за всякакви коли (било и френски) макар и да е 2 рият по големина град тук. И второ, за мое "щастие" трябваше да чака тази помпа 7 дни понеже тук 11.11. (този понеделник) беше национален празник и всичко беше затворено (за щастие само 90 евро). Е хората празнуват победата на нацизма,не мога да им се сърдя..

Но след смяна на помпата колата не иска и до сега да запали. Пали за секудни и спира. Акумулаторът е на няма и месец и от опити за палене беше паднал та се наложи днес и ток да даваме. Пръскахме със стартов спрей и едва тогава пали и се форсира сама до 1500 оборота и после поддържа едва 500- 600 оборота и то едва за 10 - 30 секунди и гасне. Черен пущек цялата се тресе при тези ниски обороти. Колата я имам от 4 години и никога не съм имал проблеми с нея и я поддържам перфектно и дето се вика ме беше жал да я гледам така. Новата помпа работи добре, горивото стига до инжекторите, горивният филтър е чисто нов и което е най-станното купих го тук за 16 евро на БОШ и пише произведено в България!! Не знам да съм горд или нещастен от този факт, не знам за завод на БОШ в България, явно не следя често новините. Старият ми филтър е купен от мен лично в България преди 11 мес. и беше Германски!...

Та не пали понеже грешката на компа е следната 42 DDE и конфигурация. Проблемът е че при направени 5 опита за конфигурация от компютъра с програмата и 5 те се оказаха неуспешни! След което механика (българин) ми каза че той не може да ми помогне повече и че грешката е във впръскването на горивото, че компютъра едва ли не трябва да се препрограмира,а самият компютър отказва новите данни от неговата (на механика) програма!...има налягане на горивото и в 4 инжектора, но самият цикъл е не както трябва...

Проблема ми е и голям и спешен, понеже във вторник трябва да сме и двамата с приятелката ми в България на работа. А ако закарам колата в БМВ тук ще ми отрежат главата. Опитах да намеря други механици ... Доведохме един друг французин уж "майстор" , ама и той ми каза че само в БМВ могат да ми помогнат. А само за диагностика там чувам цени от порядъка на 120-150 евро ще и ако имат дати в близката седмица до 10 дни!!!! Помогнете ми!!!!! Не знам дали проблема не е от новата помпа макар и да работи и да не дава грешка,не виждам логика аз лично, защо е необходима това ново препрограмиране на компютъра и откъде изведнъж дойде това чудо?!??

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!

ПС: Този проблем ми скапа ваканцията!!! Просто другият път със самолет:) Въпреки всичко си оставам фен на БМВ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Re: СПЕШНО : Проблем с кофигурацията на впръскването на пале

Мнение от CTORH » 15 Ное 2013, 11:08

Здравей колега, в много гадна ситуация си изпаднал. :( Ако смятате, че проблема е в компютъра не можете ли да сложите такъв от друга кола за проба или пък да му налеете нов софтуер на твоя? От дизели много-много не разбирам, но сигурни ли сте, че помпата сте я зацепили правилно, ако има някакъв специфичен начин за зацепването на тая помпа?
Иначе тук има колеги, които със сигурност биха могли да те насочат, например колегата Dimitroff знам, че много ги разбира дизелите. Дано само да ти пишат навреме, че очевидно и времето те притиска. :confused:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ghostrider80 » 15 Ное 2013, 11:24

Добро утро колега,

Не, тук и по моргите няма БМВ а и нямам никакви приятели който да ме разкарват наляво-надясно. Не съм спал цяла нощ, всичко е свързано с пари и съм в безиходица. Дори както казах и в БМВ да отида ще я прегледат не по-рано от седмица понеже нямат часове. Градът е с 3 млн население и за жалост тук изобщо не е като в БГ да има части на всяка крачка а и техните "майстори" са кръгла 0. Тия дни говорих с един бизнесмен тук и той има Мерцедес от 2008 и ми каза че го поддържа само в Мерцедес но там диагностиката е 150 евро и всяко влизане в гаража му струва мин 1000 евро понеже те взимат колата и всичко що е за смяна го смянят и ти дават болезнената фактура. Тук цените са такива, понеже работната ръка е скъпа... Тоест ако има 3 часа работа по колата това ще е за труд само 600 евро...По 200 евро на час...

