Свистене след добавка ХАДО

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320i 170hp
Мечтае да кара: болид

Свистене след добавка ХАДО

Мнение от turboz » 13 Ное 2013, 22:27

Здравейте колеги, проблемът е: свистене при студен двигател на високи обороти (2000+). Опасенията ми са, че може да е от добавката на ХАДО за износени двигатели (метало-керамичен гел). Колата е от горубляне и се оказа на 420,000+ км, и в сервиза ми казаха, че е износен двигателя, та затова реших да я сложа.
ЗА жалост, това свистене се появи и с падането на температурите (лято-зима). Бих искал да ви попитам за какво да гледам и как да се ориентирам за причините? Утре сутрин ще започна с маркучите като евентуален причинител.
В книжката на БМВ пише, че двигателите им не са пригодени за такъв тип добавки, но смятате ли наистина, че може това да е проблема?

П.С. На диагностика задните(контролни) ламбда сонди даваха ниски показатели и бедна смес. Не ги смених, по финансови причини. В резултат на това за 2000км беше изгорила много масло, и беше стигнало под минимума без да се усетя(датчика на маслото не бачка). Живея в Италия и на практика 1500 от тези 2000км ги направих по магистралата от България. В момента след като му сипах 800 грама се вдигна малко над минимума но пак се чува това виене.

Сърдечни благодарности!!!!!

Потребител
Аватар
Кара: винаги с кеф

Re: Свистене след добавка ХАДО

Мнение от Mironikolo » 14 Ное 2013, 10:39

Мирише ми на основен ремонт.
Има две житейски правила: Правило 1 – Не се тревожи за дреболии. Правило 2 – Всички неща са дреболии.
Фридрих Ницше

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Свистене след добавка ХАДО

Мнение от iv4o9999 » 14 Ное 2013, 13:24

е много се ядосвам така значи, какво значи 450 хиляди износен мотор, има една тема за коли на по милион.
Първо добавки в маслото се слагат ако искаш да се отървеш от колата, защото има проблем, да замажеш положението за пред купувача да е ок и после да се оправя, нещо което никога не бих направил аз лично.
Като е имало съмнения за износване, еми замерва се компресия, прави се диагностика, да се стигне до проблема, дали е в датчик, клапан или мотора е за ремонт.

ПП. м54 си гори масло, провери си филтъра за картерните газове, пуши ли, гумички клапани сменял ли си, ваносите ревизирани лиса? и ако и компресията е ниска, може да е от всичко на куп или от всяко едно по отделно

Назад към E46