Въпрос относно музиката
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ExelleR
- Потребител
-
- Кара: BMW 728iA
- Мечтае да кара: BMW 760Li
Въпрос относно музиката
Здравейте колеги! Нужен ми е съвет за музичката,че не мога да се справя сам. Карам 728иА 97г. (малката навигация) и както всички знаете не е със СД а касетофон. Купих си от тия касетките които са със кабел и стават за мп3-ки телефони и т.н.т. проблема е че се чува музиката едвам едвам само като съм усилил музиката на макс. от мп3-ката и от колата. общо взето 1 голямо пръщене се получава и шепнене от страна на песните :Д. и отделно касетофона неще да изплюе касетката. Моля Ви кажете как да оправя звука да е нормален?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Въпрос относно музиката
Има вариант да не можеш да го оправиш... тия "касетки" общо взето са някакъв компромис като цяло не само с качеството на звука, ами и изобщо... можеш да тестваш с друг MP3 плеър, че понякога е от него... а и самата "касетка" може да е кофти изработка и качество и проблема да е от нея.
Имаше обширна тема в Е39 раздела за директен извод от касетофона на 3.5мм жак,към който да се свърже мп3то.Би трябвало и при Е38 да е същото.
Най-добре е с флашка , продават ги някъде такива устройства дето вместо CD-Changer го ползваш и звука е перфектен.
- Mollov
- Мародератор
-
Я обясни малко по-подробно, щото това "с флашка" нищо не ми говори 

http://www.proarm.info/category/3/svarz ... radio.html
Това е първото което ми излезе в гугъл... за такова устройство става въпрос.Дали е точно това или някое друго въпрос на избор.
Това е първото което ми излезе в гугъл... за такова устройство става въпрос.Дали е точно това или някое друго въпрос на избор.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Сваляш навигацията махаш капака гледаш от четящата глава лентовия кабел той влиза в 1 букса на платката до нея има една интегрална схема тва ти е предусилвателя,ся работата е там да намериш кое краче е ляв и кое десен сигнал в интернет по номера на схемата може да се провери.От там зимаш си 1 3.5мм жак с кабела запояваш ляв десен(син,червен) канал и 3-тия кабел ти се явява маса и го запояваш на маса някаде по платката където е най-удобно,и имаш AUX изход.За да няма нужда от премахване на интегралата на предусилвателя и нужда да има касетка вътре,отиваш на конектора на механизма на главата(цветни кабели са) тарсиш бял и сив и ги даваш на късо за да мисли,че има касетка вътре и това е.
ПП.Трябва да ви направя 1 подробна тема как с 30 стотинки и 40 мин работа се вади тоя жак.
ПП.Трябва да ви направя 1 подробна тема как с 30 стотинки и 40 мин работа се вади тоя жак.
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
viewtopic.php?f=35&t=121018&start=240 моята така я направихме.
- Mollov
- Мародератор
-
Мен тая идея нещо не ми допада, като цяло... с това презапояване, жици и т.н..
Иначе... принципно начина на свързване на чейнджъра в багажника не предразполага ли за няква друга подобна идея?
Иначе... принципно начина на свързване на чейнджъра в багажника не предразполага ли за няква друга подобна идея?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:Мен тая идея нещо не ми допада, като цяло... с това презапояване, жици и т.н..
Тва е въпрос на майсторлък ако си достатъчно кадърен става чудно!усивателя го боли от къде ще му идва сигнала дали през предусилвателя на сигнала от касетката или от телефон/мп3 плеър.Вързал ли си го правилно и читаво става не по зле от заводско изпълнение.
То и аз не съм пипал все още нищо , но май ще правим музика
според мен е най-добре от флашка да идва музиката и без да си носиме мп3 плеъри телефони с музика и тем подобни слагаш флашка с музика и готово.. има един човек в дружба се занимава с тези неща и слага тази "джаджа" с флашката за около 60 лв (с монтаж)

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
mecho_puc написа:То и аз не съм пипал все още нищо , но май ще правим музикаспоред мен е най-добре от флашка да идва музиката и без да си носиме мп3 плеъри телефони с музика и тем подобни слагаш флашка с музика и готово.. има един човек в дружба се занимава с тези неща и слага тази "джаджа" с флашката за около 60 лв (с монтаж)
Ми толкова ли е трудно плеъра да седи в колата в жабката?
- Mollov
- Мародератор
-
GecataBMW-E46 написа:Тва е въпрос на майсторлък ако си достатъчно кадърен става чудно!усивателя го боли от къде ще му идва сигнала дали през предусилвателя на сигнала от касетката или от телефон/мп3 плеър.Вързал ли си го правилно и читаво става не по зле от заводско изпълнение.
Аз и сам мога да го направя, ама не ме кефи идеята като цяло... но тая джаджа, дето се връзва към порта за чейнджър май ще е по-удачна, стига да не е 200лв+... мен само не ми е ясно при положение, че няма чейнджър от ляво в багажника, то какво има изобщо?
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
http://gromaudio-bg.com/index.php?optio ... e&Itemid=1 това е устройството,но в предвид цената за мен бе удачно да си го направя така.И като се сложи буксата на добро място всичко е наред.Свалям само МП3 с добро качество и съм си свалил един еквалайзер и за парите си всичко е в рамките на приличното.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3