Някой ако се е сблъсквал с тази грешка и този проблем моля да помогне. Тъпото е и че имам и рожден ден след 10 дни а изобщо не ми е празнично настроението :(

Точната грешка е следната :

42 DDE 3 Error -EEPROM or Coding

Потребител
Аватар

Мнение от ghostrider80 » 15 Ное 2013, 12:08

Не разбирам чак толкова от коли , но ако някой може да ми обясни къде е логиката при смяна на нафтовата помпа (под задната седалка) след това да се иска и калибрация на впръскването. По принцип налягане има и гориво има и до 4 те цилиндъра. И второ дали е от самата програма която не може да вкара към компютъра на колата ми новият софтуер. Колата е с Комон рейл така че няма нужда от зацепване на нафтовата помпа.

Колата вървеше перфектно, нямам никаква лампа да свети по таблото и преди и сега...

Помогнете колеги!...

След като свалихме старата помпа и я огледахме и поизчистихме и понеже знаейки че новата няма да дойде скоро я закачихме пак за да видим дали няма да поработи и да имам кола докато чакам новата помпа. След почистването на старата помпа - тя работеше, понеже се чуваше онова "ццццът". КОлата палеше веки път но нямаше обороти и цялата се тресеше и черен пушек. Сега с новата помпа изобщо не пали (освен със стартов спрей) и след като запали моторът не работи повече от 30 сек в най-добрият случай!! Обикновенно гасне на 4-5 секунда...

Новата помпа е PIERBURG : 7.50114.50.0 и е почти като старата. Разликата е че едната тръбичка за нафтата е под ъгъл докато на старата помпа те е права.. Компютърът не дава никаква грешка при новата, но аз продължавам да се съмнявам понеже като дам контакт помпара започва да прави "ццццът" и се чува едно като бълбукане откъм мотора а има поне 20 литра нафта в резервоара. Докато старат помпа правеше "цццът" и после спираше преди запалването да го прави. Това ви го казвам имайки в предвид хубавото старо време когато старата помпа работеше коректно. Сега при новата се чува "цццът" и тя не спира да го прави в продължение на минута, придружена с бълбукане, тоест при паленето на мотора тя си "ццццът_ка" постоянно. Това нормално ли е?? Просто съм се шашнал и аз като колата,дет се вика в чудо се видях.

Някой компетентен да даде съвет моля ви! Къде е логиката да се иска препрограмиране на стойностите на впръскването? защо на мен тоя куцуз в тая тъпа Франция?!?!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Ное 2013, 16:02

Сигурно е извършено, но все пак и аз да попитам дали е направена правилна статична центровка на помпата? Разбрах, че помпата е нова, тогава трябва да се направи и съгласуване на помпата с DDE, като се използва DIS. Ако хората от сервиза не са запознати с процедурите и нямат необходимото да го направят, може би трябва да отидеш до сервиза на BMW да проверят центровката и направят съгласуването.

Потребител
Аватар

Мнение от ghostrider80 » 16 Ное 2013, 11:54

Колата е с Комон рейл колеги трябва ли това да се прави???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 16 Ное 2013, 15:02

Е как ще е 99 и ще е common rail ? Ако наистина е 99 би трябвало да е с ГНП :arrow:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 16 Ное 2013, 19:24

колата е 136 коня не е 150
Последна промяна Банго на 17 Ное 2013, 1:19, променена общо 1 път
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 16 Ное 2013, 21:00

Банго написа:колата е 136 коня не е 150 ако е 99г и помпата не е зацепена правилно там е проблема :)

Ок бе колеги човека е казал че е сменил помпата под задната седалка,какво ще зацепва на тая помпа не ми е ясно...четете и не пишете простотии. Към колегата с проблема,първо уточни с кой двигател е колата,второ ако колата е с 136 коня мотор ,може би диагнозата ви е погрешна и имате проблем с ГНП-то което на този мотор се оказва доста проблемно

Потребител
Аватар

Мнение от ghostrider80 » 16 Ное 2013, 22:53

Здравейте отново.

