Проблем с ел. прозорци?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Проблем с ел. прозорци?
Здравейте колеги. Един приятел има следния проблем и търсим решение.
Е46 седан има 4 ел. прозореца от които единствено пасажерския преден работи от копчето. Другите не работят, дори не цъка релето. Комфорт модула вдига и сваля всички стъкла, тоест според мен проблема не е от машинките.
Интересното е, че разглобих едните копчета (не знаех, че при Е46 2-те копчета са фактически едно
) и изкарах платката на копчето. Ако вкарам самата платка към буксата по един начин работят копчетата от едната страна (за пасажерския прозорец става въпрос) а от другата, тоест за задните прозорци не работи копчето. Ако обърна копчето на 180 градуса това за задното стъкло става предно фактически и работи, а другото не работи отново.
Задните стъкла не реагират и на копчето на самите врати.
Какъв може да е проблема според вас?
Е46 седан има 4 ел. прозореца от които единствено пасажерския преден работи от копчето. Другите не работят, дори не цъка релето. Комфорт модула вдига и сваля всички стъкла, тоест според мен проблема не е от машинките.
Интересното е, че разглобих едните копчета (не знаех, че при Е46 2-те копчета са фактически едно

Задните стъкла не реагират и на копчето на самите врати.
Какъв може да е проблема според вас?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5
Re: Проблем с ел. прозорци?
Бъгнала се е цялата система с ел. стъклата колега. На 1 приятел подобно нещо му се бееш случвало с Е36. След много мъки накрая пак не бяха нещата както си трябва. Най-добре не бързай да хвърляш много пари, да не се окажат на вятъра. По-добре тествайте повече варианта да позакрепите положението, няма какво да губите освен време. Успех
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
- Мечтае да кара: бързо
Ами колега ти май си задал реторичен въпрос
Щом като си разменил копчетата и работят стъклата, значи проблема е
в копчетата. Успех!

Щом като си разменил копчетата и работят стъклата, значи проблема е
в копчетата. Успех!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Като дадете активации през диагностиката работят ли стъклата? Ако е от копчетата проблема може да си вземеш нови ,ако не се лъжа са 70 лв за лявата страна комлекта.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Не разполагаме с диагностика, колега.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Колеги, май не сте ме разбрали.
Разглобих копчетата които са за десните прозорци, тоест извадих платката. И като вкарам буксата на пиновете работи само предния прозорец пасажерския от предните две копчета за нагоре и надолу. Вадя буксата и въртя платката на 180 градуса тоест слагам буксата наобратно и работи пак само пасарежския, но порави обръщането на платката работят другите 2 копчета, които са били за задния прозорец. Тоест работят копчета и за преден и за заден прозорец, но задния не реагира изобщо, а само предния пасажерски. Шофиорските копчета изобщо не съм ги разглабял защото от шоф. стара не работи нито преден нито заден прозорец. Но теста с пасажерските ме кара да си мисля, че копчетата си работят нормално. А щом и 4-те прозореца се вдигат и свалят от комфорт модула значи и машинките работят. Някъде другаде е проблема, но не мога да разбера къде тъй като не съм пипал до сега Е46. За това моля за помощ.
Разглобих копчетата които са за десните прозорци, тоест извадих платката. И като вкарам буксата на пиновете работи само предния прозорец пасажерския от предните две копчета за нагоре и надолу. Вадя буксата и въртя платката на 180 градуса тоест слагам буксата наобратно и работи пак само пасарежския, но порави обръщането на платката работят другите 2 копчета, които са били за задния прозорец. Тоест работят копчета и за преден и за заден прозорец, но задния не реагира изобщо, а само предния пасажерски. Шофиорските копчета изобщо не съм ги разглабял защото от шоф. стара не работи нито преден нито заден прозорец. Но теста с пасажерските ме кара да си мисля, че копчетата си работят нормално. А щом и 4-те прозореца се вдигат и свалят от комфорт модула значи и машинките работят. Някъде другаде е проблема, но не мога да разбера къде тъй като не съм пипал до сега Е46. За това моля за помощ.
6 мнения
• Страница 1 от 1