E46 два проблема.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46

E46 два проблема.

Мнение от Crusher » 15 Ное 2013, 18:10

Здравейте.
Понеже съм нов тук , разгледах горе долу почти целият форум и не съм сигурен дали не се повтаря темата , но все пак да попитам. Първият ми проблем е , че изведнъж както си карах на скоро спрях пред един магазин и на излизане не мога да си отворя колата с централното. Четох за някакво реле или нов ключ и някакви настройки , които ги пробвах , но без успех.Ходих да видят какво е на 2 различни места днес , единият ми каза "това не се оправя , ще ти сложа за 130лв аларма и централно".Другият ми каза , направо да ходя до БМВ да ми изкарат ключ , но никой не ми отговори , ако е от ключа , защо и копчето вътре не ми заключва или отключва и защо като натисна бутона да се отключи колата се отключва само багажника , но не и вратите.
Другият ми проблем за който гледах днес да го оправя е ,че от скоро ми свети на таблото АИРбега , на едно място ми казаха , че трябва да се смени , защото може да ми гръмне докато карам , а на друго , че бил проблем на самата кола , когато се сваля акумулатора дава някаква грешка и се чисти срещу 10 лева . Не разбирам почти нищо от коли , така че всяка помощ е добре дошла.
Колата е 320d 136hp 2000г.

младши ентусиаст
Аватар

Re: E46 два проблема.

Мнение от bgpavlp » 16 Ное 2013, 19:29

1.За описаните проблеми има много писано във форума,така че използвай търсачката.
2.Ако не ти се чете,то тогава кажи в кой град си,за да може да те насочат колегите при кого да идеш.
Другото са са пълни глупости.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Мнение от Edifice » 17 Ное 2013, 13:27

За 1вия проблем незнам!
За 2рия най - вероятно е от кантара на дясната седалка, той отчита дали има човек или не. Когато е прецакан почва да свети лампата за бега. Има много теми за този кантар порови се и ще разбереш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 17 Ное 2013, 14:13

1. Щом реагира по някакъв начин на ключа вероятно не е в него проблема. Все пак пробвай да го инициализираш или ако имаш втори ключ пробвай с него. Насочи се към релетата на централното. Лично аз съм качил тема как се прави смяната им. Смятам, че там ти е проблема.

2. Кантар на пасажера на 99%. Или го решаваш проблема софтуерно или си слагаш "залъгалка".

По двата ти проблема има много писано. Чети!

Sent from the черешата
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Назад към E46