Колата е 136 коня и помпата която смених е под задната седалка.Тоест ел.помпата. С комън рейл е колата. Имам в БГ 2 приятели , които са ми като братя с над 20 г опит и имат сервизи и 2та и се консултирах с тях. От тях никой не ми каза за зацепване на тази помпа и никой не търси там проблема.

Зададох въпрос за грешката на компа 42 DDE 3 Error -EEPROM or Coding. АКО НЯКОЙ Е ПРОЧЕЛ ИЗОБЩО КАКТО ТРЯБВА....Както съм писал няма грешка за каквато и да е помпа. Аз вече знам и къде е проблема и съм разочарован че никой не ми даде компетентен отговор. Въпроса ми беше за грешка 42 DDE 3 Error -EEPROM or Coding. Та тази грешка дали се отстранява с компютър или е заминал инжекциона? Дали е проблем на софтуер или е заминала инжекционната ГНП? Това питах но не в директен вид! Това е. По-просто не знам как да го кажа и да попитам???? Проблемът е че вие колеги казвате и на инжекциона - ГНП. От части съм съгласен но нека се прави уточнение в случая за тези който не са разбрали и може и да не разберат никога но пишат идеи !!!

Благодяря на Choio, той е прочел всичко както трябва и знае отговора. Проблема е в инжекционната ГНП не в ел.помпата под седалката. На тия на който още на се разбрали мога да кажа само "ДОБРО УТРО"... Не пишете глупости ако не знаете... Аз вече знам какво е и за жалост бе това от което се опасявах. Колата ще я кача на автовоз и ще я ремонтирам в БГ инжекционната ГНП! Просто като цяло исках да знам дали ако отида в БМВ ще изчистят грешката и ще препрограмират инжекционната ГНП или ще ми кажат срещу 120-150 евро г-не инжекционната ви ГНП не работи а нова тук е 1050 eвро (проверил съм) и само ше си губя парите и времето в БМВ Лион!! ... Както казах нямам никаква лампа по таблото да свети и съм изненадан че по таблото нищо не свети за проблем с инжекционната ГНП!!! ... Но фактите говорят....

Някой компетентен ако има да каже от ел. помпата ли е дошъл проблема да изгори и инжекционната помпа или заради инжекциона е заминала и ел.помпата под седалката? Това ли е болестта на Е 46, 136 коня? А турбото оригинално колко държи? Колата е на 190 км, закупена от Германия лично от мен на 148 000 км реални или не кой ти знае в наши дни.... Благодаря за вниманието :!: :!: :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 17 Ное 2013, 1:19

Добре де колега защо се косиш толкова ако беше прочел малко преди да пускаш темата, т.е да ползваш търсачката на форума щеше сам да разбереш, че проблема ти е ГНП-то, то на 136 коня това е детска болест и във форума всеки месец има пусната по една такава тема като твоята дори до скоро имаше колега постнал същата грешка, но сега не ми се търси да ти изровя темата.
НЯМА ПРОГРАМИРАНЕ, просто трябва да се оправи най-вероятно само електрониката на помпа в БГ се прави отдавна вече и няма тайни, лично аз съм правил на много колеги, в там където си ти ще ти резнат главата за тази процедура.
Сега се успокой и друг път преди да се изказваш така вземи и прочети, лесно е така да пуснеш една тема и да се вайкаш много са минали по твоя път и са писали за този проблем просто ти не си си направил труда да прочетеш.
Тази търсачка във форума е затова.
Тая тема май е за заключване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 17 Ное 2013, 1:24

zvetiko написа:Сигурно е извършено, но все пак и аз да попитам дали е направена правилна статична центровка на помпата? Разбрах, че помпата е нова, тогава трябва да се направи и съгласуване на помпата с DDE, като се използва DIS. Ако хората от сервиза не са запознати с процедурите и нямат необходимото да го направят, може би трябва да отидеш до сервиза на BMW да проверят центровката и направят съгласуването.

Колега zvetiko, ти за какво съгласуване говориш на ГНП с ДДЕ, това да не ти е да съгласуваш евс, пишеш за пореден път глупости в темите, а уж се занимаваш професионално с диагностика на БМВ.
И в други теми съм те засичал мислех си повече да не те предупреждавам, НО моляте за пореден път ако нещо не ти е ясно поне не пиши глупости и не подвеждай колегите, ГНП-то не се съгласува колега, то има центровка на аванса, това е и ми кажи как ще го направиш с ДИС и ще те почерпя каквото кажеш :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 17 Ное 2013, 1:50

oci написа:
zvetiko написа:Сигурно е извършено, но все пак и аз да попитам дали е направена правилна статична центровка на помпата? Разбрах, че помпата е нова, тогава трябва да се направи и съгласуване на помпата с DDE, като се използва DIS. Ако хората от сервиза не са запознати с процедурите и нямат необходимото да го направят, може би трябва да отидеш до сервиза на BMW да проверят центровката и направят съгласуването.

Колега zvetiko, ти за какво съгласуване говориш на ГНП с ДДЕ, това да не ти е да съгласуваш евс, пишеш за пореден път глупости в темите, а уж се занимаваш професионално с диагностика на БМВ.
И в други теми съм те засичал мислех си повече да не те предупреждавам, НО моляте за пореден път ако нещо не ти е ясно поне не пиши глупости и не подвеждай колегите, ГНП-то не се съгласува колега, то има центровка на аванса, това е и ми кажи как ще го направиш с ДИС и ще те почерпя каквото кажеш :?:

:yes:от такива диагностици хората главите ги болят

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 17 Ное 2013, 13:35

ghostrider80 написа:Здравейте отново.

Колата е 136 коня и помпата която смених е под задната седалка.Тоест ел.помпата. С комън рейл е колата. Имам в БГ 2 приятели , които са ми като братя с над 20 г опит и имат сервизи и 2та и се консултирах с тях. От тях никой не ми каза за зацепване на тази помпа и никой не търси там проблема.

Зададох въпрос за грешката на компа 42 DDE 3 Error -EEPROM or Coding. АКО НЯКОЙ Е ПРОЧЕЛ ИЗОБЩО КАКТО ТРЯБВА....Както съм писал няма грешка за каквато и да е помпа. Аз вече знам и къде е проблема и съм разочарован че никой не ми даде компетентен отговор. Въпроса ми беше за грешка 42 DDE 3 Error -EEPROM or Coding. Та тази грешка дали се отстранява с компютър или е заминал инжекциона? Дали е проблем на софтуер или е заминала инжекционната ГНП? Това питах но не в директен вид! Това е. По-просто не знам как да го кажа и да попитам???? Проблемът е че вие колеги казвате и на инжекциона - ГНП. От части съм съгласен но нека се прави уточнение в случая за тези който не са разбрали и може и да не разберат никога но пишат идеи !!!

Благодяря на Choio, той е прочел всичко както трябва и знае отговора. Проблема е в инжекционната ГНП не в ел.помпата под седалката. На тия на който още на се разбрали мога да кажа само "ДОБРО УТРО"... Не пишете глупости ако не знаете... Аз вече знам какво е и за жалост бе това от което се опасявах. Колата ще я кача на автовоз и ще я ремонтирам в БГ инжекционната ГНП! Просто като цяло исках да знам дали ако отида в БМВ ще изчистят грешката и ще препрограмират инжекционната ГНП или ще ми кажат срещу 120-150 евро г-не инжекционната ви ГНП не работи а нова тук е 1050 eвро (проверил съм) и само ше си губя парите и времето в БМВ Лион!! ... Както казах нямам никаква лампа по таблото да свети и съм изненадан че по таблото нищо не свети за проблем с инжекционната ГНП!!! ... Но фактите говорят....

Някой компетентен ако има да каже от ел. помпата ли е дошъл проблема да изгори и инжекционната помпа или заради инжекциона е заминала и ел.помпата под седалката? Това ли е болестта на Е 46, 136 коня? А турбото оригинално колко държи? Колата е на 190 км, закупена от Германия лично от мен на 148 000 км реални или не кой ти знае в наши дни.... Благодаря за вниманието :!: :!: :!:

Колега нервите са лош съветник,така и така са ти в повече така че не се нерви на форума...оци е прав има доста изписано за тая помпа във форума,лошото е че си далеч и в кофти ситуация,желая ти успешно прибиране и успешен ремонт. Успех :yes:

Назад към E46